Blog

Aplikacija Mail ne radi na iPhoneu i iPadu? Zgodni savjeti za popravak

Jedan od mojih prijatelja rekao mi je jučer da su nakon ažuriranja na iOS računi e-pošte koji se koriste u aplikaciji Mail prestali primati nove e-poruke. Prikazuje se poruka o pogrešci koja kaže "Vaša lozinka nije točna."

Čak ni ponovni unos lozinke ne rješava problem ili, u tom slučaju, zaustavlja ponovno pojavljivanje poruke pogreške. Jeste li i vi naišli na ovaj problem na svom iPhoneu nakon ažuriranja na najnoviji iOS ekosustav? Evo nekoliko brzih savjeta za rješavanje problema.

Ispravite problem s aplikacijom Mail koja ne radi na iPhoneu i iPadu

Prisilno ponovno pokrenite svoj iOS uređaj

Nekoliko manjih grešaka poput smrzavanja zaslona osjetljivog na dodir moglo bi se popraviti nasilnim ponovnim pokretanjem uređaja. Pokušajte ovom triku dati malo sreće.

Jednostavno pritisnite i držite tipke Početna i zaslona za spavanje / buđenje odjednom na iPhoneu ili iPadu dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip. (Da biste prisilno ponovno pokrenuli iPhone 7 i 7 Plus, pogledajte ovaj post.)

Promijenite lozinke

Pokušajte promijeniti lozinke za svoj račun e-pošte. Da biste to učinili, jednostavno unesite pogrešnu lozinku dok se prijavljujete na svoj račun, zatim odaberite zaboraviti lozinku i resetirajte je kao i obično.

Uklonite pogođene račune e-pošte i ponovo ih dodajte

Korak 1. Otvorite aplikaciju Postavke na uređaju → Dodirnite Mail.

Korak 2. Dodirnite Računi.

Korak # 3. Dalje, morate dodirnuti svoj račun e-pošte.

Korak # 4. Sada dodirnite Izbriši račun.

Korak # 5. Dodirnite Delete from My iPhone da biste potvrdili.

Korak # 6. Sada ponovo dodajte svoj račun. (Dodirnite Dodaj račun, odaberite uslugu, prijavite se svojim ID-om i zaporkama.)

Poništi sve postavke

Vraćanje uređaja na tvorničke postavke može vam pomoći riješiti problem.

Korak 1. Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Resetiraj.

Korak 2. Dodirnite Poništi sve postavke i potvrdite.

Vratite svoj iOS uređaj kao novi pomoću iTunesa

Ako sva gore navedena rješenja ne mogu riješiti problem, vratite iPhone kao novi. Svakako napravite sigurnosnu kopiju iOS uređaja prije nego što ga vratite.

To je to!

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u rješavanju problema.

Problemi poput brzog pražnjenja baterije ili problema s punjenjem obično se pojavljuju nakon ažuriranja softvera. Međutim, uz nekoliko savjeta i trikova, oni se mogu lako popraviti.

Svidio vam se ovaj članak? Bilo bi nam drago da imamo vaše neprocjenjive povratne informacije u komentarima u nastavku.