Blog

Kako ukloniti ikonu mikrofona s tipkovnice na iPhoneu i iPadu

Ikona mikrofona na iPhone i iPad tipkovnici služi za diktiranje. Nakon tapkanja po njemu govorite i on bez napora utipkava ono što vi diktirate. Iako je korisna značajka, mnogi korisnici preferiraju tipkanje, prevlačenje prstom i rijetko koriste diktat. Uz to, neki ljudi također slučajno pritisnu ovaj gumb i stoga ga se žele riješiti. Srećom to je super lako učiniti. Dopustite mi da vam pokažem kako ukloniti ikonu mikrofona s tipkovnice na iPhoneu ili iPadu.

Kako se riješiti ikone mikrofona na iPhone ili iPad tipkovnici

  1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
  2. Dodirnite Tipkovnica.
  3. Isključite prekidač za "Omogući diktiranje‘I potvrdi.

Sada otvorite Notes ili bilo koju drugu aplikaciju koja uključuje tipkovnicu. Vidjet ćete da ikone mikrofona u donjem desnom kutu tipkovnice na iPhoneima s Face ID-om više nema. Na iPhoneima s gumbom Početna razmaknica postaje malo veća jer zauzima područje koje je prvotno zauzeo gumb za mikrofon.

Ako želite dodati ikonu mikrofona na iPhone tipkovnicu, slijedite gornje korake i uključite prekidač za ‘Omogući diktiranje.’

Odjava

To je prilično puno o ovoj temi o uklanjanju i dodavanju ikone mikrofona.

Koja su vaša razmišljanja o zadanoj iPhone tipkovnici? Volite li to ili imate neke ideje koje ga mogu poboljšati? Podijelite ga s nama u komentarima dolje.

Alternativno, možete se prebaciti na tipkovnicu treće strane poput fantastičnog SwiftKeya! Međutim, neke od njih (uključujući SwiftKey) mogu imati svoju verziju glasovnog tipkanja. No, bez napora ih možete isključiti u njihovim postavkama aplikacije.

Možete pogledati i povezane postove:

  • Kako koristiti jednoručnu tipkovnicu na iPhoneu
  • Uklonite naljepnice Memoji s iPhone tipkovnice
  • Kako promijeniti tipkovnicu na iPhoneu i iPadu
  • iPhone mikrofon ne radi? Evo popravka!
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found