Blog

Kako pregledati i izbrisati uređaje s Apple ID-a

Postoji nekoliko razloga poput beskompromisne sigurnosti, vrhunske kvalitete; atraktivan dizajn i više zašto više volim Apple uređaje. Bez obzira radi li se o Mac, iPhoneu, iPadu ili Apple Watchu, svaki od njih izdvaja se od ostatka, zar ne?

Upravljanje više od jednog Apple uređaja prilično je jednostavno. Većina ljudi, uključujući mene, koriste jedan Apple ID kako bi s malo lakoće upravljali svojim uređajima. Štoviše, postoje neke korisne prednosti zadržavanja svih Appleovih uređaja prijavljenih istim iCloud računom. Kao na primjer, omogućuje vam automatsku sinkronizaciju podataka na svim uređajima, automatsko preuzimanje aplikacija itd.

Važno je ukloniti uređaj s Apple ID-a nakon što ga prodate, poklonite nekome ili izgubite. Srećom, Apple olakšava ne samo provjeru koji je uređaj prijavljen u vaš Apple ID, već vam omogućuje i uklanjanje.

Provjerite koji su uređaji potpisani na vašem Apple ID-u

Korak 1. Prvo se morate prijaviti na stranicu svog Apple ID računa.

Korak 2. Zatim pomaknite se do Uređaji. (U slučaju da ne vidite svoje uređaje, kliknite Prikaži detalje i odgovorite na svoja sigurnosna pitanja.)

Korak # 3. Dalje morate kliknuti bilo koje ime uređaja da biste vidjeli njegove podatke poput modela uređaja, serijskog broja i verzije OS-a. Ovi se podaci mogu razlikovati od uređaja do uređaja.

Kako ukloniti iPhone ili iPad s Apple ID-a

Ako više ne upotrebljavate nijedan uređaj, možete ga ukloniti s popisa.

Korak # 4. Slijedite prva tri gore navedena koraka. Dok pregledavate podatke bilo kojeg Apple uređaja, kliknite na Ukloniti.

Korak # 5. Pogledajte poruku koja se pojavljuje. Kliknite ponovo na Ukloniti potvrditi.

Slijedi nekoliko stvari koje morate imati na umu

Vaš se uređaj Apple može ponovo pojaviti na vašem računu sljedeći put kada se poveže s internetom ako ste i dalje potpisani svojim Apple ID-om.

Uređaj ćete morati ukloniti sa stranice računa, odjaviti se s iCloud, iTunes, iMessage, FaceTime i Game Center ili izbrisati uređaj (Postavke → Općenito → Resetiraj → Izbriši sav sadržaj i postavke) da biste ga trajno uklonili.

Ako ste za svoj Apple ID omogućili provjeru autentičnosti u dva koraka, kontrolni kodovi više se neće prikazivati. Istodobno, neće imati pristup iCloudu, kao ni ostalim Appleovim uslugama, poput Pronađi moj iPhone, sve dok se ponovno ne prijavite s dvofaktorskom autentifikacijom.

To je to!