Blog

Kako zatvoriti aplikacije na iPhoneu i iPadu

Svi nailazimo na trenutke kada se aplikacija zamrzne ili prestane reagirati. Pa možda ćete morati prisilno zatvaranje aplikacija na iPhoneu i iPadu da riješi takve probleme. Baš kao i na Apple Watchu, potpuno zatvorite aplikaciju tako da, kad je ponovno otvorite, počne iznova, a ne nastavlja s mjesta s kojeg ste stali. Kada se to dogodi, svi privremeni problemi s kojima ste se možda susreli automatski se rješavaju. Pa pogledajmo postupak koji slijedi na različitim modelima iPhonea i iPada.

  • Kako zatvoriti aplikaciju na iPhoneu 12, 12 mini, 11 Pro, X i iPhone XR
  • Kako zatvoriti aplikaciju na iPhoneu SE 2020, iPhone 8 ili starijoj verziji
  • Kako prisilno napustiti aplikaciju na iPadu s Face ID-om
  • Kako prisilno zatvoriti aplikaciju na iPadu gumbom Početna

Kako zatvoriti aplikaciju na iPhoneu 12, 12 mini, 11 Pro, X i iPhone XR

Korak 1. Prijeđite prstom prema gore iz područja gesta na dnu zaslona i držite prst na mjestu dok ne vidite sučelje za višezadaćnost.

Korak 2. Prijeđite prstom udesno ili ulijevo da biste pronašli aplikaciju iz koje želite prisilno napustiti.

Korak # 3. Da biste prisilno zatvorili aplikaciju, listati prema gore na aplikaciji.

Kako zatvoriti aplikacije na iPhone SE 2020, iPhone 8 ili starijim verzijama

Korak 1. Dvaput dodirnite Dom gumb za prikaz brze izmjene aplikacija.

Korak 2. Sada idite na app zaslon za koji želite prisilno napustiti i podignite ga da ga odgurnete sa zaslona.

Kako prisilno napustiti aplikaciju na iPadu s Face ID-om

Ako vaš iPad Pro ima Face ID (sa sustavom iOS 12, iPadOS 13 ili novijim), možete prisilno napustiti aplikacije na sljedeći način:

Korak 1. Prijeđite prstom prema gore od dna zaslona do srednjeg područja. Držite prst unutra mjesto na sekundu, a zatim pustite.

Korak 2. Vidjet ćete sve prethodno otvorene aplikacije prikazane u mreži. Jednostavno prijeđite prstom prema gore na one koje želite prisilno zatvoriti.

Kako prisilno zatvoriti aplikaciju na iPadu gumbom Početna

Ako imate iPad s fizičkim Gumb Početna, samo dvostruki dodir to da biste otvorili App Switcher. Zatim možete listati prema gore prema aplikacijama koje želite prisilno napustiti.

Ako vaš iPad s gumbom za početni ekran koristi iOS 12 (ili iPadOS 14/13), možete i prijeđite prstom prema gore s dna zaslona za prikaz App Switchera i odsjeći aplikacije koje želite prisilno zatvoriti.

Sumirati

Prilično je jednostavno prisilno napustiti aplikacije na iPhoneu i iPadu. Ali trebali biste to učiniti samo kad zaista trebate. Tada se aplikacija zamrzne ili ne reagira. Nema potrebe za prisilnim zatvaranjem aplikacija na uobičajenoj osnovi, jer je iOS izgrađen za rukovanje njima u pozadini. Obavijestite nas u komentarima u nastavku ako tražite neke druge savjete za iOS.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

  • Kako prisilno ponovno pokrenuti iPhone i iPad
  • Kako staviti iPhone u DFU način
  • Kako prikazati postotak baterije na bilo kojem iPhoneu