Blog

iOS 14: Kako koristiti aplikaciju Podsjetnici na iPhoneu i iPadu

Aplikacija Podsjetnici zabilježila je značajna poboljšanja u iOS 13 i iOS 14. Ranije je to bila samo jednostavna aplikacija s osnovnim funkcionalnostima. Sad su Podsjetnici masovno preuređeni i prepuni robusnih značajki koje vam omogućuju dodavanje podzadataka, slika, podsjetnik kad nekome šaljete poruke i još mnogo toga! Dopustite nam da uđemo odmah i pokažemo vam kako koristiti aplikaciju Podsjetnici na iPhoneu ili iPadu.

Prije nego što počneš: Provjerite jesu li iCloud Podsjetnici postavljeni tako da se sve sinkronizira na svim vašim Apple uređajima.

 • Na iPhoneu i iPadu: Otvorite aplikaciju Postavke → vaše ime s vrha → iCloud → provjerite je li prekidač za Podsjetnike UKLJUČEN.
 • Na Macu: Otvorite Postavke sustava → Apple ID → iCloud → provjerite je li potvrđen okvir za podsjetnike.
 • Nadogradite: Ako vidite opciju za nadogradnju podsjetnika, obavezno to učinite nakon što pročitate ovaj važan podatak na službenoj Appleovoj stranici za podršku.

Krenimo s aplikacijom Podsjetnici

 • Kako stvoriti podsjetnik na iPhoneu ili iPadu
  • Stvorite podsjetnik pomoću Sirija
  • Stvorite podsjetnik iz druge aplikacije
 • Koristite brzu alatnu traku za dodavanje obavijesti i još mnogo toga na podsjetnik
 • Kako stvoriti podzadaće u podsjetniku na iPhoneu ili iPadu
 • Kako popuniti podsjetnik
 • Kako izbrisati podsjetnik
  • Brisanje popisa podsjetnika
 • Kako stvoriti novi popis podsjetnika na iPhoneu ili iPadu
 • Kako premjestiti podsjetnik na drugi popis
 • Promijenite redoslijed podsjetnika
 • Pregledajte svoje podsjetnike na pametnim popisima
 • Kako tražiti podsjetnike
 • Kako podijeliti popis podsjetnika
 • Dodijelite podsjetnik na zajedničkom popisu

Kako stvoriti podsjetnik na iPhoneu ili iPadu

 1. Otvorite aplikaciju Podsjetnici, dodirnite + Novi podsjetnik od dolje lijevo.
 2. Dajte mu naslov, kao, Čestitajte rođendan. U Notes možete dodati nešto poput, na primjer Prvo uzmi tortu.
 3. Dodirnite Pojedinosti. Ovisno o vašim potrebama, postavite datum, vrijeme, lokaciju itd. O svemu tome više ćemo razgovarati u zaglavlju u nastavku.
 4. Napokon, dodirnite Dodati.

Bilješka: Pretpostavimo da dodirnete popis, a zatim dodirnete + Novi podsjetnik. U tom slučaju možete dodirnuti (i) za dodavanje pojedinosti poput datuma, vremena, bilješki, mjesta itd.

Stvorite podsjetnik pomoću Sirija

Pozovite Siri pritiskom dugog gumba s desne strane na iPhoneu s Face ID-om. Na modelima s gumbom Početna pritisnite ga dugo. Također možete koristiti "Hej Siri" ako je postavljena. Kad se Siri pojavi na ekranu, pitajte je nešto poput:Podsjeti me da pijem lijekove u 21 sat' ili 'Podsjeti me da uključim pročistač vode kad dođem u ured, ’I slične stvari ...

Izradite podsjetnik iz druge aplikacije

Korištenjem iOS tablice za dijeljenje možete stvarati podsjetnike iz drugih aplikacija.

 1. Unutar druge aplikacije dodirnite ikona za dijeljenje da biste vidjeli Dionički list.
 2. Dodirnite Ikona podsjetnika.
 3. Po potrebi dodajte naslov, bilješke, detalje itd.
 4. Napokon, dodirnite Dodati.

Bilješka: Da biste dodali podsjetnik iz aplikacije Notes, dodirnite ikonu s tri točke s vrha, dodirnite Pošalji kopiju i odaberite Podsjetnici.

Upotrijebite brzu alatnu traku za dodavanje obavijesti i još mnogo toga u podsjetnik

Kada dodate podsjetnik, vidjet ćete brzu alatnu traku na vrhu iOS tipkovnice koja ubrzava postupak. Bilješka: Možda ga nećete vidjeti ako upotrebljavate aplikaciju tipkovnice treće strane poput SwiftKey.

 • Datum i vrijeme: Za svaki podsjetnik ključno je postavljanje točnog datuma i vremena. Kada tipkate ili završite s tipkanjem, dodirnite malenu ikonu kalendara s lijeve strane. Sada odaberite Danas, Sutra ili Sljedeći vikend. Dodirnite Datum i vrijeme za prilagođene postavke.
 • Dodajte lokaciju: Dodirnite ikonu koja izgleda poput glave strelice. Odaberite opciju ili dodirnite Prilagođeno i potražite adresu.
 • Označi podsjetnik: Dodirnite ikonu zastave da biste podsjetnik označili kao izuzetno važan. Svi označeni podsjetnici navedeni su na pametnom popisu.
 • Dodajte privitak: Dodirnite ikonu kamere. Odavde podsjetniku možete dodati medije. Kliknite sliku, odaberite postojeću sliku iz biblioteke fotografija ili skenirajte dokument.
 • Dodijelite podsjetnik: Za to ćete prvo morati napraviti zajednički popis. Nakon toga dodirnite gumb za dodjelu da biste podsjetnik dodijelili osobi s kojom dijelite popis.
 • Koristite pametne prijedloge: Učeći iz podsjetnika koje ste stvorili, aplikacija može predložiti datum, vrijeme i mjesto za podsjetnike za koje smatra da su slični.

Kako stvoriti podzadaće u podsjetniku na iPhoneu ili iPadu

Podzadaće su fantastične jer vam dopuštaju podsjetnike koji su ispod glavnog podsjetnika. Primjerice, glavni podsjetnik je ‘Mjesečna kupovina namirnica, ’I njegovi podsjetnici su pasta za zube, papirnati papir, sapun, hrana za pseitd. Evo više načina za stvaranje podzadataka u aplikaciji Podsjetnici.

 • I. metoda Dodirnite (i) dok dodajete novi podsjetnik. Ili dodirnite postojeći podsjetnik da biste vidjeli gumb (i). Zatim dodirnite PodzadaciDodaj podsjetnik.
 • Nakon što završite s dodavanjem podzadataka, dodirnite <> da se vratite i konačno dodirnete Gotovo.
 • Metoda II. Prijeđite prstom slijeva udesno po postojećem podsjetniku i dodirnite Uvlaka. Ovaj podsjetnik postat će podzadatak podsjetnika iznad njega. Da biste uklonili podzadatak, prijeđite prstom slijeva udesno i dodirnite Outdent.
 • Metoda III. Dodirnite i držite podsjetnik i povucite ga preko drugog. Povučeni podsjetnik postat će podzadatak.

Kako popuniti podsjetnik

 1. Podsjetnik možete dovršiti iz centra za obavijesti. Za to pritisnite obavijest ili prijeđite prstom udesno ulijevo, dodirnite PogledOznači kao dovršeno.
 2. Alternativno: Unutar aplikacije možete tapnite u krug pored podsjetnika. Da biste pregledali sve dovršene podsjetnike, dodirnite Gumb Više, i odaberite Emisija dovršena.

Kako izbrisati podsjetnik

 1. Otvorite aplikaciju Podsjetnici i idite na željeni podsjetnik.
 2. Prijeđite prstom udesno ulijevo i dodirnite Izbrisati.
 3. Dodatno: Da biste odjednom izbrisali više podsjetnika, dodirnite Gumb VišeOdaberite Podsjetnici → odaberite željene unose i dodirnite ikona smeća.

Brisanje popisa podsjetnika

 1. Pokrenite aplikaciju Podsjetnici na iPhoneu ili iPadu. Ispod Mojih popisa prijeđite prstom zdesna ulijevo na popisu. Dodirnite ikona crvenog smeća.
 2. Alternativno: Dodirnite popis. Na sljedećem zaslonu dodirnite Gumb Više i odaberite Izbriši popis.
 3. Važno: Kada izbrišete popis podsjetnika, brišu se i svi podsjetnici unutar njega.

Bilješka: Ne možete izbrisati pametne popise (prikazani na vrhu). Ali možete ih sve sakriti. Za to dodirnite Uredi, poništite okvire i taknite Gotovo.

Kako stvoriti novi popis podsjetnika na iPhoneu ili iPadu

 1. Otvorite aplikaciju Podsjetnici i dodirnite Dodaj popis.
 2. Dajte mu željeno ime, a zatim odaberite željeni popis, boju naglaska i ikonu.

Da biste preimenovali ili uredili boju i ikonu postojećeg popisa, prijeđite prstom slijeva udesno i dodirnite ikonu informacija (i). Također možete dodirnuti popis, dodirnuti Gumb Više, i odaberite Ime i izgled.

Kako premjestiti podsjetnik na drugi popis

 1. Dodirnite postojeći podsjetnik, a zatim dodirnite (i).
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Popis. Sada odaberite drugi popis.

Pro savjet: Također možete povući i ispustiti da biste premjestili podsjetnik. Dodirnite i držite podsjetnik dok se malo ne podigne. Sada, dodirnite još jedan prst <> vratiti se. Spustite podsjetnik na željeni popis.

Promijenite redoslijed podsjetnika

 1. Kad ste na zaslonu sa svim podsjetnicima, dodirnite Gumb Više → Odaberite Podsjetnici.
 2. Dodirnite ikona hamburgera (tri male crte) i povucite ga gore ili dolje.

Bilješka: Možete i povući i ispustiti izravno, ali pripazite da slučajno ne napravite podzadate.

Pregledajte svoje podsjetnike na pametnim popisima

Nakon otvaranja aplikacije Podsjetnici, na vrhu ćete vidjeti kartice pravokutnika poput Danas, Zakazano, Označeno, svi, Dodijeljeno Meniitd. Dodirnite jedan da biste vidjeli podsjetnike.

To su pametni popisi koji se stvaraju automatski. Većina imena poput All, Today i Scheduled su samorazumljiva. Pametni popis Označeni sadrži sve najvažnije podsjetnike koje ste ‘označili.’ Pametni popis Dodijeljeno meni sadrži sve podsjetnike koje su vam drugi dodijelili.

Bilješka: Možda ćete vidjeti i pametni popis pod nazivom Siri prijedlozi. Predložio je podsjetnike za koje aplikacija misli da biste trebali stvoriti na temelju vaše e-pošte i poruka.

Kako tražiti podsjetnike

Kada otvorite aplikaciju Podsjetnici, na vrhu se nalazi traka za pretraživanje. Upišite naziv podsjetnika da biste ga potražili. Kada dodirnete podsjetnik, vidjet ćete i gumb s informacijama (i). Dodirnite je za izmjene.

Kako podijeliti popis podsjetnika

 1. Pokrenite aplikaciju Podsjetnici i dodirnite željeni popis.
 2. Dodirnite Gumb Više a zatim dodirnite Popis dijeljenja.
 3. Sada upotrijebite željenu aplikaciju (kao što su Poruke, E-pošta, Slack, WhatsApp itd.) Da biste jednoj ili više osoba poslali pozivnicu.
 4. Nakon što prihvate, mogu ih pregledati, dodati, izbrisati ili označiti kao dovršene.

Bilješka: Pretpostavimo da ste stvorili podsjetnike na iPhoneu sa sustavom iOS 13 ili novijim. Tada osobe koje ste pozvali moraju imati i uređaj koji pokreće iOS 13 ili noviji (ili iPadOS ili macOS Catalina i novije verzije).

Dodijelite podsjetnik na zajedničkom popisu

Podsjetnike možete dodijeliti različitim ljudima. Pretpostavimo da idete na kampiranje i imate popis podsjetnika. Sada možete dodijeliti podsjetnik, recimo donijeti pokrivač jednom prijatelju, donijeti štednjak drugom i tako dalje. Evo kako dodijeliti podsjetnike.

 1. Unutar a zajednički popis podsjetnika (pogledajte kako to napraviti gore), dodirnite podsjetnik.
 2. Vidjet ćete gumb za dodjelu (ikona osobe) iznad zadane iOS tipkovnice. Dodirnite ga. Sada odaberite osobu i dodirnite Gotovo.

Bilješka: Ako koristite tipkovnicu treće strane, možda nećete vidjeti gumb za dodjelu. U tom slučaju dodirnite podsjetnik, dodirnite (i), a zatim dodirnite Dodijeli podsjetnik.

Da biste uklonili ili ponovo dodijelili, dodirnite sliku profila osobe pored podsjetnika.

Spremni za upotrebu aplikacije Podsjetnici poput profesionalaca!

Nadam se da sada znate kako koristiti aplikaciju Podsjetnici i iskoristiti je na najbolji mogući način. Smatram da je ova ugrađena aplikacija prikladna, bogata značajkama i jednostavna za upotrebu. Koji je tvoj stav? Javite nam u komentarima ispod.

PROČITAJTE DALJE:

 • iPhone podsjetnici ne rade u iOS-u 14? 8 načina da se to popravi
 • Kako postaviti podsjetnike na sat na iPhoneu, iPadu i Macu
 • Najbolje aplikacije za odbrojavanje za iPhone i iPad

Copyright calisportfest.com 2023