Blog

iOS 14: Kako koristiti vrijeme za spavanje na iPhoneu za praćenje vašeg sna

Imati čvrst san neophodno je za tjelesno, emocionalno i mentalno blagostanje. Nepravilni ciklusi spavanja mogu utjecati na vaše raspoloženje, kreativnost i produktivnost, zbog čega je u iOS-u 14 značajka Raspored spavanja (koja se u iOS-u 13 i 12 naziva vrijeme spavanja) vrlo bitna. U ovom postu objasnili smo kako postaviti i koristiti vrijeme spavanja za praćenje spavanja na iPhoneu. Naučimo o njegovom radu i iskoristite ovu zgodnu opciju na najbolji mogući način!

 • Kako vrijeme za spavanje zna kad legnete?
 • Kako postaviti vrijeme za spavanje na iPhoneu u iOS-u 14
 • Kako uključiti ili isključiti vrijeme spavanja na iPhoneu
 • Kako promijeniti vrijeme ili dane za alarme pred spavanje
 • Kako prilagoditi alarm za vrijeme spavanja
 • Kako provjeriti povijest spavanja

Kako vrijeme za spavanje zna kad legnete?

Između posla, obitelji, prijatelja, pametnog telefona, emisija Netflix i internetske kupnje često postižemo kompromise u stalnom ciklusu spavanja. Značajka prije spavanja posvećena je poboljšanju vašeg sna.

Nakon što postavite vrijeme za spavanje i buđenje, aplikacija Sat podsjetit će vas da idete u krevet i probudite se kad za to dođe vrijeme. Ali to nije sve; možete čak i pratiti svoj san. Iako nije toliko precizan kao neke aplikacije za praćenje spavanja trećih strana, i dalje radi prilično pristojno.

Bilješka: Ranije vrijeme za spavanje bilo je u aplikaciji Clock i na iPhoneu i na iPadu. No, s iOS-om 14 sada je u aplikaciji Health. Međutim, budući da aplikacija Health nije prisutna na iPadu, ovu ćete opciju pronaći u aplikaciji Clock na najnovijem iPadOS-u 14.

Kako postaviti vrijeme za spavanje na iPhoneu u iOS-u 14

 1. Otvori Zdravlje aplikaciju i dodirnite pretraživati.
 2. Dodirnite Spavati.
 3. Dodirnite ZapočniteSljedeći.
 4. Pod ciljem spavanja, prema zadanim postavkama, prikazuje 8 sati. Možete ga promijeniti dodirivanjem gumba minus (-) ili plus (+). Nakon toga dodirnite Sljedeći.
 5. Odredite svoj raspored. Prema zadanim postavkama odabrani su svi dani. Pretpostavimo da ne želite da alarm zvoni u subotu ili nedjelju (ili bilo koji odabrani dan), dodirnite početni znak (S) da biste poništili odabir. Zatim odaberite vrijeme za spavanje (kada želite podsjetiti na spavanje) i vrijeme buđenja. Povucite krajeve rotatora da biste promijenili vrijeme. Pogledajte snimak zaslona u nastavku. Pomaknite se na dno. Ovdje su prikladne zadane opcije. Ali ako je potrebno, možete ih promijeniti - poput Zvuka, Odgodi itd. Na kraju dodirnite Dodati gore desno.
 6. Pregledajte svoje postavke. Da ste izuzeli neke dane (poput subote, nedjelje), mogli biste i Dodajte raspored za ostale dane. Koraci su isti. Napokon, dodirnite Sljedeći.
 7. Sukladno tome, odaberite Omogući način mirovanja ili ne.
 8. Pročitajte opis za Vjetar dolje i odlučite omogućiti to ili ne.
 9. Možete odabrati postavljanje Prekid prekida. Za to dodirnite Postavljanje prečaca → odaberite željeni prečac (Volim slušati Spotify prije nego što zaspim). Dodirnite Sljedeći.Nakon toga, zaključani zaslon imat će gumb "Prečaci". Kada ga dodirnete, možete odabrati željeni prečac i otići tamo izravno. To eliminira potrebu za otvaranjem početnog zaslona i prikazivanjem znački ili obavijesti aplikacije - stvari zbog kojih biste ih trebali provjeriti i poremetiti san.
 10. Na kraju, zadnji put pregledajte postavke i dodirnite Gotovo.

Uspješno ste postavili raspored prije spavanja.

Kako uključiti ili isključiti vrijeme spavanja na iPhoneu

Ne želite koristiti spavanje trajno ili privremeno nekoliko dana? Evo kako ga bez napora isključiti ili uključiti.

 1. Otvori Zdravlje aplikacija → pretraživatiSpavati.
 2. Dodirnite karticu na kojoj piše Cjelovit raspored i opcije.
 3. Isključite prekidač za Raspored spavanja. Slijedite iste korake da biste ga ponovno uključili.

Kako promijeniti vrijeme ili dane za alarme pred spavanje

 1. Otvori Zdravlje aplikacija → pretraživatiSpavati.
 2. Dodirnite Cjelovit raspored i opcije kartica.
 3. Dodirnite Uredi.
 4. Pod, ispod Dani aktivni, dodirnite za odabir ili poništavanje odabira dana.
 5. Pod, ispod Spavanje i buđenje, povucite krajeve da biste ponovno konfigurirali vrijeme za spavanje i vrijeme buđenja.
 6. Dodirnite Gotovo za spremanje novih promjena.

Kako prilagoditi alarm za vrijeme spavanja

U iOS 14 opcije su pojednostavljene. Sve je pod odgovarajućim karticama. Sve što trebate učiniti je pažljivo pročitajte naziv opcije, tekst ispod njei unesite izmjene po želji. Evo nekoliko smjernica kako prilagoditi raspored spavanja na iPhoneu.

 1. Počnite s pokretanjem Zdravlje app. Dodirnite pretraživatiSpavati.
 2. Dodirnite karticu za Cjelovit raspored i opcije. Već smo vidjeli kako promijeniti vrijeme, dane ili omogućiti i onemogućiti raspored spavanja u gornjem odjeljku. Dakle, pomaknimo se prema dolje i usredotočimo se na dodatni detalji.
 3. Dodirnite Cilj spavanja da ga promijeni.
 4. Dodirnite Vjetar dolje da biste ga ponovno postavili po želji.
 5. Dodirnite Prekid prekida za dodavanje drugog prečaca ili uklanjanje postojećeg.
 6. Dodirnite Opcije. Svi su ovdje uključeni prekidači omogućeni. Ove zadane postavke savršene su za većinu. Ali možete pročitati tekst ispod svake opcije i po potrebi ih onemogućiti.

Kako provjeriti povijest spavanja

 1. Otvori Zdravlje aplikaciju i dodirnite pretraživati. Zatim dodirnite Spavati.
 2. Prvi grafikon ovdje prikazuje vaše podatke o spavanju. Dodirnite W (tjedan) ili M (mjesec) za prikaz željenih grafova.
 3. Dodirnite Prikaži više podataka o stanju mirovanja zaroniti duboko. Ovdje možete vidjeti prosječno vrijeme u krevetu, prosječno vrijeme spavanja itd.

Bilješke:

 • Da biste ručno unijeli podatke o stanju mirovanja, dodirnite Dodaj podatke gore desno.
 • Ako iPhone upotrebljavate kad biste trebali biti u krevetu, za to vrijeme nećete dobiti kredit. Ili, ako odgodite alarm za buđenje, vrijeme boravka u krevetu ažurira se tako da se podudara.

Odjava

Prije spavanja prati vrijeme koje provodite u krevetu, ne koliko ili koliko dobro? Uz to, podsjeća vas na san i ne pomaže vam zaspati. No, uvijek možete koristiti aplikacije za poticanje spavanja trećih strana koje će vam pomoći da zaspite.

Nadam se da bi vam naš temeljiti vodič mogao koristiti!

Evo još nekoliko povezanih postova koje biste željeli istražiti:

 • Kako koristiti aplikaciju Health na iPhoneu
 • Najbolje aplikacije za istezanje za iPhone i iPad
 • Najbolje aplikacije za podsjetnike na vodu za Apple Watch i iPhone
 • Aplikacija tjedna: Jastučni automatski tragač za spavanjem (15.-21. Siječnja 2021.)
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found