Blog

Kako isključiti 3D Touch na iPhoneu

Nakon izlaska 2015. godine, 3D Touch zvučao je poput zanimljive tehnologije. Za mnoge zagrižene korisnike bila je to sjajna karakteristika; iako se ubrzo zujanje smirilo i samo je nekoliko korisnika uživalo u njegovoj punoj prednosti. A sada 3D touch uistinu umire jer je iOS 13 većinu profila posla 3D touch prebacio na Haptic touch; 3D dodir je živ samo u starijim iteracijama.

Dok su iPhone XR i iPhone 11 serije u potpunosti iskorijenili 3D dodir, iPhone 6s / 6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X / XS i iPhone XS Max s nadogradnjom na iOS 13 imaju obje značajke. Budući da se većina 3D dodirnih funkcija ili prebacuje na Haptic ili se izbjegava; ima smisla onemogućiti 3D dodir u iOS 13 uređajima.

3D dodir značajka je koja koristi hardver za osjetljivost zaslona za otkrivanje količine pritiska. Pozvani su različiti odgovori koji odgovaraju različitim razinama pritiska. Što se tiče Haptic Touch-a, to je softverska značajka slična dugotrajnom pritisku, mjeri duljinu pritiska prstom.

Druga velika razlika između njih je lagana vibracija. Budući da je 3D Touch hardverski orijentiran, tijekom uporabe došlo je do blagih vibracija. Dok, Haptic Touch ima glatko sučelje u usporedbi.

Kako onemogućiti 3D dodir u iOS-u 13

Raniji 3D dodir korišten je za pristup aplikacijama bez pokretanja; mogli biste pregledati obavijesti i što je najvažnije, "zavirite i iskočite" s određenim aplikacijama. Iako Haptic Touchu nedostaju značajke poput prečaca na početnom zaslonu te zavirivanja i iskakanja, preuzeo je većinu funkcija. Dakle, da biste ubili zabunu između njih dvoje, poželjno je isključiti 3D Touch u iOS 13.

Korak 1. Otvoren Postavke Aplikacija na vašem iPhoneu.

Korak 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnitePristupačnost.

Korak # 3. Izaberi Dodir s jelovnika. I tapnite 3D dodir i haptički dodir.

Korak # 4.Isključi prebaci pored 3D Touch.

To ni na koji način neće utjecati na osjetljivost ili funkcije Haptičkog dodira. Ako ste među rijetkima koji su se stvarno svidjeli 3D Touchu, možete ga omogućiti uključivanjem / isključivanjem. Također možete prilagoditi osjetljivost 3D dodira u istom prozoru.

Kako prilagoditi 3D osjetljivost na dodir u iOS-u 13

Korak 1. Otvoren PostavkePristupačnost Dodir → 3D dodir i haptički dodir.

Korak 2. Odaberite 3D osjetljivost na dodir opcija od koje preferirate Svjetlo, srednje i čvrsto.

Novo ažuriranje također vam daje mogućnost podešavanja osjetljivosti Haptic Touch iz istog prozora.

To je sve za sada!!

Jedini način na koji možete održati 3D dodir živim je ako pređete na iOS 12. No, pritom ćete propustiti sve sjajne značajke koje iOS 13 nudi. Štoviše, 3D dodir je jedva koristila većina korisnika, samo su neki profesionalci istražili cijeli spektar tehnologije. Možda je ubijanje i uvođenje nekih nevjerojatnih značajki, pak, dokaz Appleova sjaja.

Evo nekoliko značajki iOS-a 13 u kojima ćete zasigurno uživati: -

  • Kako omogućiti tamni način rada na iPhoneu i iPadu
  • Omogućite način rada s malo podataka na iPhoneu i iPadu
  • Kako prilagoditi memoije
  • 3D dodir ne radi na iPhoneu ili iPadu

Što više volite 3D Touch ili Haptic Touch? Postoji li neka značajka koja će vam nedostajati? Podijelite s nama svoje stavove i kritike u odjeljku za komentare u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found