Blog

10 iPhone tajnih kodova koje sada možete isprobati! (2021 ažurirano)

Svi pametni telefoni, uključujući iPhone, mogu otkriti informacije ili izvršiti neku korisnu radnju prilikom unosa određenog USSD koda. Budući da se ovi tajni kodovi za biranje ne spominju izričito, možda ih niste svjesni. Za pomoć smo naveli 10 tajnih kodova za iPhone koji će vam biti zanimljivi i korisni. Pogledaj.

 1. Pogledajte svoj iPhone IMEI broj
 2. Uđite u način terenskog ispitivanja
 3. Sakrijte ili pokažite svoj ID pozivatelja
 4. Omogućite ili onemogućite poziv na čekanju
 5. Prosljeđivanje dolaznih poziva na drugi broj
 6. Zabrana poziva
 7. Provjerite SMS centar
 8. Doznajte informacije o lokalnom prometu
 9. Saznajte više o korištenju mobilnih podataka
 10. Neki drugi korisni kodovi

Prije nego što počneš:

 • Imajte na umu da nekoliko ovdje spomenutih kodova možda neće raditi globalno ili kod svih prijevoznika. Funkcionalni su samo u Sjedinjenim Državama i njihovim prijevoznicima.
 • Da biste koristili sve ove kodove, morate otvoriti Telefon i budite u "Tipkovnica‘Tab. Neki kodovi trebaju dodirnuti gumb za poziv, dok neki ne moraju.

1. Pogledajte svoj iPhone IMEI broj

Unesi *#06#, i odmah ćete vidjeti IMEI broj vašeg iPhonea.

Savjet: Te podatke možete vidjeti i u aplikaciji Postavke → Općenito → O programu. Ili unutar ladice za SIM ili na iPhone kutiji.

2. Uđite u način terenskog ispitivanja

Kad uđete *3001#12345#* na tipkovnici iPhonea i pritisnite tipku za poziv, vidjet ćete zaslon Field Test. Sadrži važne tehničke informacije vezane uz SIM, uslužnu ćeliju, LTE unutarfrekventno mjerenje i druge takve vitalne podatke.

Možete dotaknuti jednu od vidljivih opcija za dubinsko kopanje. Za izlaz iz ovog zaslona pritisnite Gumb Početna ili prijeđite prstom prema gore.

Dodatne informacije: Rsrp je skraćenica od Referentni signal primljene snage. Rsrp0 je vama najbliži toranj i Rsrp1 je druga kula. Pored Rsrp0 i Rsrp1, vidjet ćete negativan broj najvjerojatnije između -40 i -140. Ako je broj na vašem zaslonu bliži -40 (recimo između -40 i -80), to znači da imate jak signal. Ako je blizu -140, to znači da imate loš signal. To može stvoriti probleme tijekom telefoniranja ili korištenja mobilnih podataka.

3. Sakrijte ili pokažite svoj ID pozivatelja

Jeste li znali da možete koristiti i kratke kodove za skrivanje ID-a pozivatelja? Za ovo unesite *67, nakon čega slijedi broj primatelja. Na primjer, *67987654321

Imajte na umu da je skrivanje ID-a pozivatelja specifično za državu i mobilnog operatera. Možda ćete morati koristiti #31# za neke prijevoznike i zemlje, nakon čega slijedi telefonski broj.

Imamo detaljan post koji vam pokazuje više načina kako sakriti svoj ID pozivatelja. Obavezno provjerite.

Pro savjet: Pretpostavimo da ste slijedili gornju vezu i sakrili svoj zvani ID za sve odlazne pozive. Sada, ako želite prikazati svoj ID pozivatelja na osnovi poziva po pozivu, prefiks *82 prije broja primatelja. Kod nekog prijevoznika kod je *31#

4. Omogućite ili onemogućite poziv na čekanju

Postavke poziva na čekanju nalaze se ispod Postavke aplikacija → Telefon. Međutim, ako ne možete pronaći opciju poziva na čekanju, evo brzih šifri.

 • Kôd za provjeru statusa čekanja poziva: *#43#
 • Kôd za omogućavanje poziva na čekanju: *43#
 • Kôd za onemogućavanje poziva na čekanju: #43#

5. Prosljeđivanje dolaznih poziva na drugi broj

Pomoću toga možete dolazni poziv preusmjeriti na drugi broj. Ovo je značajka specifična za mobilnog operatera i može se naplatiti ili besplatno, ovisno o vašoj mobilnoj usluzi.

 • Kôd za provjeru statusa prosljeđivanja poziva: *#21#
 • Kôd za omogućavanje prosljeđivanja poziva: * 21phonenumber #
 • Kôd za onemogućavanje prosljeđivanja poziva: *21#

Ako vam gore navedeni kratki kodovi ne funkcioniraju, pogledajte naš zasebni vodič za prosljeđivanje poziva na iPhoneu. Naveli smo točne korake za većinu američkih prijevoznika.

6. Zabrana poziva

Zabrana poziva sprječava sve odlazne pozive, osim ako onemogućite ovu značajku. Budući da ova opcija nije dostupna u postavkama iPhonea za telefon, možete koristiti sljedeće kodove da biste koristili značajku zabrane poziva.

 • Kôd za provjeru statusa zabrane poziva: *#33#
 • Kôd za omogućavanje zabrane poziva: * 33 * PIN #
 • Kôd za onemogućavanje zabrane poziva: # 33 * PIN #

Bilješka: Ako ste postavili SIM PIN ispod iPhonea Postavke aplikacija → Telefon ili za neke prijevoznike iPhone Postavke aplikacija → Mobilni podaciSIM PIN, unesite ovaj PIN u gornje kodove. U slučaju da niste postavili SIM pribadaču, možete unijeti bilo koji slučajni broj koji želite. Kao *33*9#

7. Provjerite SMS centar (ako tekstovi ne prolaze)

Ako ikada otkrijete da SMS ne radi na vašem uređaju, možete iskoristiti ovaj jedinstveni kôd na najbolji način (*#5005*7672#) da biste provjerili SMSC (centar za usluge kratkih poruka). Kad god pošaljete bilo koju tekstnu poruku, ona prvo odlazi na SMSC putem određenog broja kako bi pomogla u rješavanju problema sa SMS-om na vašem uređaju.

8. Doznajte informacije o lokalnom prometu

Da. Dobro ste pročitali. Ako ne možete koristiti aplikacije poput Waze, Apple Maps, Google Maps itd., Možete upotrijebiti kratki kôd da biste saznali više o lokalnom prometu. To vam može dobro doći kad nemate internetsku vezu. Za ovo birajte 511.

Napominjemo da ovo možda neće uspjeti u nekoliko američkih država i kod nekih prijevoznika.

9. Saznajte više o korištenju mobilnih podataka

Danas gotovo svi mobilni operateri na globalnoj razini imaju aplikacije koje vam pomažu pratiti vaše dopuštene podatke. Međutim, ako želite, možete upotrijebiti kratke kodove za provjeru internetske ravnoteže i još mnogo toga. Ovdje su kodovi nekoliko popularnih američkih prijevoznika.

 • AT&T: *3282#
 • Verizon: #3282
 • T-mobile: #932#

Možete izguglati kod svog mobilnog operatera. Na primjer, 'kod za poznavanje internetske ravnoteže u Airtelu.

10. Neki drugi korisni kodovi

 • *#61# - Omogućuje vam provjeru broja propuštenih poziva.
 • *3370# - Poboljšani način pune brzine (EFR) može poboljšati kvalitetu vašeg iPhonea, a pritom će naštetiti sigurnosnoj kopiji baterije.
 • *#30#: Prezentacija pozivne linije omogućuje vam da li će se telefonski broj dolaznog pozivatelja prikazati na vašem iPhone zaslonu ili ne.

Koji iPhone tajna kodovi vas najviše uzbuđuju?

Nadam se da ste saznali za nekoliko novih kratkih kodova. Koji vam se od gornjeg popisa čini najkorisnijim? Javite nam u komentarima ispod. Drugo, ako znate druge slične kodove, podijelite ih i s nama. Rado bismo to spomenuli u ovom postu.

Na kraju, evo još nekoliko korisnih postova koje ćete rado pogledati:

 • Preko 100 naredbi HomePod Siri
 • 50 smiješnih stvari za pitati Siri
 • 30 sjajnih savjeta i trikova Spotify za iPhone
 • 36 Chromeovi savjeti i trikovi za Mac