Blog

11 načina za rješavanje problema s pregrijavanjem iPhonea

Ako se suočavate s problemima pregrijavanja iPhonea, niste sami. Mnogi korisnici doživljavaju isto pa smo ovdje da podijelimo kako spriječiti pretjerano zagrijavanje iPhonea. No prije nego što nastavimo s rješenjima, bitno je znati zašto na iPhoneu postoji problem s pregrijavanjem? Pogledajmo dublje!

Zašto se moj iPhone toliko zagrijava?

Budući da postoji nekoliko razloga zašto se iPhone obično pregrijava, pomalo je nezgodno odrediti onaj koji bi mogao biti u središtu problema. Primjerice, glomazan kućište bez odvođenja topline, lažni punjač, ​​značajke gladne napajanja i neispravna baterija neki su od poznatih krivaca. I ne samo to, čak i softverska greška, pretrpana pohrana, dugotrajno izlaganje vrućim i vlažnim uvjetima i opsežna upotreba (tj. Akcijsko igranje ili sati video streaminga) također mogu igrati spoilsport.

Dakle, kada se suočite s problemom pregrijavanja, morate uzeti u obzir sve ove aspekte. Sve dok je problem povezan sa softverom ili s tim u vezi stilom upotrebe (dos i ne treba izbjegavati pretjerano ubijanje), možete se riješiti problema s pregrijavanjem vašeg iPhonea.

Što ako je problem povezan s hardverom? Pa, u ovom slučaju možda ćete trebati zamijeniti bateriju ili zamijeniti druge oštećene / neispravne hardverske komponente. Za sada, provjerimo održiva rješenja za rješavanje problema s pregrijavanjem vašeg iPhonea.

Kako riješiti problem s pregrijavanjem na iPhoneu

 • Izbjegavajte vruće uvjete okoline
 • Riješite se neispravnog / lažnog punjača
 • Isključite Bluetooth, Wi-Fi, mobilne podatke i osobnu pristupnu točku
 • Onemogućite usluge lokacije
 • Uključite način rada slabe baterije na iPhoneu
 • Prisilno zatvorite sve pozadinske aplikacije
 • Ponovo pokrenite iPhone
 • Ažurirajte iOS
 • Poništi sve postavke
 • Uskomešajte svoj iPhone
 • Obratite se Apple Storeu

# 1. Izbjegavajte vruće uvjete okoline

Apple preporučuje da svoj iPhone upotrebljavate u temperaturnom rasponu od 0 ° i 35 ° C (32 ° do 95 ° F). Ali u zemljama poput Indije i većine tropskih regija temperatura je znatno iznad ove. Sada ne morate prestati koristiti ili kupovati iPhone u tim zemljama. Ali dobra je ideja pričekajte i pustite da se uređaj povremeno ohladi ako ste ga koristili u vrlo toplim uvjetima.

Također, nikada nemojte ostavljati iPhone u parkiranom automobilu jer temperatura unutra eksponencijalno raste. To predstavlja sigurnosnu opasnost!

# 2. Riješite se neispravnog / lažnog punjača

Jedna od prvih stvari koju biste trebali učiniti kad se suočite s problemom pregrijavanja je provjera punjača. A ako za napajanje iPhonea koristite lažni punjač, ​​jednostavno uklonite punjač kako biste svoj uređaj spasili od opasnosti zbog problema s grijanjem.

Iako je na tržištu tona iPhone punjača, vrlo je malo onih koji imaju MFi certifikat i u potpunosti podržavaju uređaj. Oni su ne samo nekompatibilni, već i nesigurni te stoga mogu čak oštetiti vaš pametni telefon.

Bočna napomena: Također osigurajte da je otvor za munju čist i bez nečistoće ili dlačica. Čačkalicom nježno očistite otvor jer nagomilana vlakna možda sprječavaju punjač da pravilno napuni vaš uređaj; što rezultira problemom pregrijavanja.

# 3. Isključite Bluetooth, Wi-Fi, mobilne podatke i osobnu pristupnu točku

Iako to nije rješenje samo po sebi, isključivanje Wi-Fi-ja, mobilne mreže, Bluetootha, pa čak i osobne pristupne točke moglo bi pomoći iPhoneu da se ohladi. Dakle, kad god pronađete svoj iPhone malo iznad vrha, onemogućite sve ove značajke dok se uređaj ne vrati u normalu.

 1. Da biste isključili Wi-Fi na iPhoneu: Otvoren Postavke → Dodirnite Wi-Fi →, a zatim isključite prekidač.
 2. Onemogućite Bluetooth vašeg iPhonea: Otvoren Postavke → Dodirnite Bluetooth →, a zatim isključite prekidač.
 3. Deaktivirajte mobilne podatke na iPhoneu: Otvoren Postavke → Dodirnite Stanični podaci →, a zatim isključite prekidač.
 4. Onemogućite osobnu Hotspot na iPhoneu: Otvoren Postavke → Dodirnite Osobni hotspot →, a zatim isključite prekidač.
 5. Isključite AirDrop na iPhoneu: Otvoren Postavke → Dodirnite OpćenitoAirDrop i odaberite Primanje isključeno.

# 4. Onemogućite usluge lokacije

Mnoge aplikacije i sistemske usluge neprestano koriste lokaciju u pozadini. Zahtijeva puno baterije i može uzrokovati probleme s grijanjem. Isključivanje na neko vrijeme može vam pomoći. Da biste to učinili, otvorite Aplikacija PostavkePrivatnostUsluge lociranja → isključite prekidač.

# 5. Uključite način rada slabe baterije na iPhoneu

Pretpostavljam da se možda pitate zašto sam uključio "Low Power Mode" kao rješenje za rješavanje problema s grijanjem iPhonea. Pa, dopustite mi da vam kažem da je dizajniran za smanjenje potrošnje energije isključivanjem nekoliko značajki gladnih napajanja, poput automatskog preuzimanja i preuzimanja pošte.

Uz značajno smanjenje potrošnje energije, baterija neće morati ulagati dodatne napore i to će možda igrati vitalnu ulogu u održavanju iPhonea hladnim čak i tijekom opsežne upotrebe. Razumiješ?

Otvoren Aplikacija PostavkeBaterija → uključiti Način male snage.

# 6. Prisilno zatvorite sve pozadinske aplikacije

Radi li previše aplikacija u pozadini? Ako je odgovor da, oni su možda razlog pregrijavanja vašeg iPhonea. Pomoći će zatvaranje ovih aplikacija. Prijeđite prstom od dna zaslona prema gore i zadržite. Sada povucite sve kartice aplikacija da ih prisilno zatvorite.

# 7. Ponovo pokrenite iPhone

Ne samo iPhone, već i sve vrste elektronike imaju koristi od ponovnog pokretanja. Dakle, samo naprijed i ponovo pokrenite uređaj. Ako to ne pomogne, ponovno pokrenite iPhone može učinkovito riješiti problem pregrijavanja.

# 8. Ažurirajte iOS

Korisnička baza iPhonea ogromna je i kad god se dogodi rašireni problem, Apple se brzo pozabavi tim ažuriranjem softvera. Stoga je dobra ideja pokrenuti najnoviju verziju iOS-a na uređaju. Za ovo otvoreno Aplikacija PostavkeOpćenitoAžuriranje softvera. Ako imate ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

# 9. Poništi sve postavke

U slučaju da vam nijedno od gore navedenih rješenja nije uspjelo, možda bi vam bilo potrebno resetiranje iPhonea na tvorničke postavke. To će izbrisati sve Wi-Fi lozinke, dodane Bluetooth uređaje, VPN konfiguracije itd. Međutim, neće izbrisati nikakve osobne podatke. Ipak, prije nego što nastavite, provjerite imate li sigurnosnu kopiju uređaja kako biste je kasnije mogli vratiti.

Otvoren Aplikacija PostavkeOpćenitoResetiratiPoništi sve postavke → Unesite lozinku za iPhone i potvrdite.

# 10. Uskomešajte svoj iPhone

Neuredan iPhone dom je za nekoliko problema poput prilično usporenih performansi i pregrijavanja. Ako već neko vrijeme niste očistili iPhone, šanse su prilično velike da je pohrana možda puna datoteka koje spremaju pohranu, što može stvarati kaos.

U ovom slučaju, pronađite sve suvišne datoteke koje ste možda preuzeli s interneta i zaboravili kasnije izbrisati, izbrišite stare sigurnosne kopije iCloud-a koje više nisu potrebne, deinstalirajte zastarjele aplikacije i eliminirajte svaki pojedinačni snimak zaslona, ​​fotografiju i video koji vam više nije potreban.

Ako vam je ručno brisanje dosadan zadatak, pogledajte ove najbolje aplikacije za čišćenje iPhone uređaja za pohranu kako biste se ugodno riješili nepotrebnih datoteka.

Ljepljiva napomena: Pretrpani RAM često nam skrene s očiju jer ga ne nalazimo. Bez obzira jeste li iskusni korisnik ili ste uobičajeni čovjek, ne biste trebali povremeno očistiti RAM, tako da uređaj može nastaviti raditi bez problema ili se kloniti problema poput tromosti ili grijanja.

# 11. Obratite se Apple Storeu

Konačno, kontaktiranje Appleove podrške krajnje je sredstvo za rješavanje takvih problema. Ako niti jedan od gornjih popravaka i koraka predostrožnosti ne pomognu, možda postoji proizvodni kvar na bateriji ili drugim komponentama unutar iPhonea.

Odnošenje u Apple Store ili ovlašteni servisni centar sigurno će vam pomoći. Mogli bi vam čak zamijeniti telefon i dati novi ako vaš iPhone ima valjano jamstvo.

Odjava ...

To su bili najlogičniji načini rješavanja problema s pregrijavanjem. Koje su metode djelovale za vas? Spomenite to u komentarima dolje. Ako imate novo rješenje ili hak, podijelite to i s nama.

Možda ćete voljeti i čitati ...

 • Kako staviti iPhone u DFU način
 • Savjeti za uštedu baterije iPhonea
 • Kako brzo napuniti iPhone i iPad (Ultimate Guide)