Blog

Najbolji softver za izradu sigurnosnih kopija za Mac u 2020

Budući da smo korisnik Maca, slažemo se da nudi najsigurnije i najjednostavnije korisničko iskustvo. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je to mašinski kraj dana. Nekog neobičnog dana mogao bi se urušiti ili ugroziti prostor vaših podataka. Na kraju, brišući sve u sebi i čineći da izgubite sve ako se niste odlučili za softver za sigurnosnu kopiju za svoj Mac. U našem današnjem tekstu govorili bismo o - najboljem softveru za sigurnosne kopije za Mac? Trebate napraviti sigurnosnu kopiju? Koji je bolji, backup ili kloniranje? I koliko često trebate izrađivati ​​sigurnosne kopije podataka na Macu? Započnimo.

 • Što je sigurnosna kopija podataka i zašto je to važno?
 • Što je kloniranje i zašto je važno?
 • Razlika između sigurnosne kopije i kloniranja?
 • Koliko često trebate izrađivati ​​sigurnosne kopije podataka na Macu?
 • Koji je najbolji softver za izradu sigurnosnih kopija za Mac?

Što je sigurnosna kopija podataka i zašto je to važno?

Naš Mac redovito koristimo za stvaranje, prijenos i primanje ‘n’ broja datoteka. Iako su neki od njih osobni, neki igraju značajnu ulogu u našem profesionalnom životu. Sigurnosnom kopijom podataka možete biti sigurni da nećete izgubiti trenutke na Mac-u ili datoteke povezane s poslom.

Što je kloniranje i zašto je važno?

Za razliku od sigurnosne kopije, kloniranje stvara kopiju odabranog pogona na particiji izrađenoj na ciljnom mjestu. Rekavši to, imat ćete pristup točnoj kopiji koja sadrži raspored i razdvajanje particija. Međutim, u usporedbi s sigurnosnom kopijom, kloniranje zahtijeva veći prostor s obzirom da se odmah kreira, a šifriranje ili komprimiranje datoteke nije izvedivo.

Razlika između sigurnosne kopije i kloniranja?

Izrada sigurnosnih kopija na tvrdom disku omogućuje vam stvaranje sigurnosne kopije cijelog sadržaja odabrane particije u ciljani izvor. Ovo je također poznato po stvaranju slike. Samo ako uzimate sigurnosnu kopiju cijelog sustava, stvorit će se slikovna datoteka svih instaliranih programa i postavki. Također imate mogućnost šifriranja sigurnosne kopije datoteke radi veće sigurnosti.

Koliko često trebate izrađivati ​​sigurnosne kopije podataka na Macu?

Jeste li znali, prema objavljenom izvješću, 24% odraslih korisnika nikada ne izrađuje sigurnosne kopije svojih podataka, 42% to čini jednom godišnje ili čak i manje, a 34% to čini jednom mjesečno. Samo 6% korisnika dnevno izrađuje sigurnosne kopije podataka. Možda zvuči čudno, ali u svijetu u kojem naš MacBook ima nepobjedivu ulogu u pohrani naših podataka, zaobilazimo ulogu Macova softvera za sigurnosne kopije.

Ako ste među 6% korisnika koji to rade svakodnevno, svaka čast !! Ako ste dio preostale populacije, vrijeme je da gubitak podataka shvatite ozbiljno.

Koji je najbolji softver za izradu sigurnosnih kopija za Mac?

Nastavite se pomicati da biste pronašli neki od najboljih besplatnih i plaćenih dostupnih softvera za sigurnosno kopiranje podataka za vaš Mac. Započnimo.

 1. Vremeplov
 2. odlično
 3. Karbon kopija Cloner
 4. Chrono Sync
 5. Pametna sigurnosna kopija
 6. Disk bušilica
 7. Carbonite sigurno
 8. Acronis True Image 2020
 9. Nabavite Backup Pro (V3)
 10. Backblaze
 11. Vozim

1. Vremenski stroj

Ovo je macOS-ov ugrađeni softver za leđa. Budući da je dizajniran prvenstveno za Mac, jednostavan je za upotrebu i kopira sve na vašem Macu, uključujući programe, račune, e-poštu, poruke, dokumente, fotografije, glazbu, videozapise, sistemske datoteke i postavke.

Postavljanje Time Machine-a ne zahtijeva više od tvrdog diska, što je dvostruko više od kapaciteta interne memorije tvrdog diska. Jednom kada ga povežete sa svojim Macom, primijetit ćete okvir u kojem se traži potvrda o korištenju s Time Machineom i namjeravate li šifrirati sigurnosni disk ili ne.

Iako postupak izrade sigurnosne kopije može potrajati satima, evo kako možete napraviti sigurnosnu kopiju pomoću Time Machine-a.

 • Kompatibilnost: Svi macOS ’
 • Cijena: Besplatno (ugrađeno u Mac)
 • Kako instalirati Time Machine: Standardno dolazi s Macom.

2. Super duper

Softver nudi intuitivni softver i izuzetno je jednostavan za upotrebu. Morate odabrati cilj i odredišni pogon i zavaliti se kako biste to vidjeli u trenu. Softver će izraditi sigurnosnu kopiju svih vaših podataka. Nakon dovršetka početne sigurnosne kopije imat ćete mogućnost odabira inkrementalnih sigurnosnih kopija. Ovo će kopirati samo datoteke stvorene nakon što je napravljena zadnja sigurnosna kopija. Nije li to zanimljivo?

Također ima značajku pod nazivom Smart Wake, koja vam omogućuje izradu sigurnosne kopije čak i kada vaš Mac nije budan.

 • Kompatibilnost: macOS 10.10 (Yosemite) i noviji
 • Najnovija verzija: 3.3.1 (Ažurirano 7. veljače 2020.)
 • Cijena: Besplatno isprobavanje (licenca košta 27,95 USD za jedan Mac)

preuzimanje datoteka

3. Cloner za kopiranje u karbon

Alat za kloniranje nudi vam jednostavno sučelje za izvršavanje postupka. Omogućuje vam stvaranje stražnje strane vašeg unutarnjeg pogona na malo bita i stvaranje sigurnosnog diska za pokretanje ili klona koji je spreman za instalaciju. U svojoj nedavnoj nadogradnji riješili su probleme povezane s "Kopiranjem SystemKeya" u macOS Catalina i problem povezan s pokretanjem sigurnosnih kopija Yosemitea i EI Captain.

 • Kompatibilnost: macOS 10.10 (Yosemite) ili noviji.
 • Najnovija verzija: 5.1.21.6053 (Ažurirano 24. rujna 2020)
 • Cijena: 30-dnevno besplatno isprobavanje (licenca košta 39,99 USD za sve uređaje u prostoriji)

preuzimanje datoteka

4. Chrono Sync

Softver ima ocjenu urednika s 4 zvjezdice od 5 i radi bez problema na različitim radnim stanicama. Pomaže u sinkronizaciji podataka i uzima sigurnosnu kopiju s više uređaja. Iako vam korisnički ugovor može izgledati dugotrajno, nakon što počne raditi, vidjet ćete napor s kojim obavlja sve zadatke. Svojom probnom verzijom softver omogućuje izradu sigurnosnih kopija / prijenos podataka do 500 MB. Dalje, morat ćete kupiti njegovu licenciranu verziju.

 • Kompatibilnost: OS X 10.12 (Sierra) ili noviji.
 • Najnovija verzija: 4.9.10 (Ažurirano 10. lipnja 2020.)
 • Cijena: Besplatno isprobavanje (licenca košta 39,99 USD za sve uređaje u prostoriji)

preuzimanje datoteka

5. Pametna sigurnosna kopija

Lagana aplikacija za izradu sigurnosnih kopija stvorena je za opsluživanje uređaja s macOS X ili novijim. Koristi prilagođeni mehanizam za sinkronizaciju za poboljšanje performansi i poboljšanje značajki, a također vam daje potpunu slobodu pri odabiru volumena i mapa koje želite sinkronizirati i stvaranju pokretačkog klona tvrdog diska. Također dolazi s ugrađenom automatizacijom koja vam omogućuje planiranje sigurnosnih kopija u samo nekoliko klikova.

 • Kompatibilnost: OS X 10.10 (Yosemite) ili noviji.
 • Najnovija verzija: 4.2.1 (Ažurirano 4. ožujka 2020.)
 • Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. Bušilica za disk

Ovaj je moćan alat za skeniranje vašeg Mac računala ili povezanih uređaja radi pronalaženja izgubljenih datoteka. Iako se uglavnom događa da se neke datoteke ne mogu oporaviti, ovaj je alat u mnogim slučajevima uspješno obnovio takve izgubljene ili izbrisane datoteke. Ima značajku pregleda koja će s vama podijeliti popis nadoknadivih datoteka nakon skeniranja.

 • Kompatibilnost: OS X 10.8.5 (Mountain Lion) ili noviji.
 • Najnovija verzija: 4.0.123 (Ažurirano 8. listopada 2020.)
 • Cijena: Besplatna osnovna verzija. 89 USD za Pro verziju koja omogućuje oporavak.

preuzimanje datoteka

7. Carbonite sigurno

Omogućuje vam izradu sigurnosne kopije vašeg Mac računara na udaljenim poslužiteljima i dohvaćanje datoteka prema potrebi i kada ih trebaju. Moramo napomenuti da on izrađuje sigurnosne kopije samo vaših datoteka i mapa, a ne uključuje sistemske datoteke i aplikacije. Softver štiti vaše datoteke 128-bitnom enkripcijom. Međutim, ne postoji mogućnost dodavanja pristupne lozinke u vaše zaštićene datoteke.

 • Kompatibilnost: OS X 10.6 (Snow Leopard) ili noviji.
 • Najnovija verzija: 2.4.4
 • Cijena: Slobodan pokušaj. Za jedan Mac započinje s 71,99 USD.

preuzimanje datoteka

8. Acronis True Image 2020

Korisnici Windowsa široko ga koriste i prepoznaju u usporedbi s onima koji koriste Mac. Međutim, istina je da to može biti od velike pomoći u korištenju rješenja za osobno sigurnosno kopiranje i uzimanju sigurnosne kopije podataka na lokalnom disku, pridruženoj mreži ili njegovoj usluzi u oblaku. Međutim, da biste iskoristili uslugu u oblaku, morat ćete postaviti račun, koji ipak neće trebati puno vremena.

 • Kompatibilnost: OS X EI kapetan ili noviji.
 • Najnovija verzija: 2020.25760 (Ažurirano 29. travnja 2020)
 • Cijena: Slobodan pokušaj. Počinje s 49,99 dolara.

preuzimanje datoteka

9. Nabavite Backup Pro (V3)

Jedan od glavnih razloga popularnosti ovog softvera je fleksibilnost koju nudi. Omogućuje vam sigurnosno kopiranje cijelog pogona ili određene mape. Može stvoriti klonove spremne za pokretanje Macovog pogona za pokretanje i sinkronizirati mape i datoteke na različite pogone. Također možete zakazati sigurnosne kopije. To će se dogoditi u pozadini bez ometanja vašeg rada. Kada se dovrši, softver će se automatski zatvoriti.

 • Kompatibilnost: OS X Mavericks ili noviji.
 • Najnovija verzija: 3.5.9 (Ažurirano 1. listopada 2020.)
 • Cijena: Slobodan pokušaj. Počinje s 19,99 dolara.

preuzimanje datoteka

10. Backblaze

Softver izvodi automatske sigurnosne kopije za vas na Macu prema zadanom rasporedu. Dakle, samo u slučaju da zaboravite to učiniti ili imate zauzet raspored, ovo vam može biti od velike pomoći. Međutim, sigurnosno kopirane podatke čuva 30 dana, a zatim ih samostalno briše. Kad ovo kažemo, kako bismo bili na sigurnijoj strani, uvijek će biti dobra ideja stvoriti raspored za dnevni EoD ili tjedni.

 • Kompatibilnost: OS X Mountain Lion ili noviji.
 • Najnovija verzija: 7.0.1.452 (Ažurirano 14. kolovoza 2020.)
 • Cijena: Slobodan pokušaj. 6 dolara mjesečno ili 60 dolara godišnje.

preuzimanje datoteka

11. IDrive

Internetska usluga sigurnosnih kopija nudi besplatnu dostupnost kapaciteta do 5 GB. Nakon toga stvari postaju prilično skupe. Međutim, jedna stvar koja bi vam se mogla svidjeti u ovom softveru. Ne briše vašu sigurnosnu kopiju, dajući vam slobodu da se vratite na bilo koji datum iz prošlosti. Iako su podaci u potpunosti šifrirani, značajke poput Premotavanja unazad i Snimka zasigurno su čar.

 • Kompatibilnost: OS X Mavericks ili noviji.
 • Najnovija verzija: 3.5.9.19 (Ažurirano 25. rujna 2020)
 • Cijena: Slobodan pokušaj. 52,12 USD za prvu godinu, a zatim 74,62 USD godišnje.

preuzimanje datoteka

Brojni softver pomaže vam napraviti sigurnosnu kopiju podataka na Macu. Razumijevanje njegove vitalnosti presudno je imati na raspolaganju najbolji softver koji služi toj svrsi. Samo u slučaju da želite dodatne detalje, slobodno ih podijelite sa mnom u odjeljku za komentare.

Možda ćete voljeti pročitati i ovo:

 • Pokrenite Mac u načinu oporavka
 • Stavite svoje ime na traku izbornika Mac
 • Kako se koristi Spotlight na vašem Macu
 • AnyTrans aplikacija: Potpuno izradite sigurnosnu kopiju i upravljajte iPhoneom