Blog

Kako umetnuti znak taba na iPhone ili iPad

IOS tipkovnica na iPhoneu i iPadu ima uredno, čisto i jednostavno za korištenje sučelje. Ima gotovo sve što je potrebno za tipkanje na tipkovnici. Međutim, ako ste primijetili, propušta vrlo ključnu stvar - tipku Tab. Neke aplikacije poput Pages i Evernote uključuju značajku uvlačenja, ali to nije slučaj s drugim aplikacijama, poput E-pošte ili Bilješki. Umetanje znaka kartice na iPhone i iPad nije tako jednostavno.

Da bismo osporili ovo ograničenje, imamo trik koji će vam omogućiti da umetnete znak Tab u bilo koju aplikaciju, bez ikakvih ograničenja. Da biste o tome detaljno saznali, nastavite čitati i slijedite upute navedene u postu.

Kako dodati znak taba na iPhone i iPad

Korak 1. Otvorite bilo koju aplikaciju na iPhoneu ili iPadu u koju možete tipkati. Za demonstraciju ćemo upotrijebiti Aplikacija Notes.

Korak 2. Možete ili upisati nešto ili ga ostaviti potpuno praznim, to nema nikakve razlike.

Korak # 3. Sada na tipkovnici iOS dodirnite ikona mikrofona za pokretanje načina diktiranja.

Korak # 4. Sve što sada trebate reći je "Tab ključ" i diktat će umetnuti znak kartice gdje god se kursor nalazi u aplikaciji za iOS.

To je sve! Iako na iOS tipkovnici ne postoji namjenski ključ za znak Tab, ova značajka diktiranja sigurno će vam dobro doći. Osim ovoga, postoji još jedan način da se to postigne, a to je stvaranjem prečaca na vašem Macu i korištenjem kao zamjenu teksta na iOS uređaju.

Kako utipkati znak na kartici na iPhoneu pomoću Mac prečaca

Iako iOS ima mogućnost zamjene teksta u aplikaciji Postavke, neće nam pomoći pri umetanju znaka kartice. Pri pokušaju izbacuje pogrešku da fraza ne može sadržavati razmake. Dakle, koristit ćemo značajku zamjene teksta na Macu, a zatim istu na iOS-u.

Bilješka: Da bi ovo funkcioniralo, vaš iOS uređaj i Mac trebali bi imati isti iCloud račun.

Korak 1. Na vašem Macu kliknite na Appleov logotip a zatim kliknite na Postavke sustava.

Korak 2. U Postavkama sustava kliknite na Tipkovnica ikona.

Korak # 3. Ispod tipkovnice kliknite na Tekst → Klikni na Znak "+".

Korak # 4. U polje Zamijeni umetnite tekst da biste imenovali prečac. U idealnom slučaju, ime je kao "Kartica".

Korak # 5. Sada u polje With moramo unijeti znak kartice. Samo pritiskanje tipke tab na Mac tipkovnici neće pomoći. Trebaš pritisnite opciju + tab.

Korak # 6. Čak i na Macu prazna mjesta nisu dopuštena kao tipkovni prečac, pa to moramo dodajte slučajni znak na kraju znaka kartice. Možete unijeti bilo što što se prikazuje na donjoj slici.

To je to. Od sada, kad god tipkate tab na vašem iOS uređaju vidjet ćete opciju da ga zamijenite znakom kartice koji smo upravo stvorili. Morat ćete ukloniti taj dodatni znak.

Završavati

Ono što ne razumijem je da, zašto iOS tipkovnica još uvijek nema tipku jezička? Možda to nije presudna stvar za većinu nas, ali nesumnjivo je jedna od osnovnih stvari koje bi tipkovnica trebala imati. Svejedno, sve dok Apple ne uvede posebnu tipku jezička za iOS tipkovnicu, moramo se pridržavati ovog izvrsnog trika kako bismo obavili posao.

Povezani članci:

  • Super praktični savjeti za tipkovnicu za iPhone i iPad
  • Kako onemogućiti pregled skočnih znakova na iPhone tipkovnici
  • Najbolje tipkovnice za iPhone i iPad
  • Najbolje iOS aplikacije za tipkovnice treće strane

Koliko često trebate koristiti tipku jezička na iOS tipkovnici? Koji je vaš omiljeni način za to? Podijelite svoje misli u komentarima. Također, povežite se s nama na Facebooku, Twitteru i Telegramu.