Blog

Kako preuzeti IPSW datoteke za iPhone, iPad i iPod Touch

IPSW je format datoteke koji se koristi za instaliranje firmvera na iPhone, iPad, iPod touch i Apple TV. Možete ga preuzeti i koristiti za vraćanje uređaja na stariju verziju, nadogradnju i vraćanje na zadane tvorničke postavke. Na primjer, iOS 14 je ovdje. Pretpostavimo da instalirate njegovu beta verziju. Ali to je vrlo problematično, a vi se želite vratiti! I u ovom slučaju možete odabrati da nabavite iOS 13 IPSW datoteku i instalirate je.

Nove IPSW datoteke objavljuju se putem iTunesa ili Findera. Nakon trenutka, Apple ukida mogućnost preuzimanja starih verzija iOS-a. Međutim, više web lokacija trećih strana omogućuju vam preuzimanje starih, pa čak i trenutnih verzija IPSW datoteka. Javite nam više o cijelom ovom procesu.

 • Najbolja web mjesta za preuzimanje IPSW datoteke za iPhone, iPad i iPod Touch
 • Kako preuzeti iOS firmware koristeći iTunes ili Finder
 • Kako instalirati IPSW datoteku na vaš iOS uređaj

Najbolja web mjesta za preuzimanje IPSW datoteke za iPhone, iPad i iPod Touch

 1. Posjetite IPSW Downloads na računalu
 2. Kliknite željeni uređaj.
 3. Zatim odaberite model uređaja.
 4. Kliknite datoteku .ipsw u odjeljku Potpisani IPSW.
 5. Na sljedećem zaslonu kliknite na Preuzmite (3,97 GB).

Preuzimanje datoteke započet će odmah.

Osim IPSW preuzimanja, više drugih web mjesta nudi veze za preuzimanje IPSW datoteka. Ovo su neki od njih.

iOS Ninja: Modernog je dizajna i možete preuzeti datoteke firmvera za iPhone, iPad, iPod i Apple TV. Postupak je prilično jednostavan. Sve što morate učiniti je odabrati kategoriju uređaja, odabrati odgovarajući model i kliknuti na željenu verziju IPSW datoteke. Preuzimanje započinje odmah.

iClarified: Ovo web mjesto različito prikazuje različite verzije IPSW datoteka. Dug je popis datoteka s odgovarajućim nazivom verzije i uređajem. Kliknete na željenu datoteku i ona se odmah započinje s preuzimanjem. Sučelje može biti malo dosadno za pomicanje i pronalaženje ispravne verzije. Ali sveukupno, to je izvrsno mjesto za preuzimanja firmvera za iOS, koje je ažurirano verzijom čak i za najnoviji iPhone SE 2020.

felixbruns.de: Ako želite ići retro, ovo je vaše mjesto. Nije ažuriran u posljednje dvije godine. No, ako tražite firmware do iPhonea X, pa čak i klasične iPod-ove, ova će vam stranica poslužiti.

ipsw Downloader: Čini se da se također nije ažurirao od 2016. godine. Ali ipak, ovdje ćete pronaći potrebne datoteke firmvera za stare Apple uređaje. Iz padajućeg izbornika možete odabrati verziju uređaja, modela i firmvera. Nakon toga kliknite gumb Preuzmi, a zatim plavu vezu za preuzimanje da biste preuzeli datoteku.

Kako preuzeti iOS firmware koristeći iTunes ili Finder

Nakon završetka preuzimanja, postupak vraćanja uređaja odmah započinje. Tako ako želite vratiti svoj iPhone (koji će izbrisati sve), nastavite s ovom metodom. Međutim, ako je vaš jedini motiv preuzimanje datoteke IPSW, upotrijebite web mjesto treće strane. Ipak, ako nastavite s ovom metodom → vratite uređaj → IPSW datoteku možete pronaći na odgovarajućem mjestu (spomenuto nakon koraka).

Snimke zaslona i koraci ovdje prikazani su iz programa Finder. Koraci za iTunes gotovo su slični.

 1. Otvoren iTunes na Windows PC-u ili starijim Mac računalima. Otvoren Finder na Macu koji pokreće macOS Catalina
 2. Povežite svoj iOS uređaj s računalom pomoću odgovarajućeg kabela. Vjerujte, ako je potrebno. Bilješka: Isključite Find My iPhone: Otvorite aplikaciju Postavke na iPhoneu → dodirnite svoj natpis Apple ID odozgo → Find My → Find My iPhone → Isključite prekidač za Find My iPhone → unesite lozinku za Apple ID
 3. Odaberite svoj uređaj u iTunesu ili Finderu. Za to kliknite logotip uređaja u iTunesu. U Finderu ćete ga vidjeti na lijevoj bočnoj traci pod Lokacije
 4. Kliknite na Vratite iPhone. Uspostavljanje veze s Appleovim poslužiteljima može potrajati minutu ili malo više.
 5. Dalje, vidjet ćete skočni prozor koji pita: "Želite li sigurnosnu kopiju postavki za iPhone [ime vašeg telefona] prije vraćanja softvera?‘. Možete odabrati Sigurnosna kopija ili Ne izrađujte sigurnosne kopije.
 6. Pročitajte skočnu poruku i kliknite Vratiti.
 7. Klik Sljedeći.
 8. Pristani sljedećim uvjetima i odredbama (ako to učinite).
 9. Preuzimanje će započeti. Status možete vidjeti na lijevoj bočnoj traci pored imena vašeg iPhonea. Na iTunesu kliknite strelicu za preuzimanje u gornjem desnom kutu da biste je vidjeli. Nakon završetka preuzimanja, računalo će započeti postupak obnavljanja.

IPSW datoteku možete pronaći ovdje:

Na Macu:

 • iPhone: ~ / Biblioteka / iTunes / Ažuriranja softvera za iPhone
 • iPad: ~ / Knjižnica / iTunes / Ažuriranja softvera za iPad
 • iPod touch: ~ / Biblioteka / iTunes / Ažuriranja softvera za iPod

Na Windowsima 10, 8, 7

 • iPhone: C: \ Korisnici \ [vaše korisničko ime] \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ iTunes \ iPhone Ažuriranja softvera
 • iPad: C: \ Users \ [vaše korisničko ime] \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ iTunes \ iPad Ažuriranja softvera
 • iPod touch: C: \ Korisnici \ [vaše korisničko ime] \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ iTunes \ iPod Ažuriranja softvera

Kako instalirati IPSW datoteku na vaš iOS uređaj

Automatski će preuzeti firmware i odmah počnite instalirati datoteku na povezanom uređaju tijekom vraćanja pomoću iTunes-a ili Finder-a. Međutim, možete prisilno instalirati IPSW datoteku (preuzetu s web lokacija nezavisnih proizvođača) na svoj iOS ili iPadOS uređaj.

 1. Za to povežite svoj iPhone, iPad ili iPod Touch s Macom ili računalom
 2. Otvorite Finder ili iTunes prema potrebi. Zatim pronađite svoj uređaj
 3. Sada, na Macu, držite tipku Opcija i zatim kliknite na Vratite iPhone. Na sustavu Windows u iTunesu držite tipku Shift a zatim pritisnite tipku Vratite iPhone dugme
 4. Sljedeći, odaberite preuzetu IPSW datoteku koji želite instalirati na povezani uređaj s njegovog mjesta. Slijedite postupak restauracije

Odjava ...

Na ovaj način i odakle možete preuzeti datoteke firmvera za Apple uređaje. Napokon, u rijetkim slučajevima, nakon preuzimanja, preglednik može automatski preimenovati IPSW datoteku. Ali možete ga preimenovati natrag s nastavkom .ipsw na kraju, tako da ga iTunes / Finder prepoznaje kada ga koristite.

Pročitajte dalje:

 • Kako očistiti i ubrzati stari iPad: Nekoliko korisnih savjeta
 • Kako sinkronizirati iPhone s računalom