Blog

Kako provjeriti bateriju olovke Apple na iPadu (1. i 2. generacija)

Zamisliti svoj iPad bez olovke Apple Pencil AKA može biti nezgodna stvar. Nudeći upotrebljivost za čitav niz aplikacija, tehnološko čudo ostaje nerazdvojna komponenta. Od davanja krila svojoj kreativnosti do pružanja ruke pomoći tijekom izrade te vitalne uredske prezentacije. Apple Pencil služi mnogim domaćinima, a u toku ćete možda zaboraviti na njegovo trajanje baterije i možda će prestati raditi. Potvrđujući važnost, morate provjeriti razinu baterije Apple Pencil na iPadu. Upoznajmo se kako to učiniti u različitim verzijama iPadOS-a.

Kako provjeriti vijek trajanja baterije Apple Pencil na iPadu

Uzimajući u obzir činjenicu da Apple Pencil nema nijedan pokazatelj koji odražava razinu baterije, morat ćemo se osloniti na namjenski widget. Evo kako možete postaviti widget i pokrenuti ga.

U iPadOS-u 14

 1. Na početnom zaslonu prijeđite prstom slijeva udesno da biste prikazali Pogled danas Odjeljak.
 2. Dugo pritisnite na prazno područje dok se aplikacije ne počnu micati.
 3. Dodirnite ‘+’ ikona smještena u gornjem lijevom kutu zaslona vašeg iPada.
 4. Usred popisa spomenutih widgeta pronađite i dodirnite ‘Baterije.’
 5. Odaberite željenu veličinu widgeta i potvrdite dodirom ‘Dodaj widget.’

U iPadOS 13 ili starijoj verziji

 1. U Pogled danas Odjeljak, pomaknite se na dno i dodirnite Uredi.
 2. Ispod popisa widgeta dodirnite zelena ikona ‘+’ prije widgeta Battery u odjeljku više widgeta.
 3. 'Baterija' dodaje se u odjeljak omiljenih.
 4. Dodirnite ‘Gotovo’ potvrditi.

Nakon što je postupak završen, možete slobodno postaviti widget prema svojoj potrebi. Sad će vas redovito ažurirati na razini baterije Apple Pencil u stvarnom vremenu.

Dodatni načini provjere razine baterije za Apple Pencil 2

 1. Ukopčajte se u iPad Pro ili Air Ako upotrebljavate iPad Pro (3. i 4. generacija) ili iPad Air 4. generacije, dobit ćete magnetski konektor s desne strane iPada. Kad na njega prikvačite Apple Pencil 2. generacije, razina baterije odrazit će se na vrhu zaslona nekoliko sekundi. Za slučaj da ste je propustili, ponovno je snimite i pokušajte pogledati ovaj put.
 2. U aplikaciji Setting Otvorite aplikaciju Postavke na iPadu i u njemu pronađite opciju Apple Pencil. Kucanjem na njemu prikazat će se trenutni postotak baterije vašeg Apple Pencil.

BILJEŠKA: Potvrđujući da se Apple Pencil 2 počinje puniti čim ga stavite na svoj magnetski priključak iPad, rijetke su šanse da će se isprazniti s baterijom. Međutim, ako ga već neko vrijeme koristite i brine vas razina baterije, razmotrite prvu mogućnost. I to mi je osobno najdraže.

Odjava

Iako se jednom potpuno napuni, može raditi 12 sati. Ipak, nitko od nas ne bi želio stati usred važnog zadatka zbog prazne baterije. Ovo je bilo nekoliko jednostavnih koraka za rješavanje problema pravodobnim punjenjem Apple olovke. S nadom da vam ovo pomaže, želio bih se odjaviti dok dijelim popis s nekim od najboljih adaptera za punjenje Apple Pencil.

Ako vam još nešto mogu pomoći, javite mi u odjeljku za komentare u nastavku.

Možda ćete ih voljeti pročitati

 • Kako upariti, razdvojiti i napuniti Apple olovku s iPad Pro
 • Najbolji držači za grip za Apple Pencil 2
 • Apple Pencil Apps za iPad