Blog

Kako podijeliti lokaciju Apple Mapsa putem iMessagea na iPhoneu / iPadu

iMessage je jedna od omiljenih aplikacija među iPhone korisnicima. Njegova sigurna end-to-end enkripcija štiti vašu privatnost i to je ono što je izdvaja od ostalih aplikacija za razmjenu poruka. Ali osim toga, iMessage može raditi i mnoge druge zanimljive stvari, poput dijeljenja lokacije na mapi putem aplikacije iMessage. Ovo pomaže u slučaju kada želite poslati svoje točno mjesto nekome tko vas pokušava dobiti.

Ako ste hard iPhone korisnik, možda već znate kako to učiniti. Ali ako ste nedavno na iPhone prešli s drugih pametnih telefona, možda će vam trebati malo pomoći. Ovaj vam vodič ovdje će vam pomoći, zato samo krenite prema jugu, slijedite korake i počnite dijeliti svoju lokaciju na karti sa svojom obitelji i prijateljima.

Kako podijeliti svoju lokaciju na mapi putem iMessagea

Bilješka: Obavezno imajte Upaljeno usluga lokacije iz PostavkePrivatnostUsluge lociranja.

Također provjerite imate li internetsku vezu.

Korak 1. Otvorite Karte i dajte joj nekoliko sekundi da prati vaše mjesto.

Korak 2. Dodirnite "Crveno prikvačeno" ikona.

Korak # 3. Na skočnom izborniku dodirnite Podijeli moju lokaciju.

Korak # 4. Dodirnite "Poruka." Unesite ime / broj osobe kojoj želite poslati lokaciju i pritisnite Send!

To je to!

Završavati…

Ova stvar najbolje funkcionira s Apple Mapsom (i tijekom mjeseci je dobro rasla). Svaka druga aplikacija koja nudi opciju dijeljenja obično nudi i dijeljenje putem poruke. Čak smo ga i testirali s izvanmrežnim kartama i većina vam omogućuje da podijelite lokaciju putem Poruke.

Opcija Dijeli lokaciju u aplikaciji Karte također vam omogućuje dijeljenje putem e-pošte i Facebooka. Nekoliko drugih aplikacija Map zapravo vam omogućuje dijeljenje lokacija i putem drugih kanala.

Kada dijelite lokaciju putem aplikacije Messages, ona se može poslati ili kao iMessage ili kao tekst. Kada primatelj koristi iMessage (a i vi ste na iMessageu), lokacija se šalje kao iMessage. Ako nije, lokacija se šalje kao veza. Dodirnuvši ovu vezu, aplikacija Maps otvara lokaciju.

To je sve!

Možda ćete voljeti istražiti i:

  • Najbolje aplikacije za izvanmrežne karte za iPhone i iPad
  • Kako provjeriti indeks kvalitete zraka u Apple Maps na iPhoneu i iPadu
  • Kako povećati glasnoću navigacije na Google kartama na iPhoneu ili iPadu
  • Kako podijeliti svoju lokaciju obiteljskim dijeljenjem

Koristite li aplikaciju Karte na iPhoneu ili iPadu? Ili za navigaciju koristite druge aplikacije. Javite nam svoje povratne informacije u komentarima.