Blog

Kako koristiti iPhone Xs Max i XR bez gumba za dom

Da ste prošle godine prešli na iPhone X, iPhonei iz 2018. ne bi vam se činili velikim skokom. Međutim, ako ste koristili klasične iPhone uređaje s gumbom Početna, nadogradnja vam se možda čini ogromnom. A možda razmišljate kako koristiti iPhone X, Xs, Xs Max i XR bez ikonskog gumba Početna.

Prema onome što sam doživio, proći će nekoliko dana prije nego što se počnete osjećati ugodno koristeći nove geste. Zbog toga sam mislio da bi bilo prikladno stvoriti vodič za početnike o nekim osnovnim stvarima poput aktiviranja Sirija, prebacivanja između aplikacija i još mnogo toga.

Kako otići na početni zaslon na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Uvođenje trake gesta učinilo je prilično jednostavnim izvođenje uobičajenih radnji poput odlaska na početni zaslon. Da biste to učinili, sve što trebate je samo prijeđite prstom prema gore po gesti za povratak na početni zaslon.

Kako se prebacivati ​​između aplikacija na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Prebacivanje između otvorenih aplikacija na iPhoneu X serije jednako je jednostavno. Da biste to učinili, prijeđite prstom od dna i napravite pauzu. Nakon što uđete u način prebacivanja aplikacija, prijeđite prstom ulijevo ili udesno da biste pronašli aplikaciju do koje želite skočiti, a zatim je dodirnite.

Kako aktivirati Siri na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Pod pretpostavkom da ste već postavili Siri na svom iPhoneu. Jednostavno pritisnite i držite bočni gumb za pozivanje virtualnog asistenta. Također možete samo reći, "Hej Siri" za pokretanje osobnog asistenta.

Kako pristupiti kontrolnom centru na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Podizanje Kontrolnog centra jednostavno je kao nikada prije. Međutim, to više ne uključuje gestu prevlačenja prema gore.

Sad, trebaš prijeđite prstom od gornjeg desnog kuta ekrana do pristup kontrolnom centru.

Kako pristupiti centru za obavijesti na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Postupak otvaranja Centra za obavijesti i dalje je lagan kao nikada prije. Učiniti tako, prijeđite prstom od gornjeg središta zaslona prema dolje.

Kako koristiti Apple Pay na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR

Autentifikacija plaćanja pomoću Apple Paya na novim iPhoneima i dalje je prilično jednostavna. Samo dvaput pritisnite bočni gumb a zatim bacite pogled na svoj uređaj za provjeru autentičnosti pomoću Face ID-a ili lozinke.

To je to!

Završavati:

Unatoč nedostatku gumba Početna, život na iPhoneu X serije odvijat će se glatko. Naravno, trebat će nekoliko dana da se naviknete, ali obećavam da će vam, jednom kad prođete krivulju učenja, geste biti intuitivnije.

Možda biste voljeli pročitati:

  • Kako očistiti RAM na iPhoneu X, Xs, Xs Max i XR
  • Ubrzajte iPhone X, Xs, Xs Max i XR
  • Kako staviti iPhone u DFU način
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found