Blog

Kako resetirati datoteku hostova na zadane postavke na Macu i Windows PC-u

Kada naiđete na iTunes pogrešku poput 3194, mrežne greške ili probleme s povezivanjem, preporučuje se uređivanje datoteke hostova. Ako ste datoteku ažurirali mnogo puta, više nema izvorne verzije. Naravno, idealno biste stvorili sigurnosnu kopiju originala, ali u slučaju da niste, evo kako vratite datoteku domaćina na zadane postavke u macOS-u i Windowsima.

 • Što je datoteka hostova?
 • Kako vratiti datoteku hostova natrag na zadane postavke u macOS-u
 • Kako vratiti datoteku hostova natrag na zadane vrijednosti u sustavu Windows

Što je datoteka hostova?

Najjednostavnije objašnjenje je da je riječ o tekstualnoj datoteci koju vaše računalo koristi za mapiranje veze između IP adrese i imena domena. Može se uređivati ​​za testiranje određenih mrežnih aspekata ili za rješavanje problema s povezivanjem. Prije uređivanja, trebali biste ga sačuvati. Ali u slučaju da to ne učinite, i dalje možete oporaviti izvornu verziju kako je objašnjeno u nastavku.

Kako vratiti datoteku hostova natrag na zadane postavke u macOS-u

Na Macu datoteka hostova uglavnom sadrži samo nekoliko redaka aktivnog koda. Ostatak stvari je samo komentiran (opis same datoteke domaćina).

Da bismo resetirali, otvorit ćemo datoteku domaćina u uređivaču teksta, zamijeniti cijelu datoteku zadanim tekstom i spremiti je. To je to.

 1. Iz programa Finder dođite doIći → Idite u mapu.
 2. Upišite ovo u prozor Idi u mapu:/ private / etc / hosts

 3. U prozoru pretraživača kliknite i povucite datoteku domaćina na radnu površinu. (To radimo jer ne možemo izravno otvoriti i urediti.)
 4. Dvaput kliknite datoteku domaćina (na radnoj površini) i ona će se otvoriti u programu TextEdit (ili bilo kojem zadanom uređivaču teksta na vašem Macu).
 5. Izbrišite sve u sebi pritiskomCommand + A za odabir svih, a zatim pritisnite tipkuizbrisati ključ.
 6. Kopirajte sljedeće dio teksta i zalijepite ga u datoteka domaćina.
  ## # Baza podataka hosta # # # localhost koristi se za konfiguriranje povratnog sučelja # kada se sustav podiže. Ne mijenjajte ovaj unos. ## 127.0.0.1 localhost 255.255.255.255 broadcasthost :: 1 localhost 
 7. Spremite ovu datoteku klikom na crveni gumb za zatvaranje. Ili kliknite na Datoteka s gornje trake izbornika, a zatim odaberiteUštedjeti.
 8. Otvori Idite u mapu prozor i otvori/ private / etc / hosts opet.
 9. Korak # 9. Povucite datoteku domaćina sa radne površine natrag na/ privatno / itd / mapu.
 10. Bit ćete upitani o postojećoj datoteci hostova. OdaberiteZamijeniti i ovjeriti s administratorskom lozinkom kada se za to zatraži.

 11. Ponovo pokrenite Mac kako bi se stvari opet pokrenule.

Kako vratiti datoteku hostova natrag na zadane vrijednosti u sustavu Windows

 1. OtvorenNotepad na računalu
 2. Idite na ovu stranicu i kopirajte tekst datoteke hostova za vašu verziju OS-a. Sadržaj različitih datoteka hostova postoji za različite verzije sustava Windows (iako se malo razlikuju)
 3. Nakon što zalijepite tekst u Notepad, spremite datoteku kao "domaćini" - uključite navodnike. (to je zato što datoteku ne želite spremiti kao .txt datoteku). Spremite ga na radnu površinu kako biste mu lako mogli pristupiti u sljedećih nekoliko koraka
 4. Sada otvorite ovo mjesto:% WinDir% \ System32 \ Drivers \ itd To možete učiniti tako da otvorite Run i zalijepite mjesto ovdje
 5. Nakon što se mapa otvori, povucite i ispustite datoteku domaćina sa radne površine u mapu. Od vas će se zatražiti da zamijenite datoteku, a zatim će se zatražiti administratorska lozinka

Uz ovo ogromno ažuriranje datoteke domaćina, možda biste htjeli ponovno pokrenuti računalo.

Datoteka domaćina obično se koristi samo za mapiranje web adresa na određene IP adrese i za blokiranje web stranica (preusmjeravanjem / mapiranjem na nevaljane / netočne IP adrese).

Odjava ...

Na ovaj način možete vratiti datoteku domaćina na zadanu. Jednom kada ga promijenite na zadani, to može riješiti neke probleme s povezivanjem koje imate s računalom.

Možda biste željeli provjeriti:

 • Kako vratiti vaš Mac iz sigurnosne kopije
 • Kako vratiti prethodne verzije datoteka na Macu
 • 4 načina izrade sigurnosne kopije vašeg Mac računala
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found