Blog

Kako pretvoriti HEIC fotografije u JPG na iPhoneu i iPadu

Možda ste čuli za HEIC (izgovara se kao "Heek"). Ako niste, dopustite mi da vam kažem da predstavlja visoko efikasni format slike dizajniran za smanjenje pohrane datoteka do 50% bez ugrožavanja kvalitete.

Također je poznat kao HEIF i smatra se daleko učinkovitijim od JPG-a. Kao što je slučaj sa gotovo svim početnicima, još uvijek nije univerzalno podržan. Stoga ćete možda morati pretvoriti HEIC u JPG na iPhoneu ili iPadu kad god se pojavi problem nekompatibilnosti.

Pa, kako zaobići prepreku? Pa, imate više mogućnosti za prolazak kroz proces. Dosta priče, preplivajte i otkrijte kako to funkcionira!

Kako pretvoriti HEIC u JPG na iPhoneu i iPadu

Automatski pretvori HEIC slike u JPG na iPhoneu prilikom prijenosa na Mac ili PC

I iOS 11 i 12 automatski pretvaraju HEIC u JPG prilikom prijenosa slika na Mac ili PC. Dakle, ako ste se ikad suočili s preprekom nekompatibilnosti, iskoristite ovu ugrađenu opciju.

Korak 1. Pokrenite Aplikacija Postavke na vašem iOS uređaju → Fotografije.

Korak 2. Zatim odaberite Automatski pod Prijenos na Mac ili PC.

Jedna stvar koju valja napomenuti jest da se pojam "Automatic" odnosi na JPG (najkompatibilniji format), a "Keep Originals" odnosi se na HEIC. Ovisno o vašim potrebama, možete se prebacivati ​​između njih.

Kako pretvoriti HEIC slike u JPG na iPhoneu i iPadu

Što ako ne primijenite gore spomenuti korijen i želite to obaviti izravno na iOS uređaju? Ispada, postoji trik da to napravite!

Korak 1. Nakon što snimite HEIF sliku, otvorite Aplikacija Fotografije na vašem iOS uređaju i krenite prema slici.

Korak 2. Sada dodirnite Uredi a zatim upotrijebite bilo koji alat poput obrezivanje, rotacioni ili filtar.

Korak # 3. Zatim dodirnite Gotovo potvrditi.

To je to!

Provjerite je li slika pretvorena u JPG. Sada ga možete koristiti sa softverom koji ne podržava HEIC.

Kako spriječiti iPhone da snima HEIC slike

Ako više ne želite snimati slike u HEIC formatu ili želite prebacivati ​​između visoko učinkovitih i najkompatibilnijih ovisno o vašim potrebama, postoji mogućnost prebacivanja između njih dvoje. Da biste to učinili, prijeđite na ovaj brzi vodič.

Druge opcije?

Također možete koristiti alate nezavisnih proizvođača kao što su iMazing, DearMob i AnyTrans da biste se lagano prošli kroz postupak. Isprobao sam ove alate i pronašao ih do kraja. Preporučio bih vam da isprobate ako tražite profesionalno rješenje.

Osim toga, pretvorit ćete HEIF slike slanjem putem e-pošte. Naravno, to možda nije savršena opcija jer će kvaliteta biti ugrožena. Dakle, imajte ovo na umu prije nego što odaberete ovu metodu.

Stvar koju treba imati na umu ...

Iako imate više načina za prevladavanje barijere, odaberite metodu na temelju svojih zahtjeva. Mislim, ako ne želite da to utječe na kvalitetu slike, obratite se ugrađenim rješenjima ili spomenutom softveru treće strane jer su pouzdaniji.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Aplikacije za video uređivanje za iPhone i iPad
  • Najbolje GIF aplikacije za iPhone i iPad
  • Kako koristiti Memoji na iPhoneu X serije