Blog

Kako ispravno postaviti iTunes Match na iPhone / iPad

iTunes Match predstavljen je davne 2011. godine i do danas je zagonetna značajka. Za one koji ga ispravno koriste, to je fantastičan način da pjesme najboljeg kvaliteta dobiju na svim povezanim uređajima. Za one koji ga nisu pravilno postavili (ili za one koji su još uvijek zbunjeni kako usluga funkcionira), iTunes Match može biti noćna mora.

Iskreno govoreći, Apple nije iTunes Match učinio očito upotrebljivim. Puno je problema s tim kako to funkcionira (filozofija koja stoji iza toga, a ne način na koji to funkcionira). Dakle, iako je ovo vjekovna tema, evo nekoliko osnovnih informacija o postavljanju iTunes Match-a na vašem iPhoneu / iPadu.

Kako iTunes Match radi (i zašto ga koristiti?)

Imate pjesme u svojoj iTunes biblioteci. To su pjesme koje ste kupili s iTunesa, preuzeli odnekud (budimo iskreni) ili kopirali s CD-a itd.

Kada uključite iTunes Match za vašu biblioteku, iTunes pretražuje trgovinu kako bi pronašao odgovarajuće pjesme (na temelju naslova, albuma itd.). A kad pronađe podudaranje, automatski će dohvatiti tu pjesmu i spremiti je na vaš račun. Preuzet će i tu pjesmu. Ako se pjesma ne podudara, iTunes će vašu verziju pjesme (datoteke) prenijeti na vaš iCloud račun.

Jedna od prednosti ovoga je što ćete dobiti visokokvalitetnu verziju pjesme bez DRM-a koju imate u svojoj knjižnici. U osnovi je to kvaliteta i dostupnost (ovoj pjesmi možete sada pristupiti s bilo kojeg povezanog uređaja putem iTunes Match-a.)

Postavljanje iTunes Match-a na PC / Mac

Jedna od prvih stvari koje trebate učiniti da biste postavili iTunes Match je omogućiti ga putem računala / Maca.

Korak 1. Otvoren iTunes

Korak 2. Kliknite na Spremi.

Korak # 3. Ako niste prijavljeni na svoj račun, kliknite Prijaviti se. (i prijavite se na svoj račun). Zatim kliknite na Spremi opet.

Korak # 4. Klik Uključite iTunes Match (Ako ga tek sada postavljate, morat ćete proći registraciju za iTunes Match. Imajte na umu da je ovo plaćena usluga koja će koštati oko 25 USD godišnje).

Korak # 5. Sada, nakon što je iTunes Match uključen, kliknite na Spremi Ažurirajte iTunes Match.

Korak # 6. Sve će se vaše pjesme sada skenirati i podudarati. Tamo gdje je pronađeno podudaranje pjesme, vidjet ćete ikonu oblaka pokraj nje. Tamo gdje se pjesma ne podudara, prenijet će se u oblak. A bit će tu i nekih pjesama s pogreškama. (do pogrešaka ćemo doći u kasnijem postu).

Kako postaviti iTunes Match na iPhone / iPad

Sada je uključen iTunes Match. Većina vaše biblioteke podudara se. Vrijeme je za postavljanje iTunes Match-a na vašem iPhoneu / iPadu.

Da biste postavili iTunes Match na iPhone / iPad:

Korak 1. Otvoren Postavke.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Glazba, muzika.

Korak # 3. Sad, uključite iTunes Match.

Možete i ovo:

Korak 1. Otvoren Postavke.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite iTunes i App Store.

Korak # 3. Upaliti iTunes Match.

Kad uključite taj prekidač, možda će se od vas tražiti da se prijavite. Unesite lozinku i trebali biste krenuti.

Da biste provjerili radi li iTunes Match, otvorite aplikaciju Glazba. Sada biste trebali vidjeti pjesme koje nisu bile na vašem iPhoneu (već u iTunes biblioteci). Pjesma / pjesma s ikonom oblaka pored nje je staza koja se struji s iTunes Match / iCloud. Možete ga odabrati za streaming (samo ga reproducirati) ili ga možete preuzeti klikom na ikonu oblaka. (Kada preuzmete pjesmu, ona se nalazi na vašem iPhoneu / iPadu. To je korisno za izvanmrežni pristup).

Copyright calisportfest.com 2023

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found