Blog

Kako izvesti bilješke kao PDF na Macu

Aplikacija Notes za macOS postala je vrlo jednostavna za korisnika dodavanjem nekoliko moćnih značajki. Ali jedan odjel u kojem još uvijek zaostaje je ograničenje izvoza bilješki samo u PDF-u. Nažalost, svoje Apple bilješke ne možete izvesti kao tekst ili HTML na Mac. Međutim, ne biste se trebali razočarati jer postoji nekoliko opcija koje vam mogu pomoći da zaobiđete prepreku. Aplikacije trećih strana dobro dođu, pogotovo kad se razbiju okovi. I pogodite što, oni vam mogu pomoći i u prevladavanju ovog ograničenja!

Kako izvesti bilješke kao PDF u macOS-u

Kao što je gore spomenuto, Apple vam omogućuje izvoz bilješki samo u PDF obliku. A postupak je sasvim jednostavan.

Bilješka: Imate mogućnost uvoza tekstualnih datoteka u Notes. Moći ćete uvoziti datoteke u TXT, RTF, RTFD, HTML ili Evernote XML Export (ENEX) formatu.

Korak 1. Otvoren Aplikacija Notes i odaberite bilješku želite izvesti.

Korak 2. Sada kliknite Izbornik datoteka i odaberite Izvezi u PDF.

Korak # 3. Zatim odaberite željeno mjesto i kliknite na Uštedjeti.

Sada kada ste svoju bilješku pretvorili u PDF format i spremili na željeno mjesto, podijelite je koristeći AirDrop, e-poštu ili neku drugu željenu opciju.

To je sve, narode!

Tvoj red:

Volio bih da Apple Notes za macOS ima značajku za izvoz bilješki u nekoliko formata, uključujući tekst i HTML, prije nego kasnije. Kakav je vaš stav o tome? Snimite svoje stavove u komentarima u nastavku.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Kako prilagoditi postavke web mjesta u Safariju na Macu
  • Kako poboljšati trajanje baterije MacBook-a
  • Kako omogućiti Type za Siri na Macu

Je li vam ovaj članak bio koristan?