Blog

Safari usporen na iPhoneu i iPadu? Evo 8 rješenja kako to popraviti

Svi želimo brzo pregledavanje na našem iPhoneu. Safari je zadani iOS preglednik i mi ga volimo koristiti. Međutim, za neke može raditi sporo ili se srušiti i pružiti sveukupno pogoršano iskustvo pregledavanja. Ako ste jedan od njih, slijedite ove savjete kako popraviti Safari koji radi sporo na iPhoneu i iPadu.

 1. Zatvorite nepotrebne kartice Safari
 2. Obrišite povijest i podatke o web mjestu
 3. Prisilno zatvorite Safari i ponovno ga pokrenite
 4. Isključite Javascript
 5. Onemogućite prijedloge za Safari
 6. Onemogući pozadinske zadatke
 7. Ažurirajte iOS na iPhoneu ili iPadu
 8. Resetirajte mrežne postavke

1. Zatvorite nepotrebne kartice Safari

Ako imate više otvorenih kartica, možete ih sve zatvoriti u jednom potezu.

Da biste odjednom zatvorili sve kartice Safari, dugo pritisnite ikona od dva kvadrata dolje desno od Safarija. Zatim dodirnite Zatvorite sve kartice [broj].

2. Očistite povijest i podatke o web mjestu

Brzo i jednostavno je očistiti povijest i podatke web mjesta u Safariju. Za to otvorite Postavke aplikacije, pomaknite se prema dolje i dodirnite Safari.

Zatim dodirnite Obrišite povijest i podatke o web mjestu i potvrdite svoj postupak.

3. Prisilno zatvorite Safari i ponovno ga pokrenite

Na iPhoneu i iPadu s Face ID-om prijeđite prstom od dna zaslona i držite. Na uređajima s gumbom Početna brzo ga dvaput pritisnite. Sada povucite karticu aplikacije Safari prema gore da prisilno zatvorite aplikaciju. Nakon trenutka, ponovo pokrenite Safari.

4. Isključite Javascript

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Safari.
 2. Dodirnite Napredna od dna
 3. Isključite prekidač za JavaScript.

5. Onemogućite prijedloge za Safari

 1. Pokrenite Postavke aplikaciju i dodirnite Safari.
 2. Onemogući prekidač za Prijedlozi za Safari.

6. Onemogućite pozadinske zadatke

Jedan od razloga zbog kojih se Safari osjeća sporo može biti zbog pozadinskih zadataka. Isključivanje automatskih ažuriranja za iOS i ažuriranja aplikacija moglo bi vam pomoći. Drugo, onemogućavanje osvježavanja aplikacije u pozadini također može poboljšati izvedbu Safarija.

Da biste isključili automatsko ažuriranje aplikacije, dodirnite iTunes i App Store unutar Postavke app. Onemogući prekidač za Ažuriranja aplikacija.

Za isključivanje osvježavanja pozadinske aplikacije otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini. Na sljedećem zaslonu možete ga isključiti za pojedine aplikacije.

Možete ga i potpuno onemogućiti dodirom Osvježavanje aplikacije u pozadini i odabirom Isključeno

7. Ažurirajte iOS na iPhoneu ili iPadu

Safari je osnovna aplikacija, a njegova se ažuriranja, popravci i poboljšanja izravno obrađuju putem ažuriranja softvera za iOS. Dobro je pokrenuti najnoviju verziju iOS-a na uređaju. Da biste ažurirali, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim dodirnite Ažuriranje softvera, a ako imate ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

8. Resetirajte mrežne postavke

U slučaju da ništa ne pomogne, resetiranje mrežnih postavki može vam pomoći. Ovim nećete izbrisati nikakve osobne podatke. Međutim, izbrisat će spremljene Wi-Fi mreže, Bluetooth uređaje, VPN konfiguracije i druge takve mrežne postavke. Prije nego što nastavite, preporučuje se da napravite sigurnosnu kopiju uređaja na računalu ili iCloudu.

Da biste resetirali mrežne postavke, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Pomaknite se do kraja i dodirnite Resetirati.

Zatim dodirnite Resetirajte mrežne postavke. Unesite lozinku za iPhone i potvrdite resetiranje.

Odjava ...

Ovo su neka od učinkovitih rješenja za rješavanje problema usporenog Safarija. Možete pokušati koristiti Safari i na privatnim karticama. I na kraju, ako i dalje budete nezadovoljni Safarijem, razmislite o isprobavanju nekih drugih pouzdanih preglednika za iOS i iPadOS.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

 • Kako prevesti web stranice u Safariju na iPhone i iPad
 • Kako izbrisati stranice koje se često posjećuju u Safariju na iPhoneu
 • Najbolja proširenja za Safari za iPhone i iPad
 • Kako zatražiti web mjesto za radnu površinu u Safariju na iPhoneu ili iPadu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found