Blog

Kako pritisnuti tipku + klik kako biste zatvorili sve Windows u aplikaciji Mac

Možda ne budete često pronašli svoj Mac s mnogo otvorenih prozora Finder ili više prozora Safarija ili bilo koje druge aplikacije. Ali kad to učinite i želite ih sve zatvoriti odjednom, imate dvije mogućnosti.

Prva je Command + Option + W. Drugi uključuje klikove mišem. Ako niste tip prečaca s tri tipke, morat ćete provjeriti kako ovim pritiskom tipke + klik zatvoriti sve prozore Mac aplikacije (uključujući Finder).

Kako pritisnuti tipku + klik kako biste zatvorili sve Windows u aplikaciji Mac

Napominjemo da ova metoda radi za sve Finder Windows ili više instanci / prozora drugih aplikacija (uključujući preglednike itd.).

#1. Kada je aplikacija / Finder otvorena, kliknite na Datoteka s gornjeg izbornika.

#2. Sada, pritisnite tipku Option / Alt na Mac tipkovnici.

#3. Primijetili biste da se opcija Zatvori mijenja u Zatvori sve.

#4. Kliknite na Zatvori sve i svi prozori će biti zatvoreni / zatvoreni.

To je to. Budući da sam tip s prečicama na tipkovnici, pitao sam se pomaže li ovaj. Ali kasno shvaćam da će ovaj savjet biti koristan onima koji puno rade sa svojim miševima (mislim na digitalne umjetnike).

Ipak postoji jedna zanimljiva iznimka. Dok ste u Finderu ili Chromeu, zadana je opcija Zatvori, a opcija Zatvori sve (ili Zatvori sve Windows) prikazuje se samo kada pritisnete Alt / Option. Ali u Safariju, kada imate otvorenih više prozora / primjeraka, primijetit ćete da se prikazuje Zatvori sve prozore čak i bez pritiska na tipku Alt / Option.

Trebali biste imati na umu da će ova metoda zatvoriti prozore, što znači da će sav nespremljeni rad biti izgubljen. Na primjer, ako imate više web stranica otvorenih u različitim prozorima Chromea, zatvaranjem svih prozora izgubit će se svi otvoreni podaci. Prema zadanim postavkama, preglednici vas pitaju samo kada pokušate zatvoriti više kartica, pa čak i ova značajka neće uštedjeti podatke.

Metoda nije uspjela za aplikacije poput Microsoft Word-a u Yosemiteu, pa se čini da je implementacija specifična za neke aplikacije.

Podijelite s nama povratne informacije u komentaru, na Facebooku, Twitteru i Googleu Plus.