Blog

Kako podijeliti Mac Wi-Fi vezu s iPhoneom i iPadom

Kada ste na odmoru i prijavite se u hotel, samo da biste saznali da internet nije besplatan. Morate platiti za svaki uređaj koji povežete s internetom. U ovom trenutku, ako imate Mac, Wifi internetsku vezu možete jednostavno dijeliti s iPhoneom i iPadom kako biste izbjegli nepotrebne troškove.

Jednostavno rečeno, svoj Mac možete pretvoriti u Wi-Fi usmjerivač pomoću Bluetootha i povezati više uređaja, uključujući iPhone i iPad s internetom. Provjerimo kako to učiniti pomoću dolje navedenog vodiča.

Kako podijeliti internetsku vezu Mac Wifi s iPhoneom i iPadom

Korak 1. Upaliti Bluetooth na vašem Macu i na iPhoneu i iPadu

  • Na Macu kliknite na Bluetooth ikona na statusnoj traci u gornjem desnom kutu, a zatim kliknite "Uključi Bluetooth."
  • Na iPhoneu ili iPadu idite na Postavke → Bluetooth i upaliti Bluetooth prekidač

Korak 2. Sada morate upariti iPhone / iPad s Macom. Otvoren Postavke → Bluetooth na vašem iOS uređaju i tapnite na svojMac navedeno pod OSTALI UREĐAJI.

Klik Upari / poveži na vašem Macu kada se to zatraži.

Ako se uparite s Macom, možda će se od vas zatražiti šestoznamenkasti kôd koji će se također prikazati na zaslonu iPhone / iPad, dodirnite "Par" na vašem iOS uređaju.

Korak # 3. Sad kad su vaš iPhone / iPad upareni s Macom, vrijeme je da podijelite internetsku vezu. Klikni na Appleov logotip u gornjem lijevom kutu Mac-ove statusne trake, a zatim kliknite na Postavke sustava.

Korak # 4. U Postavkama sustava kliknite na Dijeljenje.

Korak # 5. U prozoru Dijeljenje na lijevoj ploči kliknite "Dijeljenje interneta" JOŠ NE PROVJERITE KUTIJU. Zatim s desne strane, odaberite Wi-Fi iz padati dolje izbornik a zatim potvrdite okvir u blizini "Bluetooth PAN".

Korak # 6. Sada označite okvir pokraj dijeljenje Interneta na lijevom izborniku. Vidjet ćete brzu poruku s porukom, kliknite na Početak za dijeljenje internetske veze.

To je sve narode! Sada možete neometano uživati ​​u internetu na iPhoneu i iPadu koristeći Bluetooth na Macu.

Završavati

Ovo je savršeno funkcioniralo na mojem iPhoneu i iPadu, istodobno dijeleći internetsku vezu s mog Maca. Jedini je uvjet da vaš Mac ostane budan i povezan s internetom. Ako imate bilo kakvih problema s dijeljenjem interneta vašeg Mac računala, obavezno komentirajte problem, a mi ćemo ga pokušati riješiti.

Možda biste se voljeli pozvati i na:

  • Trenutačna žarišna točka ne radi na Macu? Evo kako riješiti ovaj problem
  • Nedostaje osobna žarišna točka na iPhoneu / iPadu? Kako to popraviti
  • AirDrop ne radi na Macu, iPhoneu ili iPadu? Savjeti za rješavanje problema

Imate li još neko zaobilazno rješenje za dijeljenje internetske veze Maca s iPhoneom ili iPadom? Podijelite to s nama u odjeljku za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found