Blog

Kako promijeniti ikonu Finder Dock na Macu

Dvobojni smajlić već je vijek ikona Finder na Macu. Čak i nakon promjene imena iz OS X u macOS, ovaj ikonski logotip je ostao. Ljudi vole personalizirati svoje uređaje, a što može biti bolji način od mijenjanja fotografije koja je na svakom Macu! Ovdje možete postaviti logotip svoje tvrtke ili organizacije ili sliku svog djeteta. Promijenio sam ga na svom Macu, i reći ću vam, izgleda sjajno! Dakle, ako i vi želite biti malo drugačiji i isticati se, evo jednostavnih koraka za promjenu zadane ikone Mac Finder u bilo koju sliku koja vam se sviđa. Pogledajte.

Kako promijeniti ikonu Finder Dock na Macu

Evo sažetka onoga što ćemo učiniti. Prvo ćemo odabrati sliku, a zatim onemogućiti zaštitu integriteta sustava; nakon toga zamijenite ikonu našom slikom i konačno osvježite dock. Krenimo.

Korak 1. Odaberite sliku koju želite koristiti. To bi trebala biti PNG datoteka. Ako je u bilo kojem drugom formatu, možete jednostavno pretvoriti JPEG u PNG ili JPG u PNG.

Korak 2. Sad kad imate PNG sliku, preimenujte je točno u finder.png (ne morate tipkati .png). Sada premjestite ovu sliku na radnu površinu svog Maca (pogledajte sliku u nastavku).

Bilješka: Ako imate Mac s retina zaslonom, preimenujte ovu sliku u [email protected].

Korak # 3. S modernim verzijama macOS-a (OS X El Capitan i novije), Apple koristi zaštitu integriteta sustava (SIP). Ovo je za zaštitu naših datoteka i podataka. Budući da ćemo mijenjati ikonu sustava, morat ćemo prvo onemogućiti SIP. SIP možemo onemogućiti prelaskom u način oporavka. Da biste to učinili, prije svega isključite svoj Mac ⟶ Appleov logotipUgasitiUgasiti. Pričekajte najmanje 30 sekundi.

Korak # 4. Sada pročitajte ovaj korak do kraja prije nego što ga slijedite. Ulazimo u način oporavka. Za ovo, uključite Mac, i čim čujete zvuk zvona ili vidite kako zaslon svijetli,pritisnite i držite zajedno Command + R tipke. Ostavite tipke kad vidite Appleov logotip. Macu će sada trebati neko vrijeme da pređe u način oporavka.

Korak # 5. Sad ćete vidjeti da vas Mac traži da odaberete jezik. Odabirem 'Koristite engleski kao glavni jezik. ' Nakon toga kliknite na desno usmjereno strijela.

Korak # 6. Na gornjoj traci izbornika kliknite na Komunalije i onda Terminal.

Korak # 7. U terminal unesite sljedeću naredbu i pritisnite tipku Enter: csrutil onemogućiti

Korak # 8. Sada kliknite Appleov logotip, a zatim kliknite na ponovno pokretanje. Ne pritiskajte nijednu tipku. Neka se normalno pokrene.

Sada ste uspješno onemogućili zaštitu integriteta sustava (SIP).

Korak # 9. Kliknite na Ikona tražila a sada na gornjoj traci izbornika kliknite na Ići a zatim kliknite na Idite u mapu. (Ili možete pritisnuti Command + Shift + G.) U okvir za pretraživanje upišite (ili copy-paste) sljedeći put i kliknite na Ići (ili pritisnite Enter):

/System/Library/CoreServices/Dock.app/Contents/Resources/

Korak # 10. Sada pronađite datoteku s imenom finder.png ili [email protected] (za mrežnicu Mac). Kopirajte datoteku u drugu mapu na radnoj površini ili bilo gdje drugo (ovo je sigurnosna kopija zbog sigurnosti).

Korak # 11. Povucite PNG sliku koju ste stvorili u koraku 2 sa radne površine u ovu mapu (gdje su trenutačne slike finder.png i [email protected]). Tražit će provjeru autentičnosti. Kliknite na Autentičnost. Zatim kliknite na Zamijeniti. Sada unesite lozinku svog Maca ako se zatraži i kliknite na u redu.

Uspješno ste zamijenili datoteku ikona.

Korak # 12. Još jednom pritisnite Command + Shift + G. Zatim upišite:

/ private / var / mape / i kliknite Ići ili pritisnite enter.

Korak # 13. Upišite "com.apple.dock.iconcache"U okviru za pretraživanje. Klikni na mape karticu za pretraživanje unutar ove mape. Izbrisati "com.apple.dock.iconcache" datoteka.

Bilješka: Čak i nakon brisanja, možda ćete otkriti da ova datoteka ostaje tamo. Ne brini. Izbrisano je. Ili samo radi zadovoljstva, možete ga još jednom izbrisati odabirom i pritiskom na tipke (Naredba + Izbrisati).

Sada moramo ubiti (osvježiti) dock da bi se promjene pojavile.

Korak # 14. Pokreni Terminal iz Aplikacije ⟶ Komunalije i upišite: killall Dock i pritisnite Enter.

Gotovo! Dock će se osvježiti, a ikona Finder-a promijenit će se u novu.

Nakon što ste uživali gledati svoju novu sliku kao ikonu Finder, slijedi još jedan bitan korak - omogućavanje zaštite integriteta sustava (SIP) natrag. Za ovo ponavljanje korak # 3 do korak # 8. Ali umjesto tipkanja csrutil onemogućiti u tipu terminala csrutil omogućiti i ponovno pokrenite Mac. Ovim će SIP biti ponovno uključen radi zaštite i sigurnosti naših datoteka i podataka.

Dakle, na ovaj način možete promijeniti ikonu Finder na docku na vašem Macu. Nije li ovo bilo uzbudljivo!

Možda biste voljeli čitati ...

  • Kako dodati razmak između ikona na docku na vašem Macu pomoću terminala
  • Najkorisnije naredbe macOS terminala koje bi svaki korisnik Maca trebao isprobati
  • Kako ubrzati izradu sigurnosnih kopija vremenskog stroja na Macu pomoću naredbe terminala
  • Je li vaša macOS Catalina instalacija zapela? Evo Kako to popraviti