Blog

Kako stvoriti i koristiti tekstualne prečace na iPhoneu i iPadu

Radite na velikom projektu i jednostavno nemate puno vremena da odgovorite na podužu poruku svoje djevojke. Ne biste li željeli imati bolji način za brzo upisivanje kratke poruke kako biste osigurali da vaš posao nema prekida? Da, zasigurno biste to željeli učiniti kako bi vaš voljeni pravovremeno dobio odgovor. Zato je bolje stvoriti i koristiti prečac za tekst na iPhoneu i iPadu za brzo upisivanje bilo koje fraze.

Ne treba puno vremena za stvaranje prečaca bilo koje fraze. Ovisno o svojoj potrebi, možete stvoriti onoliko prečaca koliko želite i držati ih uvijek spremnima za njihovo oslobađanje kad nemate puno vremena za upuštanje u duži razgovor. Krenimo provjeriti kako to funkcionira!

Kako stvoriti prečace do teksta na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Pokreni Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Dalje, trebate dodirnuti Tipkovnica.

Korak # 3. Dodirnite Zamjena teksta.

Korak # 4. Dodirnite “+” u gornjem desnom kutu zaslona.

Korak # 5. Sada napišite frazu koju želite koristiti. Kao na primjer, nazovite me kasnije. Zatim napišite prečac. Na primjer, cml. Kada završite, dodirnite Uštedjeti gumb u gornjem desnom kutu.

Kako koristiti tekstualne prečace na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Otvorite bilo koju aplikaciju u kojoj možete pristupiti tipkovnici QuickType. U ovom tekstu otvorit ću aplikaciju Poruke.

Korak 2. Sada upišite prečac koji ste stvorili.

Korak # 3. Odgovarajuća fraza pojavit će se na traci predviđanja. Dodirnite je i pošaljite je kao i obično.

Kako urediti prečace do teksta na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Tipkovnica → Zamjena teksta.

Korak 2. Dodirnite prečac teksta koju želite urediti.

Korak # 3. Promijenite izraz i prečac po želji. Svakako dodirnite Spremi u gornjem desnom kutu da biste potvrdili promjenu.

Kako izbrisati prečace do teksta na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Tipkovnica → Zamjena teksta.

Korak 2. Dodirnite Uredi gumb u donjem lijevom kutu zaslona.

Korak # 3. Dodirnite crveni gumb neposredno prije prečaca koji želite ukloniti. Zatim dodirnite Gumb za brisanje → Dodirnite Gotovo u donjem lijevom kutu za potvrdu.

To je to!

Odjava

Stvorite više tekstualnih prečaca za slanje bilo koje poruke na iOS uređaju. Vrlo je korisno pogotovo kada ste prezauzeti da biste potrošili puno vremena na pisanje poduže poruke.

Zaista biste voljeli čitati ove jednako zanimljive postove, poput pretvaranja teksta u emojije, korištenja tipkovnice QuickType, postavljanja i korištenja višejezičnog tipkanja i najboljih aplikacija nezavisnih tipkovnica za iPhone i iPad.

Imate li povratnih informacija? Obavijestite nas u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found