Blog

Najbolje iPhone i iPad aplikacije za glazbenike 2021

Dok pišete tekst pjesme, zapinjete razmišljajući o tome što bi mogla biti savršena fraza za izražavanje određene emocije. Čak i nakon što provedete sate, ne uspijevate dodirnuti akorde tih neuhvatljivih osjećaja. Isto tako, želite izbaciti cijeli bend, ali nemojte dobiti željenu inspiraciju za nastup u vrhunskoj opremi. Bez obzira jeste li sezonski umjetnik ili onaj koji teži biti kraljem popa sljedeće generacije, morate imati luksuz najboljih iPad i iPhone aplikacija za glazbenike koji će vam pomoći da razbijete okove dodirom inovativnih ideja.

1. Yousician

Yousician je ono što biste trebali odabrati da biste na zabavan način naučili klavir, gitaru, bas ili ukulele. Aplikacija prati kako i što svirate i nudi dragocjene ulaze za poboljšanje vremena i točnosti.

Dizajniran od strane stručnih učitelja glazbe, kurikulum može biti od velike pomoći za glazbenike svih razina. Bez obzira jeste li početnik ili profesionalac, pronaći ćete ovo mjesto na aplikaciji.

Možete pogledati video upute korak po korak kako biste naučili kako savršeno igrati. Još bolje, imate više od 1.500 misija i vježbi koje ne samo da će ponuditi bolju praksu, već će vas i motivirati da iskoračite najbolje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. forScore

Digitalni čitač notnih zapisa koji je impresivan poput forScore zaslužuje biti na vašem radaru. Možete ga u potpunosti prilagoditi za upotrebu kao pametnu datoteku digitalne glazbene knjižnice. Upotrijebite aplikaciju za stvaranje poveznica da biste bez napora preuzeli kontrolu nad ponavljanjima. Reproducirajte zvučni zapis kako biste osigurali sinhronizaciju.

Također ćete moći upotrijebiti okrete na pola stranice da biste istovremeno pregledavali donju polovicu trenutne i gornju polovicu sljedeće. Nadalje, možete se povezati s uslugama za pohranu u oblaku, poput Dropboxa, za brzi uvoz ili izvoz datoteka. Ova je aplikacija kompatibilna samo s iPadom.

Cijena: $9.99

preuzimanje datoteka

3. Tempo

Uvijek sam Tempo ocjenjivao vrlo visoko kao metronomsku aplikaciju. Nastavlja raditi čak i u načinu zaključavanja, što je vrlo korisno pomagalo za bubnjanje uživo. Tempo sadrži 35 različitih vremenskih potpisa kao što su složeni i složeni mjerači. Imate šest uzoraka ritma za jednostavne metre i tri za složene metre.

Idealno možete prilagoditi naglaske ili isključiti otkucaje kako biste napravili složene ritmove. Ovisno o vašim zahtjevima, moći ćete kontrolirati i popise postavki, tempo i reprodukciju pomoću AirTurn, iRig BlueBoard, PageFlip Cicada itd. To nije sve; ima cijev za nagib koja vam omogućuje elegantno igranje svih 12 kromatskih tonova.

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

4. Cleartune

Iskoristite maksimum od ovog kromatskog tunera za instrumente i tonske cijevi za savršeno podešavanje vašeg instrumenta uz pomoć vrhunskog mikrofona vašeg iOS uređaja! Cleartune je fini tuner koji ima sučelje "note wheel" kako biste bez napora pronašli svoj ton.

Tu je i vrlo prilagodljiv mjerač za fino podešavanje koji će vam omogućiti da otkrijete nevjerojatnu melodiju. Ima podršku za više prilagođenih temperamenata, transpoziciju, oznake poput solfègea i prilagodljivu kalibraciju.

Cleartune možete koristiti za podešavanje akustične ili električne gitare, basa, gudačkih gudača, drvenih duvača, limene glazbe, klavira, timpana i još mnogo toga. I da, ne propustite provjeriti ugrađeni temperament za violinske instrumente.

Cijena: $3.99

preuzimanje datoteka

5. Glazbeni studio

Glazbeni studio je moćna snaga i neophodan za ambiciozne glazbenike. Aplikacija nudi izvrsno okruženje za proizvodnju glazbe s gotovo svim naprednim značajkama i fantastičnom kvalitetom zvuka.

Pakirano s klavirskom tipkovnicom, 123 instrumenta studijske kvalitete sa sustainom, sekvencerom od 127 pjesama, opsežnim uređivanjem nota, reverbom, osigurava da imate sve alate potrebne za sastavljanje izvrsne glazbe. O da, postoji i deset efekata u stvarnom vremenu koji dodaju x-faktor vašoj glazbi.

Ima kategorije kao što su simfonijski, klasični, bend, elektronički, svjetski, bubnjevi kako bi vaš eksperiment imao veću slobodu. Još bolje, odjednom možete snimiti do 24 kanala pomoću CoreAudio (klase kompatibilnog) hardvera.

Cijena: $14.99

preuzimanje datoteka

6. Audio uređivač Hokusai

Hokusai je već dugo izvrstan višenamjenski audio urednik. Ako svoju glazbu želite uređivati ​​s lakoćom, ne biste trebali gledati dalje od ove. Možete brzo snimiti ili uvesti pjesmu da biste je lijepo uredili. Izrežite neželjene dijelove, izrežite, kopirajte, zalijepite ili izbrišite pjesme koje više ne želite.

Upotrijebite aplikaciju za uređivanje više pjesama uporedo i miješajte ih kako biste stvorili magiju. Osim toga, imate niz alata kao što su fade in / out, normalizacija razine glasnoće, obrnuto vrijeme i osnovna sinteza kako biste svojoj glazbi dali potrebni njuh za osvajanje srca.

Ako se ikad osjećate sputano, možete nadograditi aplikaciju da biste otključali snažnije značajke poput novih alata i efekata.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. GuitarTuna

GuitarTuna može se pohvaliti s više od 100 ugađanja za 15 glazbenih instrumenata. Možda je iz tog razloga ova aplikacija preuzeta preko 80 milijuna puta. Njegova brzina i preciznost također su ključni za postizanje ovog velikog uspjeha.

Kad otkinete žice gitare, Tuna prepozna zvuk pomoću mikrofona vašeg iPhonea ili iPada. Aplikacija vam daje vizualne povratne informacije o vašem podešavanju. Dok stvara glazbu, aplikacija otkazuje pozadinsku buku svojom tehnologijom za poništavanje buke.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. ThumbJam

Upakiran s 40 pravih vrhunskih instrumenata, ThumbJam može izvući najbolje iz vas. Uz dostupnost velikog broja ljestvica, imate slobodu svirati u bilo kojem stilu - od zimzelene klasike do svjetlucave stijene. Vrteći najviše nagiba i podrhtavanja, ThumbJam dodaje vibrato, tremolo i notne zavoje kako bi postigao hvalevrijedan ishod.

ThumbJam za iPad nudi jedanaest istovremenih dodira i do 32 glasovne polifone veze (iPhone pet). Kašnjenje i stereo reverb dovode do dubljeg zvuka, dok rezonantni niskopropusni filtar dodatno obogaćuje kvalitetu zvuka. I pored toga, također možete isprobati veliku raznolikost vaga.

Cijena: $8.99

preuzimanje datoteka

9. GuitarToolkit

Evo preslatke aplikacije za gitarista! GuitarToolkit je prepun nekoliko gitarskih alata, uključujući tuner, metronom, akorde, vage i arpeđije, tako da imate maksimalnu fleksibilnost za stvaranje očaravajuće melodije.

Uz podršku nekoliko instrumenata poput gitare sa 6-, 7 i 12 žica, basa s 4, 5 i 6 žica, ukulele, bendža i mandoline, osigurava da vaša ljubav prema očaravajućem napjevu ima dozvolu za uzbuđenje. Ogromna biblioteka s više od 2.000.000 akorda, ljestvica i arpeđa, u potpunosti ste pokrili sve frontove. Osim toga, iskoristite uzorke prilagođene izrade s do 32 pjesme i 75 različitih zvukova bubnja za izradu remek-djela.

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

10. Tekstopisac Pad

Tekstopisac Pad prilično je dobar alat za pisanje tekstova. Osim što vam omogućuje da napišete svoje tekstove i zabilježite svoje ideje, on se može pohvaliti nizom vrlo jednostavnih značajki koje nadahnjuju vaše pisanje.

Iskoristite alat Idea na najbolji način da vam umjetnički izrazi svoje osjećaje. Postoji i rječnik za rimovanje koji će vam pomoći da pronađete savršenu rimu. Jednostavno unesite riječ i aplikacija će ponuditi mnogo dobrih prijedloga. Upotrijebite zapis akorda da biste lako umetnuli akorde u svoju liriku.

Štoviše, možete sinkronizirati cijele tekstove pjesama i audio datoteke s Dropboxom kako biste bili sigurni i dostupni na svim uređajima. Ova je aplikacija kompatibilna samo s iPhoneom.

Cijena: $5.99

preuzimanje datoteka

To je sve narode!

Koji je vaš odabir?

Siguran sam da ste otkrili veliku imovinu koja će vam pomoći da sastavite remek-djelo. Bilo bi mi jako drago da u komentarima znam neke od vaših odabira.

Morali biste zaviriti i u ove postove:

  • Najbolje aplikacije za uređivanje glazbe za iPhone i iPad
  • Aplikacije za video uređivanje za iPhone i iPad
  • Najbolje gitarske aplikacije za iPhone i iPad