Blog

Gmail push obavijesti ne rade na iPhoneu ili iPadu

Mnogi se korisnici povremeno žale na probleme s dohvaćanjem / guranjem obavijesti s Gmailom. Ako ste Gmail konfigurirali u osnovnu aplikaciju Mail ili koristite aplikaciju Gmail, vjerojatno ste se suočili s problemima kada ne dobivate rutinska upozorenja za novu dolaznu poštu.

  • Zašto Gmail push obavijesti ne rade?
  • Kako popraviti da Gmail push obavijesti ne rade na iPhoneu ili iPadu

Zašto Gmail push obavijesti ne rade?

Može biti nekoliko problema koji bi to mogli uzrokovati, no prije nego što krenemo u rješavanje problema, prvo shvatimo o čemu se radi u cijelosti u vezi s dohvaćanjem, guranjem i ručnim osvježavanjem.

Apple ne dopušta "push" obavijesti s Gmaila (ili bilo koje e-pošte zasnovane na IMAP-u). Obavijest "Push" je mjesto gdje aplikacija automatski otkriva kada postoji nova e-pošta i gura obavijest o tome. Aplikacija je stalno "UKLJUČENA", provjerava ima li nove e-pošte tako da čim primite novu e-poštu dobijete obavijest.

Dakle, budući da Apple ne dopušta Gmailu da šalje push obavijesti, nikada nećete moći dodijeliti metodu "push" za Gmail: ni iz osnovne pošte, ni iz službene aplikacije Gmail.

Postoje još dvije opcije dostupne za provjeru pošte: dohvatiti i ručno.

Dohvat je mjesto gdje aplikacija često provjerava ima li novih e-adresa. Ovu frekvenciju možete postaviti na bilo koju vrijednost od 15 minuta do sata (i kao suvišnu značajku, ručno). Kada postavite dohvaćanje na 15 minuta, aplikacija će automatski provjeravati nove e-adrese u pozadini svakih 15 minuta. Nepotrebno je reći da to znači potrošnju baterije / resursa.

Ručno je mjesto gdje otvorite aplikaciju i ručno osvježite da biste provjerili ima li nove e-pošte. Ako se ne povučete prema dolje za osvježavanje, aplikacija za poštu neće provjeravati novu e-poštu i stoga vas neće obavijestiti.

Pa što učiniti ako ste prestali primati obavijesti s Gmaila (ili bilo koje pošte koju ste postavili)?

Kako popraviti da Gmail push obavijesti ne rade na iPhoneu ili iPadu

Korak 1. Otvoren Postavke → Dodirnite Lozinke i račun.

Korak 2. Dodirnite Dohvati nove podatke.

Korak # 3. Dodirnite Posebno Račun e-pošte → Odaberite Dohvati.

Korak # 4. Dodirnite leđa tipka → Postavite Dohvaćajte vremenski interval.

Primijetit ćete da je brži / češći dohvat zapravo problem. Drastično utječe na bateriju iPhonea. Šteta što je "Push" samo za iCloud e-poštu.

Ako upotrebljavate službenu aplikaciju Gmail, push obavijesti dio su aplikacije, premda tehnički, push radi više poput onog Exchange ActiveSync. Službena aplikacija Gmail oslanja se na iOS-ovu uslugu push obavijesti. Preporučuje se da koristite ovu službenu aplikaciju, a ne dohvaćanje u aplikaciji Mail.

Ali što ako se push obavijesti iz aplikacije Gmail prestanu pojavljivati? Postoje dva rješenja:

  1. Odjava s računa u aplikaciji Gmail. Pričekajte neko vrijeme, a zatim se ponovo prijavite. To bi trebalo resetirati podatke push / uređaja povezane s računom i riješiti problem push obavijesti
  2. Ponovo instalirajte aplikaciju

Imajte na umu da Gmailov potisak djeluje neovisno i nije sličan nativnom iOS pushu.

To je sve narode!

Možda biste voljeli pročitati:

  • Kako dodati više Gmail računa na iPhone i iPad
  • Kako uključiti tamni način rada na iPhoneu i iPadu
  • Kako brzo prebaciti između Gmail računa na iPhoneu i Androidu
  • Gmail ne radi na iPhoneu ili iPadu? Evo pravog popravka!