Blog

Kako dodati Dropbox na bočnu traku u Finderu na Macu

Dropbox je moj odabrani sustav za pohranu zasnovan na oblaku već duže vrijeme. Bilo da se radi o dijeljenju datoteka s drugim uređajima ili o slanju velikih datoteka, to vrlo olakšava zadatak. Još bolje, dizajniran je za rad na bilo kojoj platformi poput iOS-a i macOS Sierre.

Prije samo nekoliko dana otkrio sam da Dropbox nedostaje iz Favorita u Finderu. Trebalo mi je vremena da je vratim na bočnu traku pod Favoriti. Glavni razlog zašto volim zadržati Dropbox u Favoritima jest taj što mu mogu pristupiti malo lakše. Evo kako možete brzo dodati ovu aplikaciju zasnovanu na oblaku u Favorite u Finderu na vašem Macu.

Kako dodati Dropbox u favorite u bočnoj traci programa Finder na vašem Macu

Korak 1. Prvo, otvori Finder na vašem Macu.

Korak 2. Dalje, morate kliknuti na pogon, u ovom slučaju Macintosh HD.

Korak # 3. Sada morate kliknuti na Korisnici.

Korak # 4. Kliknite svoje korisničko ime.

Korak # 5. Napokon, morate pronaći mapu Dropbox i povući je na bočnu traku pod Favoriti.

To je to!

Ako želite ukloniti DropBox s bočne trake pretraživača, desnom tipkom miša kliknite DropBox i kliknite na "Ukloni s bočne trake."

Postoji niz popularnih usluga za pohranu u oblaku poput OneDrive, Box, Google Drive, Amazon Cloud Drive, iCloud Drive (samo za Apple ekosustav). Međutim, za mnoge je korisnike Dropbox najprikladniji za upotrebu.

Jedan od razloga zašto se ističe je što neprimjetno funkcionira na Macu, PC-ju, iOS-u i Androidu. Dijeljenje bez muke na uređajima daje prednost nad drugima.

Možete ga brzo postaviti. Još bolje, omogućuje vam pristup datotekama s Dropboxove web stranice ili Dropbox aplikacija za Mac, iOS bez napora.

Pruža besplatnu pohranu do 2 GB i 10 USD mjesečno za 1 TB.

Koje su vam omiljene usluge zasnovane na oblaku i zašto? Podijelite svoje stavove o tome.