Blog

Najbolji IDE-i [Integrirano razvojno okruženje] za Mac u 2021. godini

Macovi su moćan stroj sposoban za lagano rukovanje teškim grafičkim stvarima. Također, jednako su brzi i dovoljno učinkoviti da se nose sa složenim algoritmom koji možete napisati. S naprednim tehnološkim poboljšanjima poput AR, VR i AI, pisanje složenih kodova bio je izazovni zadatak za softverske inženjere. Kako bismo smanjili njihovo vrijeme i napore na rješavanju zamornih zadataka, sastavili smo popis najboljih IDE-a (Integrirano razvojno okruženje) za Mac.

1. AppCode tvrtke JetBrains

Započnimo popis s namjenskim IDE-om za razvoj aplikacija za iOS i Android. Mobilne aplikacije zauzele su svijet olujom zahvaljujući hardveru koji nude iPhone i Android telefoni. Razvojni programeri koriste napredne hardverske senzore kako bi korisnicima pružili nikad prije iskustvo.

Vraćajući se na AppCode, ima izvornu podršku za Objective-C, Swift, C i C ++ (uključujući moderne C ++ standarde, libc ++ i Boost), kao i JavaScript, XML, HTML, CSS i XPath.

Osim jezika, IDE ima na tone pregršt značajki koje će programeru olakšati život. Pogotovo kada je riječ o refaktoriranju golemog projekta, varijabla se koristi svugdje, a kada je potrebna promjena, postaje teška. Uz AppCode, refaktoriranje je jednostavno, zamijenite ga na jednom mjestu i učinit će promjenu gdje god je potrebno.

Još jedna značajna značajka je sposobnost IDE-a da pronađe pogrešku u kodu. Ako ste zaboravili ";" ili zagradom, IDE će ga označiti crvenom bojom, a također i kad zadržite pokazivač; prikazat će vam poruku o pogrešci. Osim toga, upozorit će i liniju koja ima bilo koji sukobljeni argument tijekom sastavljanja.

I na kraju, AppCode podržava gotovo sve kontrole verzije koje se široko koriste. Konzoli možete pristupiti izravno iz aplikacije AppCode.

S obzirom na pouzdanost i značajke koje nudi, nije besplatan. Dvije su mogućnosti - individualna i organizacijska. Također, možete odabrati godišnju ili mjesečnu pretplatu. Tu je i 30-dnevno suđenje.

preuzimanje datoteka

2. KLion

Kada je riječ o dizajniranju složenih aplikacija na poslužitelju s malom kašnjenjem, C / C ++ je ono što zapada programera. Jedini nedostatak C / C ++ je taj što kompajlira EXE datoteku, koja nije podržana na macOS-u. Postoje načini za međusobno kompiliranje takvih aplikacija, ali kad tu značajku dobijete izvorno u IDE-u, zašto nepotrebno ulagati vrijeme.

CLion je namjenski IDE za C / C ++, a također ima podršku za C ++ standarde, libc ++ i Boost. Kretanje kroz vaše tisuće redaka koda izuzetno je jednostavno. Jednostavnim klikom na tipkovnici pronađite razred, varijablu, konstruktor i još mnogo toga.

Osim toga, gotovo sve značajke IDE-a imaju namjenski prečac na tipkovnici, kojim ćete svladati s vremenom. Također, IDE može generirati i neke kodove, poput konstruktora, destruktora, gettera / postavljača, itd.

Refaktoriranje koda također je jednostavno i što je najvažnije, točno. Izbacit će pogreške ako dođe do sukoba tijekom refaktoriranja. Također, odmah prikazuje sukobe kodova dok pišete kôd. To olakšava rukovanje pogreškama koda prije sastavljanja.

I na kraju, aplikacija ima ugrađenu konzolu za lokalno ili SSH-ovo izdavanje naredbi, zajedno s kontrolama verzija poput Gita. Kao i gornji, ni ovaj nije besplatan, ali postoji 30-dnevno probno razdoblje za početak.

preuzimanje datoteka

3. PhpStorm

PHP je još jedan od široko korištenih programskih jezika. Uglavnom se koristi za web stranice i također za razvoj web aplikacija. PHP ima mnogo okvira, a programeri ih koriste kad god je to potrebno. Za to mora postojati IDE koji podržava sve PHP okvire, zajedno s podrškom za front-end tehnologije poput HTML5, CSS, Sass, Less, Stylus, CoffeeScript, TypeScript, Emmet i JavaScript, s refaktorima, otklanjanjem pogrešaka i jedinicom dostupno testiranje.

Tu PhpStorm pobjeđuje u utrci. Podržava sve osnovne okvire koji uključuju - Symfony, Drupal, WordPress, Zend Framework, Laravel, Magento, Joomla !, CakePHP, Yii i druge.

Kao i svi drugi IDE-ovi, i ovaj ima jednostavnu i laku navigaciju, zajedno s prečacima na tipkovnici za većinu značajki. Impresivna značajka IDE-a je sposobnost integriranja nekih vrlo korisnih alata za programere, poput - podrške za udaljenu implementaciju, baza podataka / SQL, alata naredbenog retka, Dockera, Skladatelja, REST klijenta i mnogih drugih alata. Provjerava vaš kôd dok tipkate i odmah prikazuje pogrešku. Za svaki slučaj ako ga propustite, tu je i ugrađeni program za ispravljanje pogrešaka.

Na kraju, PhpStorm nudi probno razdoblje od 30 dana, a ako ste zadovoljni, morat ćete ga kupiti.

preuzimanje datoteka

4. IntelliJ IDEA

JAVA postoji već desetljećima i široko se koristi za razvoj sigurnih aplikacija na razini poduzeća. Kao i svi drugi jezici, i JAVA ima različite okvire. IntelliJ IDEA podržava sve JAVA okvire, dodatke itd. Instalacija dodatka teško da traje više od nekoliko klikova.

IDE dolazi s ugrađenom konzolom, programom za pronalaženje pogrešaka i podrškom za kontrole verzija. U aplikaciji možete generirati određene kodove, koji uključuju getter / setter, konstruktore, iznimke itd. Kao i svi ostali IDE-ovi, i ovaj provjerava vaš kôd u stvarnom vremenu i upozorava kad postoji bilo kakav sukob s varijablama ili bilo kojom klasom.

Iako je IDE namijenjen JAVA-i, podržava i druge tehnologije poput HTML5, CSS, Angular JS, React Native, Node.js, a povrh svega, podržava i razvoj Android aplikacija pomoću Cordova / Ionic.

Sve je u jednom IDE ako je JAVA vaš primarni stek za razvoj aplikacije. Za razliku od ostalih IDE-a koji koštaju, ovo ima dvije mogućnosti. Idite s verzijom koja se plaća sa svim značajkama ili preuzmite besplatnu verziju zajednice s ograničenim značajkama.

Preuzmi [plaćeno] | Preuzmi [Verziju zajednice]

5. GoLand

Go je relativno nova tehnologija koju je razvio Google i koja u posljednje vrijeme sve više uzima maha. Go troši manje resursa i prilično je brz u usporedbi s nekoliko gore spomenutih tehnologija. I ovo ima drugačiji okvir od osnovne tehnologije.

GoLand iz JetBrainsa prema zadanim postavkama podržava jezik Go, ali također ima i namjensku podršku za svoje okvire. IDE dolazi s većinom značajki koje smo gore opisali, zajedno s mnogim ugrađenim dodacima. Ali ako vam je potreban bilo koji dodatak tijekom rada s Goom, možete ga preuzeti s nekoliko klikova.

IDE uključuje značajke kao što su ugrađeni program za ispravljanje pogrešaka, konzola, analizator koda, pametni refaktoring, kontrola verzija, rest-runner i mnoge druge.

I na kraju, kao i svi drugi, i ovaj ima 30-dnevno besplatno probno razdoblje za testiranje korisnosti proizvoda. Ako su vam prikladne značajke, kasnije možete kupiti godišnju licencu.

preuzimanje datoteka

To je sve narode!

Konačno raspoređivanje ...

Ovi su IDE-ovi prepuni gotovo svih značajki koje su programeru potrebne za dizajn i razvoj revolucionarne aplikacije. Bez obzira radite li na mobilnoj aplikaciji, web aplikaciji, web mjestu ili poslovnoj aplikaciji, ovi IDE-ovi zasigurno će smanjiti vaše napore. Morat ćete koristiti svoje vještine samo za kodiranje, a ovi će proizvodi učiniti sve ostalo.

Možda biste se željeli pozvati i na:

  • Najbolje aplikacije za uređivanje HTML-a za iPad i iPhone za webmastere i dizajnere
  • Blogging Apps za iPhone: Osnovne Apps za Bloggere
  • Najbolje aplikacije za uređivanje videozapisa za iPhone i iPad

Jesmo li propustili nešto s popisa? Podijelite ga s nama u komentarima ispod.