Blog

Kako otvoriti veze u Chromeu na iPhoneu i iPadu

Korisnici Androida imaju privilegiju upotrebljavati Google Chrome kao zadani preglednik. To nije slučaj s korisnicima iOS-a, jer oni imaju jedan od najboljih svjetskih preglednika, Safari. Bilo kojim slučajem, ako ste zagriženi obožavatelj Google Chromea, ima dobrih vijesti. Veze u Chromeu možete otvoriti na iPhoneu i iPadu pomoću aplikacije Prečaci na iPhoneu i iPadu.

Ispod je detaljni vodič koji će vam pomoći u procesu. Samo ostanite uz mene kroz ovaj vodič i moći ćete otvoriti sve veze izravno u Chromeu.

Kako otvoriti web veze u Chromeu umjesto Safarija na iPhoneu i iPadu sa sustavom iOS 12

Otvaranje veza u Chromeu moguće je pomoću aplikacije Prečaci na iPhoneu. Stoga provjerite imate li prečace instalirane na iPhone i iPad zajedno s Google Chromeom.

Korak 1. Otvori Prečaci na iPhoneu ili iPadu i dođite do "Galerija" na donjoj traci.

Korak 2. Sada u okvir za pretraživanje unesite Krom i dodirnite Traži.

Korak # 3. Iz rezultata pretraživanja dodirnite "Otvori u Chromeu" i na sljedećem zaslonu dodirnite "Preuzmi prečac" i bit će dodan u Biblioteku prečaca.

Korak # 4. Sada dodirnite Knjižnica na donjoj traci u aplikaciji Prečaci i dodirnite elipsa na "Otvori u Chromeu" prečac.

Korak # 5. Sada dodirnite ikona prebacivanja smješteno ispod "Gotovo" na gornjoj desnoj strani zaslona.

Korak # 6. Na sljedećem zaslonu dodirnite "Dodaj na početni zaslon." Osim toga, također možete urediti ikonu prečaca, Add to Siri, i napraviti još nekoliko prilagodbi prema vašim željama.

Korak # 7. Dodirnite Udio ikona → Dodirnite Dodaj na početni zaslon → Dodirnite Dodati.

Sad kad imate spremljene prečace za Chrome. Pokrenite bilo koju aplikaciju odakle možete kopirati vezu.

Korak # 8. Otvoren bilo koja aplikacija odakle možeš kopirajte web vezu. Veza se kopira u međuspremnik, a istoj se može pristupiti i prečicom Otvori u Chromeu koju smo upravo stvorili.

Korak # 9. Sve što sada trebate je dodirnuti "Otvori u Chromeu" s početnog zaslona i automatski će pristupiti međuspremniku i otvoriti vezu koju ste upravo kopirali.

Postoji još jedan način za otvaranje određene veze iz Safarija u Chrome. Pogledajmo kako to učiniti.

Kako otvoriti trenutnu Safari karticu u Chromeu na iPhoneu ili iPadu u iOS 12

Bilješka: Da biste koristili ovu metodu, trebali biste na svom iPhoneu ili iPadu instalirati prečace i aplikaciju Google Chrome.

Korak 1. Pokrenite Safari preglednik na iPhoneu i iPadu i otvorite bilo koju vezu koju želite otvoriti u Chromeu.

Korak 2. Sada dodirnite Ikona dijeljenja na donjoj traci Safarija, a zatim dodirnite Više.

Korak # 3. Upaliti sklopka pored Prečaca.

Korak # 4. Nakon omogućavanja prečaca, vratite se na web stranicu Safari i dodirnite Ikona dijeljenja opet. Sada dodirnite Prečaci a zatim dodirnite Otvori u Chromeu.

To je to. Koja god web stranica koju ste gledali sada će se otvoriti u Chromeu. Ovo nije jednostavan način za postizanje stvari, ali nešto je bolje nego ništa.

To je sve za sada!

Odjava ...

Safari ima gotovo sve što pregledniku treba i nije potrebna upotreba bilo kojeg drugog preglednika. Ali ako ste programer koji treba testirati u drugom okruženju, možda će vam trebati različiti preglednici na iPhoneu ili iPadu. Uz to, nazovimo to dan i vidimo se opet s još pronicljivih savjeta i trikova.

Možda ćete voljeti istražiti i:

  • 4 razloga zašto je Safari bolji od bilo kojeg drugog preglednika
  • Kako urediti ili ukloniti podatke o kreditnoj kartici iz Chrome automatskog popunjavanja na iPhoneu, Androidu i računalu
  • Kako očistiti povijest / predmemoriju preglednika Chrome na iPhoneu i iPadu
  • Kako postaviti Chrome kao zadani preglednik na iPhoneu

Imate li još neki trik za korištenje Chromea na iPhoneu ili iPadu za otvaranje veza? Podijelite ga s nama i ostalim čitateljima tako što ćete komentirati u nastavku.