Blog

Kako spriječiti Safari da unaprijed učita najviši hit na iPhoneu ili iPadu

Kada pretražujete / unosite ključnu riječ u objedinjenu traku u Safariju na iPhoneu ili iPadu, trebali biste vidjeti ‘Top-Hit’. Ovo je prvi rezultat vašeg pretraživanja (na temelju bilo koje tražilice koju ste odabrali). Safari ima mogućnost unaprijed učitati najbolje pogođene rezultate, tako da se, kada ih dodirnete, veze s rezultatima brže otvaraju.

Tehnički, ovo je vrlo korisna značajka kada pretražujete. Unaprijed učitana najpopularnija web stranica učitava se sve brže i brže. A u mnogim slučajevima ovo vrlo štedi vrijeme. Kad tražite neke opće informacije o filmovima, tehničkim definicijama, trgovinama robnih marki i adresama, ovo može biti vrlo korisno.

Ali postoji izvrsna cijena koju treba platiti. Svaki put kada pretražite, bez obzira na to kliknete li ili ne, prvo se učita u pozadinu. To znači da se podaci pojedu. Na neograničenom paketu ili na Wi-Fi mreži, ovo je u redu. Ali na ograničenom podatkovnom paketu to može biti loše. I isključit ćemo ovu značajku.

Kako spriječiti Safari da unaprijed učita najviši hit na iPhoneu ili iPadu

Korak 1. Otvori Postavke app.

Korak 2. Dodirnite Safari.

Korak # 3. Isključite prekidač koji čita Unaprijed učitaj najveći pogodak.

Jednostavno. Nije često da kliknete prvi rezultat Googlea ili Binga, ali to ovisi. Što se mene tiče, isključivanje Preload Top-Hit-a se definitivno isplati.

Unutar polja pametnog pretraživanja primijetit ćete i još jedan prekidač s oznakom Prijedlozi pretraživanja. To djeluje slično onome kako Chromeova objedinjena traka za pretraživanje predlaže ključne riječi za pretraživanje dok upisujete nekoliko slova ili riječi. Ovo je praktičan alat i može se pretpostaviti da zauzima daleko manju širinu pojasa od značajke predopterećenja.

To je sve, prijatelju!

Možda ćete voljeti pročitati i:

  • Kako omogućiti Safari Popup Blocker na iPhoneu, iPadu i Macu
  • Kako preuzeti PDF datoteke iz Safarija na iPhone, iPad i Mac
  • Koristite Reader View u Safariju na iPhoneu i iPadu

Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found