Blog

9 načina za pojačavanje WiFi signala na iPhoneu i iPadu [2021]

Da li se često susrećete s tako lošim Wi-Fi signalima da je nemoguće posjetiti web stranice, koristiti aplikacije ili strujati videozapise? U takvim ćete slučajevima možda htjeti znati kako pojačati WiFi signal na iPhoneu ili iPadu. Za pomoć, evo popisa od devet rješenja i preporuka koje će vam pomoći u povećanju brzine WiFi-a za bolje iskustvo. Pogledaj.

 1. Ponovo pokrenite usmjerivač i iPhone
 2. Osigurajte da nema usmjerenja ili minimalne blokade između usmjerivača i iPhonea
 3. Zaboravite i ponovno se pridružite Wi-Fi mreži
 4. Uklonite debelu futrolu za iPhone
 5. Ažurirajte svoj iPhone
 6. Poništi sve postavke
 7. Koristite prilagođeni DNS
 8. Obratite se svom davatelju internetskih usluga
 9. Uložite u bolji usmjerivač

1. Ponovo pokrenite usmjerivač i iPhone

Ljudi često previde ponovno pokretanje i prijeđu na druge popravke. Prije nego što učinite isto, imajte na umu da je isključivanje usmjerivača i njegovo ponovno uključivanje vrlo zgodno. Pomaže u brzom rješavanju problema bez puno napora. Krenimo iz ovog kratkog koraka.

Da biste ponovno pokrenuli Wi-Fi usmjerivač, možete upotrijebiti fizički gumb koji se nalazi na njemu. Možete ga i isključiti i uključiti pomoću prekidača na zidnoj utičnici. U međuvremenu ponovo pokrenite i iPhone.

Bilješka: Posjetite web mjesto marke vašeg usmjerivača ili se obratite njihovoj korisničkoj podršci i provjerite postoji li za njega ažuriranje firmvera.

2. Osigurajte da nema usmjerenja ili minimalne blokade između usmjerivača i iPhonea

Udaljenost i barikade značajno pogoršavaju snagu Wi-Fi mreže, a time i njegovu sposobnost pružanja solidnog iskustva.

Ako se neprestano susrećete sa slabim signalom, razmislite o približavanju usmjerivaču. Slično tome, ako između usmjerivača i vaših uređaja ima više debelih zidova, pokušajte premjestiti prvi. Umjesto da usmjerivač imate u jednom kutu kuće, provjerite možete li ga postaviti negdje u sredini tako da signali adekvatno dopiru do svake strane kuće.

3. Zaboravite i ponovno se pridružite Wi-Fi mreži

Prije nego što nastavite s ovim, provjerite znate li lozinku za Wi-Fi. U slučaju da to ne učinite, preskočite ovo i prijeđite na sljedeća dva popravka.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Wi-Fi.
 2. Dodirnite 'ja‘Pored imena povezanog Wi-Fi-ja.
 3. Dodirnite Zaboravite ovu mrežuZaboraviti.
 4. Neobvezno, ali preporučljivo: Ponovo pokrenite iPhone.
 5. Od Postavke aplikacija → Wi-Fi, dodirnite naziv mreže i unesite lozinku da biste joj se pridružili.

4. Uklonite debelu futrolu za iPhone

Ako koristite čudovišno debelu futrolu ili nešto slično, razmislite o uklanjanju. To može uzrokovati lagane smetnje između iPhone-ove Wi-Fi antene i signala. Stoga je za najbolji rezultat poželjno prestati ga koristiti.

5. Ažurirajte svoj iPhone

Osim uvođenja novih promjena, iOS ažuriranja uklanjaju greške i poboljšavaju ukupnu upotrebljivost uređaja. Da biste riješili probleme s Wi-Fi mrežom, preuzmite i instalirajte bilo koje ažuriranje softvera na čekanju.

6. Resetirajte sve postavke

To će vratiti sve prilagođene postavke, poput spremljenih Wi-Fi mreža i Bluetooth uređaja, VPN konfiguracije, izgled početnog zaslona itd. U zadano stanje. Međutim, osobne stvari poput aplikacija, glazbe, slika, videozapisa ostat će bez utjecaja.

 1. Unutar Postavke aplikaciju, dodirnite Općenito.
 2. Pomaknite se do kraja i dodirnite Resetirati.
 3. Dodirnite Poništi sve postavke.
 4. Unesite lozinku za iPhone i potvrdite.

Nakon završetka resetiranja otvorite Postavke aplikacija → Wi-Fii spojite se na željenu mrežu unošenjem lozinke.

7. Koristite prilagođeni DNS

Prelazak na prilagođeni DNS ponekad može pomoći kada ne možete pristupiti određenim web mjestima ili aplikacijama. Imamo zasebni detaljni vodič koji vam pokazuje kako promijeniti DNS na iPhoneu. Pokušajte. A u slučaju da čak ni ovo ne donosi sreću, isti će vam članak pokazati kako se vratiti na zadanu DNS konfiguraciju.

Bilješka: Ako koristite VPN, isključite ga. I mogli biste odmah doživjeti relativno brže brzine.

8. Obratite se svom davatelju internetskih usluga

Ako primijetite ekstremno smanjenje brzine Wi-Fi mreže, obratite se svojem davatelju internetskih usluga i provjerite nema li računa na čekanju. Nakon zadanog plaćanja, neke tvrtke ne prekidaju vezu u potpunosti, ali značajno smanjuju brzinu. Nakon što očistite prošlo plaćanje, usluga će se vratiti na normalnu brzinu.

Uz to, također je moguće da na vašem području postoji privremena ogorčenost usluga širom zajednice. Moglo bi vam pomoći kontaktiranje davatelja internetskih usluga i objašnjenje o malim brzinama.

9. Uložite u bolji usmjerivač

Napokon, također je dobra ideja ulagati u vrhunski usmjerivač s boljim dometom i skupom značajki. Na internetu možete istražiti što je prikladno za vašu kuću. Također možete posjetiti nekoliko srodnih lokalnih trgovina i zatražiti njihovo mišljenje o najboljem usmjerivaču. Ako je vaša kuća velika, morate naučiti više o mrežnim mrežama.

Odjava

Ovo su neki od načina za povećavanje brzine Wi-Fi mreže. Nadam se da ste dobili neke pozitivne stvari iz ovog vodiča. Napokon, još jedna stvar koju možete učiniti za bolju povezanost je promjena Wi-Fi kanala.

Koje su vam gornje preporuke pomogle? Molimo vas podijelite svoje misli u odjeljku za komentare u nastavku.

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako uključiti WiFi pomoć na iPhoneu i iPadu
 • iPhone spojen na Wi-Fi, ali nema interneta? Evo Kako to popraviti
 • Pitanje pražnjenja baterije iOS 14? 13 savjeta za poboljšanje vijeka trajanja baterije na iPhoneu
 • iOS 14: Kako promijeniti WiFi mrežu u Control Centeru na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found