Blog

Kako premjestiti WhatsApp Chat s iPhonea na Android

Kao dio svog posla pregledam puno aplikacija i igara na različitim uređajima. To uključuje Android, iOS, MacOS i Windows. Što se tiče mog osobnog uređaja, imam i Android telefon kao i iPhone. Prava me muka prenijeti WhatsApp chatove s iPhonea na Android. Ako ste migrirali s Androida na iOS ili obrnuto, možete se povezati s mojom boli.

Ne postoji nijedan alat koji vam omogućuje izradu sigurnosnih kopija ili izvoz iOS / Android WhatsApp poruka na računala. Glavni razlog tome je što Android koristi Google pogon za izradu sigurnosne kopije podataka, dok iOS uređaj koristi iCloud. Da bi se pojačala složenost, obje pohrane u oblaku imaju potpuno različitu enkripciju.

Bio sam krajnje iznenađen kad su mi se dečki iz dr.fone obratili da isprobam njihov novi alat koji omogućuje izradu sigurnosnih kopija podataka WhatsApp s Androida i njihovo vraćanje na iOS uređaju ili obrnuto. U početku sam to ignorirao; jer sam se u proteklih šest mjeseci isprobao na toliko različitih načina, da mi je bilo teško uvući se u ovu e-poštu. Ali kako je pregled alata moj posao, mislio sam pokušati. Na moje iznenađenje, uspjelo je! Uzbuđen? Dopustite mi da vam pokažem kako se to radi.

Kako prenijeti WhatsApp chatove s iPhonea na Android pomoću aplikacije Restore Social

Korak 1. Pokrenite aplikacija dr.fone na vašem Macu i kliknite na Vrati društvenu aplikaciju.

Korak 2. Sada na sljedećem zaslonu kliknite Ikona WhatsApp na lijevoj bočnoj traci, a zatim kliknite na “Prijenos WhatsApp poruka” na desno.

Korak # 3. Trebaš spojite oba uređaja na Mac. Jedan je iPhone, a drugi Android uređaj. Nakon što aplikacija otkrije oba uređaja, vidjet ćete da je jedan označen kao izvor, dok je drugi označen kao odredište. Možete kliknuti Flip da biste promijenili njihov status.

Korak # 4. Kada završite s postavljanjem odredišta i izvornog uređaja, kliknite na Prijenos u donjem desnom kutu.

Korak # 5. Postupak prijenosa briše sve poruke s odredišnog uređaja. Dobit ćete skočni prozor u kojem se traži potvrda, kliknite Da.

Korak # 6. Nakon potvrde skočnog prozora započinje stvarni postupak prijenosa. Pričekajte da završi. Nakon završetka postupka, možete otvoriti WhatsApp na odredišnom uređaju i dodirnuti "Vrati" na skočnom prozoru.

To je to. Vaš će pametni telefon početi oporavljati prenesene WhatsApp poruke. Nakon što to učinite, možete provjeriti i potvrditi.

To je sve, prijatelju!

Cijena:

  • Jednogodišnja licenca: $29.95
  • Doživotna licenca: 39.95
  • Jednogodišnja poslovna licenca: $399

Kupite Restore Social

Odjava ...

Android i iOS imaju ugrađenu značajku migracije, ali to je ograničeno na kontakte, slike i videozapise. Sve se te stvari mogu lako premjestiti bez potrebe za značajkom migracije. Ono što nam zaista treba jest funkcionalnost za prijenos WhatsApp podataka između iOS-a i Androida. Nitko ne može predvidjeti hoće li bilo koji OS pružiti nešto takvo u budućnosti ili ne, ali do tada su nam u pomoć alati poput dr.fone.

Možda ćete voljeti istražiti i:

  • Kako zaključati WhatsApp na iPhoneu koristeći Face ID ili Touch ID
  • Zaustavite WhatsApp da sprema fotografije i videozapise u iPhone fotoaparat
  • Kako uputiti WhatsApp grupni poziv na iPhone i Android
  • Kako izraditi sigurnosnu kopiju / vratiti WhatsApp chat poruke i fotografije na iPhoneu i Android uređaju

Jeste li isprobali dr.fone za svoj uređaj? Koje su tvoje misli? Podijelite ga u okviru za komentare.