Blog

Kako onemogućiti Turbo Boost na Macu - kako bi se poboljšalo trajanje baterije

Ako niste svjesni, Apple MacBooks su prepuni Intelovih procesora. Ovi procesori imaju tehnologiju nazvanu Turbo Boost koja ubrzava procese. Nažalost, Apple nije dao kontrolu nad korisnikom u pogledu onemogućavanja ili omogućavanja ove funkcije. S druge strane, ako je ova funkcija aktivna, jede puno MacBook-ove baterije.

Ako onemogućite Turbo Boost, tada možete dobiti dodatnih 25% trajanja baterije, što je ogromno. Dakle, bolje je da ga isključite dok ste u pokretu i trebate raditi na svom MacBooku. Samo slijedite dolje navedene korake kako biste naučili kako onemogućiti Turbo Boost na vašem Macu.

Kako onemogućiti ili omogućiti Turbo Boost na Macu

Prije nego što nastavite, provjerite ima li vaš MacBook tehnologiju Turbo Boost ili ne. Da biste to provjerili, kliknite logotip Apple odozgo lijevo, a zatim dalje O ovom Macu. Sada kopirajte cijeli prvi redak i zalijepite ga u Google okvir za pretraživanje. Dodajte riječ ‘naočale' na kraju. Zanemarite sve rezultate pretraživanja i kliknite samo onaj koji započinje s ‘//support.apple.com.’ Na ovoj stranici, pod Procesor, pogledajte je li riječ Turbo ubrzanje spominje se ili ne. Ako da, dobro je krenuti. Nastavi čitati…

Korak 1. Prvo što trebate učiniti je preuzeti Turbo Boost Switcher.

Korak 2. Nakon preuzimanja izvucite ZIP datoteku i pokrenite “Turbo Boost Switcher.app“.

Korak # 3. U slučaju da primite pogrešku o neidentificiranom programeru, idite na Postavke sustava → Sigurnost i privatnost i kliknite na Otvori svejedno.

Korak # 4. Nakon pokretanja aplikacije, na statusnoj traci vidjet ćete ikonu poput groma. Kliknite ikonu i na padajućem popisu kliknite "Onemogući Turbo Boost".

To je to; Turbo Boost je sada onemogućen na vašem MacBook-u. Možete ponoviti zadnji korak i kliknuti na "Omogući Turbo Boost" za ponovno pokretanje funkcije.

Također možete pogledati ove veze

  • MacBook tipkovnica ne radi? Evo Vodiča za rješavanje problema
  • Najbolji ruksaci protiv krađe za MacBook
  • Najbolji pribor za 16-inčni Macbook Pro

Jeste li primijetili promjenu performansi baterije nakon onemogućavanja Turbo Boost-a? Podijelite svoje povratne informacije u okviru za komentare.