Blog

iPhone sporo radi? 8 savjeta za ubrzavanje iPhonea

Radi li vaš iPhone sporo ili zaostaje? Postoje razni razlozi zbog kojih je vaš iPhone mogao usporiti, poput nedovoljne memorije, previše pozadinskih procesa, zastarjelog softvera itd. Riješimo problem i prođite kroz osam savjeta koji vam pomažu u rješavanju problema ubrzajte svoj iPhone i vratite ga na pravi put.

 • Ponovo pokrenite iPhone
 • Zatvorite nepotrebne aplikacije
 • Očistite RAM
 • Ažurirajte iOS
 • Isključite pozadinske aplikacije i usluge lokacije
 • Uključite Reduce Motion na iPhoneu
 • Oslobodite prostor na iPhoneu
 • Vratite se na tvorničke postavke

# 1. Ponovo pokrenite iPhone

Prvi korak je ponovno pokretanje iPhonea. Ako imate iPhone X ili 11 seriju, pritisnite i držite Bočni gumb zajedno s bilo kojim od tipke za glasnoću. Na iPhoneu s gumbom Početna pritisnite i držite bočni gumb do Pojavljuje se klizač za isključivanje. Otpustite kad se klizač pojavi na zaslonu i povucite klizač slijeva udesno da biste isključili iPhone.

Pričekajte oko 30 sekundi. Zatim UKLJUČITE iPhone pritiskom i držanjem bočnog gumba dok se ne pojavi Appleov logotip. To osvježava sustav i automatski popravlja probleme koji mogu uzrokovati spor rad.

# 2. Zatvorite nepotrebne aplikacije

Većina iPhonea može se nositi s multitaskingom vrlo dobro, ali ponekad, ako koristite puno aplikacija koje zahtijevaju puno resursa, poput igara ili uređivača fotografija / video zapisa, vaš iPhone može zaostajati i usporiti.

To je posebno primjetno na starijim telefonima koji možda nemaju dovoljno memorije. Trebali biste prisilno zatvoriti aplikacije koje vam nisu potrebne i provjeriti pomaže li to ubrzavanju vašeg iPhonea.

# 3. Očistite RAM

Isperite RAM da biste vratili najveću brzinu svog iPhonea. Prijeđite na ovaj post da biste dobili cjelovite upute o tome kako to učiniti na vašem iPhoneu.

# 4. Ažurirajte iOS

Ažuriranje na najnoviju verziju iOS-a može riješiti mnoge probleme s kojima se možda suočavate na iPhoneu. Ažuriranja možete provjeriti odlaskom na PostavkeOpćenito Ažuriranje softvera.

# 5. Isključite pozadinske aplikacije i usluge lokacije

Određeni procesi kao što su Background App Refresh i Location Services troše puno energije što može usporiti vaš uređaj. Stoga je poželjno isključiti ih da biste ubrzali iPhone.

 1. IćiPostavkeOpćenito.
 2. Dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini → Osvježavanje aplikacije u pozadini → Prebaci gaISKLJUČENO.

 3. Zatim idite na PostavkePrivatnostUsluge lociranja.
 4. Isključiti prebacite se uz Usluge lokacije.

# 6. Uključite Reduce Motion na iPhoneu

Animirani vizualni efekti na iOS-u su cool, ali mogu biti i odvod sustava. Ako vaš iPhone zaostaje, tada je dobro isključiti ove efekte paralaksa.

 1. IćiPostavkePristupačnost (U iOS 12 ili starijoj verziji, Općenito → Pristupačnost.)
 2. Sada idite na Pokret i Uključite prekidač za Smanjite pokret.

# 7. Oslobodite prostor na iPhoneu

Ako niti jedan od gornjih koraka ne pomogne povećati brzinu vašeg iPhonea, tada je pohrana vašeg uređaja možda prepuna i treba ga malo očistiti.

Idite na da biste saznali koliko vam je prostora ostaloPostavkeOpćenitoPohrana za iPhone.

Preporučljivo je riješiti se aplikacija koje vam više nisu potrebne i očistiti velike datoteke kao što su videozapisi, fotografije i glazba. Pogledajte ovaj post za više savjeta kako osloboditi prostor na iPhoneu.

# 8. Vratite se na tvorničke postavke

Još uvijek niste uspjeli ubrzati vaš iPhone? Pokušajte ga resetirati na tvornički zadane vrijednosti. Imajte na umu da će ovo izbrisati sve vaše podatke i iPhone postaviti kao "novi". Stoga je neophodno prvo napraviti sigurnosnu kopiju iPhonea.

 1. Onda idite naPostavkeOpćenito.
 2. ResetiratiIzbriši sav sadržaj i postavke.
 3. Morat ćete unijeti svoj Apple ID i zaporka za potvrdu postupka.

Vaš će se telefon izbrisati i vratiti se na zaslon za postavljanje koji ste vidjeli kada ste prvi put koristili uređaj. Zatim možete vratiti iPhone iz sigurnosne kopije.

Sumirati

Vaš iPhone može usporiti iz više razloga, ali obično je moguće povećati brzinu pomoću gore spomenutih savjeta. U slučaju da vam ništa ne uspije, obratite se Apple podršci za daljnju pomoć. Obavijestite nas u komentarima u nastavku ako tražite neke druge savjete za iPhone.

Ovdje također možete pročitati:

 • Savjeti za ubrzavanje vraćanja iPhonea s iTunes sigurnosne kopije
 • Kako brzo napuniti iPhone i iPad (Ultimate Guide)
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found