Blog

Kako očistiti RAM na iPhoneu (svi modeli)

RAM je jedan od najvažnijih hardvera u vašem iPhoneu koji neometano pokreće vaš uređaj. Ako osjećate da vaš iPhone radi sporo ili zaostaje, vrijeme je da očistite RAM kako biste ubrzali iPhone, zajedno s drugim mjerama poput ponovnog pokretanja i prisilnog napuštanja aplikacija. Prije nego što započnemo, brzo shvatimo malo više o RAM-u i zašto ga resetirati.

  • Što je RAM na iPhoneu?
  • Što čini čišćenje RAM-a na iPhoneu?
  • Kako očistiti RAM na iPhoneu s AssistiveTouch
  • Kako očistiti RAM na iPhoneu pomoću gumba Home i Power

Što je RAM na iPhoneu?

RAM je skraćenica za memoriju s slučajnim pristupom, a također je poznata i kao hlapljiva radna memorija. Najjednostavnije rečeno, tu se provode svi aktivni procesi na vašem iPhoneu.

iOS ima izvrsno upravljanje RAM-om. Ali kad kontinuirano imate previše aktivnosti odjednom, poput pokretanja više igara koje zahtijevaju grafiku, uređivanje aplikacija, streaming preko LTE-a itd., Vaš iPhone možda će se truditi održati korak, pogotovo ako je stariji uređaj.

Kad se to dogodi, primijetit ćete da performanse vašeg telefona postaju usporene. Za pokretanje tipkovnice može trebati vremena, može doći do kašnjenja gestama prsta ili pritiskom tipki, a telefon se može pretjerano zagrijati. U takvim situacijama oslobađanje RAM-a može biti korisno.

Što čini čišćenje RAM-a na iPhoneu?

Brisanje RAM-a oslobađa dio procesorske snage na vašem iPhoneu. To se postiže odbacivanjem nepotrebnih informacija u pozadini. Naizgled se ništa ne mijenja, ali osjetit ćete razliku tijekom upravljanja uređajem. Sa smanjenim brojem informacija s kojima se može rukovati, vaš iPhone će se ubrzati i raditi glatko. To je potpuno siguran i učinkovit način za poboljšanje performansi vašeg uređaja. Dakle, sada kad imate osnovnu ideju, naučimo kako resetirati RAM na bilo kojem modelu iPhonea.

Kako očistiti RAM na iPhoneu s AssistiveTouch

Na novijim uređajima, naime iPhone 12 mini, 12, 11 Pro Max, iPhone XR, X, iPhone SE 2020 i iPhone 8 i 8 Plus, RAM možete resetirati pomoću AssistiveTouch. Evo što treba učiniti:

Korak 1. Otvori Postavke na uređaju i dodirnite Pristupačnost.

Korak 2. Sada dodirnite DodirPomoćni dodir.

Korak # 3. Uključite gumb pored Pomoćni dodir.

Korak # 4. Sada se vratite na Postavke i tapnite Općenito.

Korak # 5. Na kraju dodirnite Ugasiti.

Korak # 6. Dodirnite jednom na Gumb AssistiveTouch. Na kraju dodirnite i držite virtualnu Dom gumb u AssistiveTouch. Ostavite ga kada zaslon iPhonea zasvijetli i vrati se na zaključani zaslon.

RAM je uspješno očišćen na vašem iPhoneu. Unesite lozinku ako se zatraži.

Kako očistiti RAM na iPhoneu pomoću gumba Home i Power

Na starijim iPhone uređajima čišćenje RAM-a je brže jer ne zahtijeva AssistiveTouch. Pogledajmo postupak za iPhone 7 i 7 Plus, iPhone SE i iPhone 6s, 6s Plus, 6 i 6 Plus. Evo što treba učiniti:

Korak 1. Pritisnite i držite Gumb za napajanje dok ne vidite povucite za opciju isključenja.

Korak 2. Otpustite Gumb za napajanje i Držite tipku Početna oko 5 sekundi.

Nakon nekoliko sekundi zaslon će zasvijetliti prazno, što znači da ste uspješno očistili RAM na iPhoneu. Unesite lozinku ako se zatraži.

To je sve narode!

Odjava ...

Postoje koraci za oslobađanje RAM-a na iPhoneu. Nakon toga vaš će pametni telefon raditi glatko i ne bi trebalo zaostajati. Vratite se ovom triku kad god vam se čini da je vrijeme s uređajem malo pod vremenom. Ako tražite dodatne informacije o iOS-u, kontaktirajte nas pomoću odjeljka za komentare.

Pročitajte dalje:

  • Kako prisilno ponovno pokrenuti iPhone i iPad
  • Kako izraditi sigurnosnu kopiju za iPhone ili iPad
  • Riješite problem iPhone zaslona osjetljivog na dodir koji ne radi
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found