Blog

Najbolje aplikacije za tezaurus za iPhone i iPad u 2021. godini

Pisanje je neizbježan dio svačijeg života, bilo da se radi o običnoj SMS-u, pošti ili eseju; svi se moramo nositi s tim. Iako se većina nas oslanja na Google za traženje savršene riječi, bolje je da jedna od ovih najboljih aplikacija Thesaurus za iPhone i iPad ostane pri ruci za savršenstvo i preciznost u pisanju. Za one koji nemaju pojma što je tezaurus, dopustite mi da vam kažem da je tezaurus neka vrsta priručnika za riječi sa svim sinonimima i antonimima za svaku pojedinu riječ.

Korištenje tezaurusa uvelike doprinosi povećanju vašeg rječnika. Iako će vam aplikacija s rječnicima pomoći da saznate značenje, podrijetlo i izgovor riječi, aplikacija tezaurus pomoći će vam riječju koja najbolje odgovara rečenici.

1. Rječnik

S najvišim rangom u trgovini aplikacija, aplikacija Rječnik je u potpunosti učitan rječnik i tezaurus koji vam omogućuje pristup i izvan mreže. Ova aplikacija uključuje definicije i sinonime iz svjetski poznatih rječnika i tezaurusa Webster, American Heritage i Rogetov tezaurus.

Aplikacija nudi besplatni izvanmrežni pristup nekoliko drugih značajki poput idioma, poslovica, medicinskog rječnika, uz desetke mogućnosti prevođenja i rječnika za tisućljetni lingo. Ako tražite izgradnju rječnika, ovo je najbolja aplikacija za vas.

Cijena: Besplatno (pretplata - 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. Rječnik Merriam-Webster

Najcjenjeniji i najkorisniji američki rječnik i rječnik tezaurusa također imaju iOS aplikaciju za našu udobnost. Vrlo se dobro sjećam da smo u školi morali pozivati ​​se na Websterov rječnik. I mislim da se svatko od nas barem jednom u životu pozvao na Webster Dictionary.

Moram li reći da ova aplikacija ima vrlo iscrpan popis riječi zajedno s definicijama, značenjima, sinonimima, antonimima i puno više? To je univerzalna aplikacija, zajedno s primjerima riječi dana i rečenica. Webster je pouzdan rječnik već dugi niz godina i dalje je to i dalje.

Cijena: Besplatno (pretplata - 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

3. Napredni rječnik i tezaurus

Uz nove riječi koje se svakodnevno dodaju u naše rječnike, ova aplikacija ima najbolje i najopsežnije riječi engleskog jezika. Ova se aplikacija zaista sastoji od svakog elementa koji je potreban u rječniku i tezaurusu te još mnogo toga. Zajedno s definicijama, sinonimima i antonimima, aplikacija također ima cjelovit izbor hipernima, hiponimima i meronimima.

Aplikacija Napredni rječnik ima definicije od preko 140 000 s više od 250 000 veza i 1,4 milijuna riječi. Uz razne oblike riječi, aplikacija također ima masivnu bazu podataka primjera i ilustracija kako se određena riječ može koristiti u tvorbi rečenice i kako je treba konstruirati i poredati.

Cijena: Besplatno (pretplata - 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. Engleski tezaurus

Uz sveobuhvatan odabir riječi i jednostavne mogućnosti pretraživanja, ova tezaurus aplikacija za iPhone trebala bi biti vaša aplikacija za riječi. Izgradite svoj rječnik i pomoću ove aplikacije pronađite savršene riječi za svoj zadatak i impresionirajte svoje vršnjake svojim riječima. Aplikacija nudi jednu od najvećih zbirki sinonima i antonima zajedno s njihovim izgovorima.

Sadrži ne samo pojedine pojmove, već fraze i cjelovite poslovne poslovice. Uz poslovice se koriste provjere pravopisa i terminologije za profesionalne pisce. Aplikacija je opremljena s preko 1.767.000 sinonima i 361.000 antonima, u rasponu od 349.000+ engleskih riječi s 25.000+ slika za vizualne reference.

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

5. Sažeti oksfordski rječnik

Jeste li stvarno mislili da ćemo razgovarati o aplikacijama rječnika i rječnika bez uključivanja Oxforda na naš popis? Svakako da nije, rječnik iz Oxforda sličan je Steveu Jobsu iz rječnika. Baš kao što je Apple Inc. nepotpuna bez doprinosa Stevea Jobsa, tako je i svijet engleskog jezika nepotpun bez Oxfordovog rječnika.

Aplikacija Concise Oxford Dictionary najopsežnija je aplikacija za rječnike dostupna za iPhone i iPad. Ima izgovore raznih riječi u američkom i britanskom naglasku, uz nekoliko drugih izmjena. Sinonime i definicije riječi možete naučiti usmjeravanjem fotoaparata prema riječi i puštanjem tražila da odradi svoj posao. Neću lagati ako kažem da sam blago sklon ovoj aplikaciji na ovom popisu aplikacija.

Cijena: $11.99

preuzimanje datoteka

6. WordWeb rječnik

S preko 285 000 riječi, fraza i izvedenih oblika, definicijama smisla od 225 000 riječi, 70 000 primjera korištenja i 85 000 izgovora teksta, aplikacija WordWeb Thesaurus za iPhone jednostavno je jedna od najboljih. S aplikacijom WordWeb zasigurno ćete ostaviti vrlo pozitivan i impresivan dojam.

Masivna baza riječi koju ova aplikacija ima korisna je kada pišete formalne poruke i e-poštu ili pišete esej. Aplikacija također podržava provjeru brzine i predlaže ispravnu upotrebu homofona. A također je zgodan za ljude koji se pripremaju za čaroliju, jer ima detaljno podrijetlo i povijest riječi, zajedno s njihovim alternativama i suprotnostima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Rječnik.com

Dictionary.com je vodeća besplatna aplikacija engleskog rječnika za iPhone - s preko 2.000.000 pouzdanih definicija i sinonima, aplikacija Dictionary.com dizajnirana je i optimizirana za vaš iPhone. Ako želite pristupiti rječniku i rječniku izvan mreže, to biste mogli učiniti i preuzimanjem izvanmrežne verzije aplikacije.

Riječ dana, izgovor zvuka, glasovno pretraživanje, trendovi riječi, gramatički savjeti itd. Neke su od mnogih značajki s kojima se ova aplikacija isporučuje. Također biste mogli testirati svoj rječnik pomoću značajke kviza, samo trebate pristupiti kvizu, a aplikacija će pristupiti izvrsnosti vašeg lošeg rječnika.

Cijena: Besplatno (pretplata započinje - 0,99 USD do 3,99 USD)

preuzimanje datoteka

8. Rječnik

Naišli ste na fascinantnu novu riječ čitajući engleski klasik? Pisanje članka i traženje sofisticiranijeg sinonima za prilično jednostavnu riječ? Zapeli ste na svojoj križaljci? Rječnik je tu sa svim odgovorima! Aplikacija vam nudi alternative riječi uz provjeru pravopisa i definicije i još mnogo toga.

Ova aplikacija ima vrlo jednostavno korisničko korisničko sučelje, što ovu aplikaciju čini još funkcionalnijom za upotrebu. Postoji oko 147 000 riječi s odgovarajućim alternativnim riječima, antonimima, podrijetlom i značenjem. Također možete spremiti i označiti riječi koje su vam zanimljive ili one koje najviše koristite.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. Tezaurus učenika Oxforda

Još jedan od oxfordskih rječnika nalazi se na ovom popisu i ne iznenađuje da jest. Osim cjenovne točke koja dvije aplikacije razlikuje; funkcionalno se obje aplikacije potpuno razlikuju. Iako je Sažeti oksfordski rječnik 360-dnevna aplikacija za početnike (baš kao što i samo ime govori).

Shvatite razlike između sličnih riječi u pisanom i govornom engleskom jeziku i pronađite prave riječi koje će reći točno ono što mislite. Neka ova aplikacija bude vaša primarna aplikacija za poboljšanje vašeg upravljanja i rječnika jezika. Svaka riječ ima širok raspon od 3-10 sinonima koje biste mogli upotrijebiti prema tvorbi rečenice. I ne samo to, već biste se mogli pozvati i na primjere rečenica dane ispod svakog sinonima kako biste razumjeli kako se ta riječ koristi u rečenici.

Cijena: $29.99

preuzimanje datoteka

10. Džepni tezaurus

Ova mini verzija aplikacije Thesaurus dobro dolazi ljudima koji ne moraju iscrpno pisati. S preko 90 000 često korištenih riječi, aplikacija osigurava da vas ne zbune teški i teški oblici riječi jednostavnijih riječi. To je najmanji offline rječnik u App Storeu bez ikakve mrežne ovisnosti.

Podržava potpuno novu značajku iOS 13 tamne teme, za koju vjerujem da je vrlo uzbudljiva. Također podržava napredne značajke pretraživanja križaljki, označavanja, dijeljenja itd.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Odjava ...

Pa, to je bio naš popis 10 najboljih aplikacija za tezaurus za iPhone i iPad. Obavijestite nas u komentarima u nastavku ako vam je neka od ovih aplikacija među vašim omiljenim.

Pogledajte i ove postove:

  • Najbolje aplikacije za iPhone i iPad za učenje sanskrta
  • iPhone i iPad aplikacije za učenje njemačkog, francuskog i španjolskog jezika
  • Najbolje aplikacije za učenje japanskog za iPhone i iPad