Blog

Kako ispisivati ​​s iPhonea i iPada (cjelovit vodič)

Iako živimo u digitalnom svijetu, i dalje moramo ispisivati ​​stvari, bilo da se radi o e-pošti, dokumentima, fotografijama, web stranicama itd. Apple olakšava postupak opcijom bežičnog ispisa s vašeg iPhonea ili iPada. To je moguće putem značajke AirPrint koju podržavaju mnogi pisači ili pomoću nekog drugog kompatibilnog WiFi pisača. Nevjerojatno je korisno kada ne želite spajati žice ili nemate računalo pri ruci. Nastavite čitati da biste naučili kako ispisivati ​​s iPhonea i iPada sa ili bez AirPrint-a.

 • Kako ispisivati ​​s iPhonea ili iPada pomoću AirPrinta
 • Kako pregledati ili otkazati ispis
 • Kako AirPrint s iPhonea ili iPada bez povezivanja na mrežu
 • Kako ispisivati ​​s iPhonea i iPada bez AirPrinta
 • Kako ispisivati ​​s iPhonea s Google Cloud Printom

Kako ispisivati ​​s iPhonea ili iPada pomoću AirPrinta

S rastućom popularnošću bežičnih pisača, starih ideja o povezivanju pisača s računalom već odavno nema. AirPrint čini ovaj korak dalje čineći ga brzim i jednostavnim za ispis izravno s vašeg iPhonea ili iPada uz samo nekoliko dodira.

Evo što trebate da biste iskoristili ovu značajku:

  • Vaš iPhone ili iPad
  • Pisač koji podržava AirPrint
  • Stabilna WiFi mreža

Zatim slijedite korake u nastavku.

1. Postavite svoj pisač

Upotrijebite priručnik za svoj pisač da biste ga pravilno postavili, uključili i povezali s pouzdanom WiFi mrežom.

Napominjemo da će možda trebati neko vrijeme dok pisač ne otkrije WiFi mrežu te se preporučuje da bude smješten što bliže usmjerivaču.

2. Povežite svoj iOS uređaj s istom WiFi mrežom

IćiPostavkeWi-Fi i spojite se na istu mrežu. Ako naiđete na bilo kakav problem, ponovo pokrenite uređaj i pokušajte ponovo ili riješite probleme s WiFi vezom.

Provjerite je li vaš uređaj u dometu vašeg pisača.

3. Pokrenite AirPrint

Opcija AirPrint na iPhoneu / iPadu nalazi se naZaslon za dijeljenje svih kompatibilnih aplikacija kao što su Safari, Notes i Photos.

Samo dodirniteUdio i zatim odaberite ikonuIspis opcija.

Bilješka:UMail aplikaciju, morate dodirnutiOdgovor i zatim odaberiteIspis.

4. Odaberite pisač.

5. Prilagodite opcije.

Možete postaviti različite čimbenike kao što su broj kopija, raspon stranica, Jednostrano / obostrano, C / B ili u boji itd.

6. Dodirnite Ispis u gornjem desnom kutu.

Pro savjet: Ako želite ispisati razgovor izAplikacija Poruke, možete napraviti snimke zaslona istih, a zatim ih ispisati sFotografije app.

Kako pregledati ili otkazati ispis

Dok se vaš posao ispisuje, možete ga pregledati ili otkazati putem App Switchera.

 1. PokrenitePrebacivač aplikacija i dodirnite Ispisni centar da biste pregledali svoj zadatak ispisa.
 2. Ako ga želite otkazati, dodirniteOtkaži ispis.

Kako AirPrint s iPhonea ili iPada bez povezivanja na mrežu

Ponekad vaš iPhone ili iPad možda nije povezan s WiFi mrežom, ali možda biste htjeli nešto hitno ispisati. U takvim je situacijama moguće izravno povezivanje s pisačem koji je kompatibilan s AirPrintom.

 1. IćiPostavkeWiFi.
 2. Pod, ispodOdaberite mrežu, dodirnite svojnaziv pisača.
 3. Sada će se vaš uređaj povezati s pisačem kako bi vam omogućio bežični ispis. Slijedite uobičajene korake za pristupIspis opcija putemUdio list, kako je gore objašnjeno.

U slučaju da vaš pisač ne podržava AirPrint, još uvijek je moguće dobiti tiskane kopije izravno s iPhonea ili iPada. Nastavite čitati da biste saznali više.

Kako ispisivati ​​s iPhonea i iPada bez AirPrinta

Nekoliko proizvođača pisača nudi više načina ispisa s mobilnih uređaja zahvaljujući izravnoj bežičnoj pristupnoj točki. Osim toga, oni također nude potpuno prilagođenu aplikaciju koja će vam omogućiti da učinkovito obavite posao.

Mi imamo Epson pisač, a prikaz ćemo prikazati pomoću njegove popratne aplikacije. Postupak možda neće biti 100% jednak za sve pisače, ali bit će u istoj liniji. Pogledajte korisnički priručnik za svoj pisač i slijedite korake u nastavku:

 1. Preuzmitepopratna aplikacijaza svoj pisač (koristimo Epson Print) i slijedite upute na zaslonu da biste ga postavili.
 2. U aplikaciji,odaberite ono što želite ispisati od danih opcija.
 3. Dodirnite mjesto datoteke i pronađite relevantnu datoteku, otvorite datoteku i dodirnite Izaberi. Zatim dodirnite Sljedeći.
 4. Pogledajte prilagođavanje opcije u gornjem desnom kutu za podešavanje različitih postavki ispisa.
 5. Nakon što ste zadovoljni, samo naprijed i pritisniteIspis dugme.

Uz to, nekoliko iOS aplikacija za ispis kompatibilno je s širokim rasponom bežičnih i USB pisača.

Kako ispisivati ​​s iPhonea s Google Cloud Printom

Jeste li znali da Google olakšava ispis iz bilo koje od svojih aplikacija poput Chromea, Google dokumenata i Gmaila? Ova je značajka poznata kaoGoogle Cloud Print, i evo kako ga koristiti.

1. Provjerite imate li Google račun

U slučaju da ga nemate, idite na www.google.com i kliknitePrijavite se. Slijedite upute na zaslonu za stvaranje računa.

2. Nabavite aplikaciju PrintCentral Pro na svom iPhoneu

Još nema iOS aplikacije za Google Cloud Print. No, srećom, umjesto toga možete preuzeti PrintCentral Pro da biste obavili posao koji košta 5,99 USD

3. Odaberite datoteku za ispis

Otvorite aplikaciju PrintCentral i dodirniteizbornik u gornjem lijevom kutu. Odaberite ono što želite ispisati, poput e-pošte, dokumenta ili slike.

Da biste ispisali e-poštu, morat ćete dodati svoj račun e-pošte, dok se dokumenti moraju dodati u iCloud. Slike će trebati dopustiti pristup vašim fotografijama.

Kada pronađete ono što želite ispisati, dodirnitepisač ikona u gornjem desnom kutu.

4. Dodajte pisač

Sada ćete vidjeti stranicu pod nazivomPisač (WiFi)Dodirnite znak + u gornjem desnom kutu, a zatim odaberiteGoogle Cloud Printing.

Morat ćete unijeti svoj Gmail ID kao korisničko ime, a zatim dodirnite plavoUštedjeti dugme.

5. Dodirnite gumb Ispis.

Ako sve funkcionira kako treba, vidjet ćete stranicu za ispis s datotekom koju pokušavate ispisati na vrhu zaslona. Ako je potrebno, moći ćete promijeniti postavke pisača, a ako želite, datoteku možete spremiti i na Google disk.

Za nastavak posla dodirniteIspis na dnu zaslona. Alternativno, vi odlučitePregled iliIspis Kasnije.

Sumirati

Pa jeste li već isprobali bežični ispis sa svog iPhonea ili iPada? Javite nam svoje iskustvo u komentarima u nastavku. Naravno, imate i mogućnost prijenosa datoteka na Mac, a zatim pomoću povezanog tintnog ili laserskog pisača.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found