Blog

Kako automatski proslijediti iCloud e-poštu na drugi račun e-pošte

Vaš profesionalni život zahtijeva upotrebu višestrukih ID-ova e-pošte. Osim službene e-pošte, možda biste željeli koristiti iCloud Mail, što je izvrstan izbor. No često provjeravanje različitih ID-ova e-pošte može vam oduzeti vrijeme. Bolji je način da se svi ti e-mailovi dostavljaju na jednu adresu. Ako svoj iCloud Mail upotrebljavate za ozbiljnu komunikaciju (poput bankovnih izvoda, računa za kupnju, putnih planova ili osobnih poslova), iCloud prosljeđivanje e-pošte možete postaviti na drugu adresu.

Upotrebom jednostavne metode možete automatski prosljeđivati ​​e-poštu u iCloud. Jedan račun može biti prozor višestrukih komunikacija putem e-pošte.

Kako postaviti prosljeđivanje e-pošte iCloud na drugi račun

Korak 1. Otvorite www.icloud.com na računalu.

Korak 2. Prijavite se sa svojim Apple ID i lozinka. Ako ste postavili dvofaktorsku provjeru autentičnosti, morate umetnuti šestoznamenkasti kôd poslan na vaš iPhone.

Korak # 3. Na lansirnoj ploči vašeg iClouda kliknite na Poštanska kvadratna kutija, što je prvo u gornjem redu.

Korak # 4. Zatim kliknite na Ikona zupčanika od donjeg lijevog kuta. Pojavit će se izbornik Akcije s nekim opcijama; kliknite na Postavke.

Ovdje biste trebali biti u općenitim preferencijama.

Korak # 5. Kliknite potvrdni okvir koji glasi: "Proslijedi moju e-poštu na."

Korak # 6. U tekstno polje unesite adresu e-pošte za prosljeđivanje.

Ako ne želite zadržati e-poštu u iCloud Mail, kliknite na "Izbriši poruke nakon prosljeđivanja." Na kraju kliknite Gotovo dugme.

Imajte na umu da nakon što se poruka izbriše iz iCloud Maila, nećete je moći oporaviti.

Uspjeli ste!

Imam sumnjičav um; stoga uvijek testiram takve značajke. Također možete pokrenuti test slanjem e-pošte na svoj iCloud Mail s drugog računa. Možete zamoliti svoje prijatelje ili kolege da vam pošalju e-poštu na iCloud Mail, a zatim provjerite je li e-pošta dostavljena na vaš račun za prosljeđivanje.

Kako proslijediti određene e-adrese iCloud na drugi račun

Gornja metoda će poslati svu vašu iCloud poštu na drugi račun, a tijekom razdoblja taj će račun biti zatrpan bezbrojnim porukama. Zašto ne postavite pravila na iCloud Mail? Na taj način možete filtrirati određene e-adrese i samo će nekoliko odabranih iCloud e-adresa biti proslijeđeno na vaš drugi račun.

Možete zatražiti od iClouda da filtrira određene pošiljatelje ili e-adrese s određenom riječi u retcima predmeta.

Slijedite prva četiri koraka kao što je gore spomenuto.

Korak 1. Kada se pojavi izbornik Akcije, kliknite na Pravila.

Možete i kliknuti karticu Pravila ako se na zaslonu nalazi dijaloški okvir Postavke.

Korak 2. Zatim kliknite na Dodajte pravilo.

Korak # 3. Pojavi se mali okvir s "Ako poruka" titula.

U ovom okviru trebate ispuniti uvjet: Ako je poruka (s ID-a e-pošte, adresirana je, Cc'd je, adresirana je ili Cc'd, ima predmet koji sadrži i ID popisa koji sadrži) , tada (uvjeti).

Na primjer, ako primite poruku od klijenta, možete je premjestiti u mape po vašem izboru.

Ne zaboravite unijeti adresu e-pošte za prosljeđivanje.

Korak # 4. Kliknite na Gotovo dugme; opet kliknite na Gumb Gotovo da dovrši postupak.

Kasnije ovo pravilo možete ukloniti klikom na karticu Pravila. Zatim kliknite na ikona informacija (i) i odaberite brisanje dugme. Dijaloški okvir tražit će vašu potvrdu; kliknite na Ponovo izbriši gumb da se riješim tog pravila.

To je to!

Odjava ...

Prosljeđivanje iCloud e-pošte jedan je od korisnih hakova u vašem profesionalnom životu. Posebno mi se sviđa njegova sposobnost postavljanja pravila koja mi dopuštaju bitne promjene u mojoj iCloud pošti.

Pregledajte i donje postove:

  • Uklonite zaključavanje aktivacije na iPhoneu i iPadu
  • Kako oporaviti izbrisane datoteke iz iClouda na iPhoneu, iPadu, Macu ili Windowsu
  • Kako onemogućiti iCloud biblioteku fotografija na iPhoneu, Macu i Apple TV-u
  • Kako pronaći svoj Mac UDID za beta testiranje programa Mac

Želite li proslijediti e-poštu iCloud na drugi račun? Mislite li da Pravila imaju bilo kakve praktične koristi u vašem osobnom ili profesionalnom životu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u komentaru u nastavku.