Blog

Kako poboljšati memoriju i performanse iPhonea?

Ako se pravilno ne zbrine, čak i iPhone od 256 GB mogao bi se potpuno pretrpati. Stalno udvostručene predmemorije i neželjene datoteke ne samo da troše puno prostora i hakiraju memoriju, već i drastično utječu na performanse uređaja. Pa, koji je savršen način da vaš iOS uređaj bude podalje od napora da postanu sve veće datoteke predmemorije?

Vrlo jednostavno, nikada ne dopustite da se nakupljaju te neželjene predmemorije. Slijedite ova održiva rješenja za povećanje memorije vašeg iPhone-a i optimiziranje njegovih performansi brisanjem predmemorije aplikacija, podataka kao i suvišnih datoteka!

Izdanjem aplikacije File Manager možete s lakoćom upravljati datotekama i uklanjati beskorisne aplikacije. Osim toga, postoji niz visoko funkcionalnih aplikacija i softvera koji vam omogućavaju da bez napora očistite svoj uređaj. Jeste li spremni odmah uzeti te nepotrebne datoteke za zadatak? Dopustite mi da hodam zajedno s vama!

Kako pojačati memoriju iPhonea i optimizirati performanse brisanjem predmemorije aplikacija i suvišnih datoteka

Rješenje br. 1: S vremena na vrijeme očistite RAM vašeg iOS uređaja

Iako iOS djeluje učinkovito u rješavanju pozadinskih zadataka, možda neće moći ispuniti vaše velike potražnje ako igrate napredne igre i intenzivno gledate medije. U takvom biste slučaju primijetili tromost u izvedbi.

Resetiranje memorije na iPhone 8 i starijim uređajima prilično je jednostavno. Ali postupak je malo drugačiji na iPhoneu X. Pokušajte ovom triku pružiti priliku iz prve ruke da se riješi zaostajanja.

  • Kako očistiti RAM na iPhoneu

Rješenje br. 2: upotrijebite aplikaciju Smart Cache Cleaner

Jedan od najjednostavnijih načina zadržavanja kartice na nepotrebnim datotekama je upotreba aplikacije za čišćenje predmemorije. Uz pomoć takvih aplikacija možete se bez napora riješiti predmemorije i duplicirati ili neželjene fotografije i videozapise. Srećom, postoji mnogo izvrsnih aplikacija za čišćenje predmemorije koje mogu biti od velike pomoći u održavanju vašeg uređaja neurednim.

  • PhoneClean: Savršeno funkcionira omogućujući vam brzo pronalaženje velikih smeća i njihovo brisanje. Vrlo je učinkovit u zadržavanju kartice na nepotrebnim datotekama. Osim toga, aplikacija je besplatna i kompatibilna s Macom i Windowsom
  • iMyFone Umate: Često se koristim ovom aplikacijom da bih se riješio neželjenih fotografija i videozapisa, velikih datoteka i ostalog otpada sa svog iOS uređaja. S ovom aplikacijom teško da treba nekoliko sekundi da pronađe neželjene datoteke i pošalje ih na smeće

Rješenje br. 3: Isključite neiskorištene aplikacije

Kad god naletim na bilo koju zanimljivu aplikaciju, obavezno je isprobam. Nakon što ga prilično dobro okrećem, odlučujem hoću li ga nastaviti koristiti ili ukloniti. Ako je ne smatram dovoljno korisnom, obavezno je izbrišem. Ali zahvaljujući ovoj novoj značajci, ne trebam ručno brisati aplikacije koje više ne koristim.

Brinete li se da ćete nakon brisanja izgubiti dokumente i podatke pohranjene u aplikaciji? Nepotrebno je brinuti jer neiskorištene aplikacije možete iskrcati bez brisanja njihovih dokumenata i podataka. Pogledajte ovaj post za više informacija.

Rješenje br. 4: Na najbolji način iskoristite aplikaciju Upravitelj datoteka kako biste svoje datoteke održali u potpunosti organiziranima

Imamo visokofunkcionalni upravitelj datoteka „Datoteke“ koji vam omogućuje udobnu organizaciju dokumenata. To je jedinstveno rješenje za održavanje svih dokumenata u savršenoj sinkronizaciji. Prijeđite na ovaj cjeloviti vodič za korištenje aplikacije Datoteke na iPhoneu i iPadu.

Za svaki slučaj, ako ne želite koristiti aplikaciju Datoteke ili je vaš iOS uređaj ne podržava, pogledajte ovaj elitni popis najboljih aplikacija za upravljanje datotekama za iPhone i iPad za učinkovitije rukovanje dokumentima.

Rješenje br. 5: pronađite dodatna dvorišta i upotrijebite najkompetentniji softver za čišćenje iOS uređaja

Ako želite prijeći nekoliko kilometara kako biste imali potpunu kontrolu nad pohranom svog uređaja i želite ukloniti predmemoriju, neželjene datoteke s više praktičnosti, preporučio bih vam da isprobate iPhone / iPad softver za čišćenje.

Postoji nekoliko vrlo učinkovitih iPhone uređaja za čišćenje poput iFreeUp, CleanMyPhone, Cisdem iPhoneCleaner i Tenorshare iPhone Care Pro. Prilično su korisni jer vam omogućuju optimizaciju performansi vašeg uređaja i povrat dragocjene pohrane.

Predložio bih vam da isprobate besplatnu verziju (ako je dostupna) softvera za čišćenje telefona prije nego što se odlučite za premium verziju samo kako biste bili sigurni da savršeno odgovara vašim potrebama.

Rješenje br. 6: Vjekovni, ali vrlo učinkovit trik: Ručno vodite računa o predmemoriji aplikacija i nepotrebnim datotekama

Jedan prilično jednostavan način da spriječite predmemoriju aplikacija i beskorisne datoteke da iPhoneu otežaju život je ručno redovito pucanje tih nepotrebnih stvari. Postoji nekoliko aplikacija koje vam omogućuju brisanje predmemorije.

Ako često koristite aplikaciju za razmjenu poruka poput WhatsApp, s vremena na vrijeme svakako uklonite suvišne chatove i medije. Osim toga, nemojte dopustiti da se njegove fotografije i videozapisi automatski preuzmu na vaš fotoaparat. Ako neke aplikacije skupljaju više prostora za pohranu nego obično, izbrišite ih da biste uklonili njihove dokumente i podatke i ponovno ih instalirali.

Postoji još jedan isprobani način da se riješite dokumenata i podataka bilo koje aplikacije - samo obrišite sve podatke i resetirajte uređaj! Da biste to učinili, napravite sigurnosnu kopiju uređaja putem iTunesa →, a zatim otvorite aplikaciju Postavke na uređaju → Općenito → Resetiraj → Izbriši sav sadržaj i postavke → Vratite uređaj iz sigurnosne kopije.

  • Kako očistiti Twitter predmemoriju i web podatke na iPhoneu
  • Kako očistiti povijest chata WhatsApp
  • Kako očistiti Snapchat predmemoriju
  • Kako očistiti predmemoriju Dropbox-a

To je sve, prijatelju!

Završavati…

Gore navedena rješenja trebala su definitivno riješiti tromost na vašem iPhoneu ili iPadu. Pogotovo, posljednje rješenje resetiranja i brisanja svega je ono koje osobno radim svakih nekoliko mjeseci. Ako znate bilo koji drugi način za poboljšanje performansi iPhonea i iPada, svakako obavijestite druge korisnike komentirajući u nastavku.