Blog

Najbolje tranzitne aplikacije za iPhone i iPad u 2021. godini

Morate li redovito koristiti javni prijevoz i često ne uspijete uhvatiti željenu uslugu na vrijeme? Ako je odgovor da, zašto ne biste iskoristili pomoć nekih od najboljih aplikacija za javni prijevoz za iPhone i iPad kako biste pratili procijenjeno vrijeme dolaska obližnjih autobusa i vlakova kako nikada ne biste zakasnili. Te vas aplikacije obavještavaju o kašnjenjima i nude alternativne rute. Dakle, nikada nećete zapeti u prometu. Ovisno o vašim potrebama, možete ih prilagoditi tako da prikazuju informacije samo o vašim željenim stajalištima ili rutama.

1. MTA karta podzemne željeznice New Yorka

Službena je MTA karta njujorške podzemne željeznice i dolazi s izuzetno korisnim planerom ruta. Aplikacija prikazuje najnovije informacije o javnom prijevozu, a također vas redovito obavještava. Osim toga, prikazuje sat odbrojavanja za svaku stanicu podzemne željeznice.

Također možete odabrati svoje rute za trenutni pristup i primati ažuriranja na Twitteru sa službenog računa NYCT Subwaya. Još bolje, aplikacija također nudi praktične savjete za putovanja i informacije ljudima koji prvi put putuju u New York. Stoga će vaše putovanje ostati ugodno iskustvo.

Kompatibilnost: iPhone, iPad i Apple Watch

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. Tranzit

Aplikacija koja se udobno našla na našem popisu je "Tranzit". Na 4. mjestu u kategoriji navigacije i imajući 4,7 zvjezdice od 23,6K ocjena, vrlo je popularan.

Aplikacija je dostupna u više od 125 gradova širom Sjeverne Amerike i Europe. Prikazuje dolaske obližnjih vlakova i autobusa u stvarnom vremenu tako da ih možete lako uhvatiti. Osim toga, možete provjeriti svoje tranzitno vozilo koje se približava na mapi uživo.

Saznajte dostupnost automobila i rezervirajte ih kod car2go. I oh, postoji i opcija za pronalaženje opcija dijeljenja bicikla.

Točne podatke možete koristiti za savršeno planiranje putovanja. Osim toga, šalje vam obavijesti o prekidu rada usluge kako biste bili u toku.

Kompatibilnost: Samo iPhone

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Zaustavljanje tranzita: CTA Tracker

Ako želite imati aplikaciju koja može pružati predviđanja vremena dolaska autobusa i vlaka za stanicu Chicago Transit Authority (CTA), ova bi trebala biti vaš automatski izbor. Na karti možete vidjeti njihova mjesta i obrasce ruta. Ako redovno morate koristiti zaustavljanje, spremite ga u aplikaciju tako da ćete odmah vidjeti njegove informacije.

Upozorenja CTA službe ruta osiguravaju da ne propustite na vrijeme ući u autobus ili vlak. Dostupan je i za Apple Watch koji vam omogućuje da pažljivo pratite informacije o prijevozu direktno sa zapešća.

Kompatibilnost: iPhone, iPad i Apple Watch

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

4. Moovit

Ako želite imati jednostavan, ali prilično učinkovit program za praćenje javnog prijevoza, "Moovit" je pravi put. Aplikacija radi u više od 2700 gradova na svijetu.

Pruža precizne informacije o javnom prijevozu o vremenu vlakova i autobusa kako biste ostali u skladu sa svojim vremenom. Samo u slučaju da zakasnite ili želite malo povoljnije doći do odredišta, automobil možete naručiti i od Ubera.

Uz upute uživo, aplikacija radi kao vaš osobni vodič, a nudi i pravovremene obavijesti kako biste bili upozoreni. Da biste zabavljali lokalno susjedstvo, možete rezervirati i osobni ili zajednički bicikl.

Kompatibilnost: iPhone, iPad i Apple Watch

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. TransLoc Rider

Za praćenje tranzita ne možete pogriješiti s TransLoc Riderom. Možete pripaziti na dolazak ili odlazak vaših omiljenih autobusa i vlakova. Upotrijebite značajku brzog pretraživanja da biste saznali određene rute i stajališta. Nakon toga upoznajte najbolji način putovanja.

Također ćete postaviti prilagođena upozorenja kako biste bili u toku sa svime što vam je važno. Štoviše, TransLoc Rider vam također može pomoći pametno planirati putovanje dopuštajući vam upotrebu podataka o zaustavljanju, ruti i rasporedu.

Kompatibilnost: Samo iPhone

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. Google Maps

"Google Maps" je daleko najpopularnija navigacijska aplikacija na svim platformama. Pomoću ove aplikacije imate trenutni pristup karti preko 220 zemalja i teritorija. Provjerite GPS navigaciju, promet i podatke o prijevozu u stvarnom vremenu kako biste s lakoćom putovali na posao.

Možete istražiti lokalnu četvrt i pronaći najbolje mjesto za jelo, piće i posjet. Zahvaljujući automatskom preusmjeravanju prema prometu uživo i zatvorenim cestama, može vam uštedjeti puno vremena.

Otkrijte najkvalitetnija mjesta koja preporučuju lokalni stručnjaci, Google i izdavači. Iskoristite pogled ulice kako biste imali bolji uvid u grad ili poznato mjesto. Još bolje, možete preuzeti karte za slobodnu navigaciju izvan mreže.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Citymapper

Citymapper je izvrsna tranzitna aplikacija sa svim zvukovima potrebnim za ugodnu navigaciju. Točnim informacijama o dolascima i polascima autobusa i vlakova osigurava vam da budete sinkronizirani i da nikada ne zakasnite.

Uz uslugu upozorenja o prekidu, Citymapper vam pomaže da bolje planirate i stignete do odredišta u pravo vrijeme. Integracija Ubera uvelike vam olakšava rezerviranje vozila.

Također ćete pregledati usmjeravanje bicikla i informacije o dijeljenju bicikla uživo. Nadalje, Citymapper podržava više jezika poput engleskog, nizozemskog, francuskog, njemačkog, talijanskog, japanskog i drugih.

Kompatibilnost: iPhone i Apple Watch

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. Ukupni tranzit

"Total Transit" dolazi sa stručnom značajkom planiranja putovanja. Njegove sedmodnevne redove vožnje možete koristiti za planiranje putovanja prema svojoj rutini. Pogledajte obližnju rutu i pronađite najbrže načine kako doći do željenog mjesta.

A u slučaju kašnjenja u prometu, aplikacija prikazuje alternativne rute. Dakle, nećete zapeti u prometu. Još bolje, dolazak do stanice možete prilagoditi tako da ćete brzo pristupiti željenim informacijama.

Kompatibilnost: Samo iPhone

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. ETA - Dolazak na vrijeme

Ono što sam smatrao zahvalnim u ETA-i je impresivno korisničko sučelje. Osim toga, pruža više mogućnosti personalizacije. Dakle, ako želite imati aplikaciju koju možete fino prilagoditi prema svom specifičnom ukusu, to bi trebala biti lijepa opcija.

Samo jednim pogledom pristupit ćete svim bitnim informacijama poput vremena putovanja, prijevoza i uputa za vožnju. Pomoću widgeta Today možete pratiti podatke o prijevozu izravno sa zaključanog zaslona pametnog telefona. Uz to, aplikacija također nudi sinkronizaciju kalendara i cool biblioteku tema (putem kupnje u aplikaciji) kako bi začinila stvari.

Kompatibilnost: iPhone i Apple Watch

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

10. Tranzit Calgary

"Calgary Transit" možda nije toliko popularan kao mnogi njegovi rivali, ali možete vjerovati da će ova aplikacija ispuniti vaše zahtjeve. Aplikacija prikazuje predviđanja u stvarnom vremenu o autobusima i vlakovima. Tako ćete se moći savršeno pripremiti za svoj put.

Ne zaboravite zvjezdice označiti zvjezdicama za brzi pristup. Budući da aplikacija radi čak i izvan mreže, možete je koristiti za pregled podataka o prijevozu čak i izvan mreže. Što je još važnije, možete pregledavati poznate servisne savjete i kontaktirati ih.

Kompatibilnost: Samo iPhone

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Izvoli! Dakle, ovo su naše glavne tranzitne aplikacije koje prilično dobro rade na iOS uređajima.

Koji je tvoj najdraži?

Nadam se da će vaše putovanje sada postati ugodno iskustvo. Uz točne podatke, pravovremene obavijesti i korisne savjete, ove aplikacije osiguravaju da budete u prednosti. Izvucite najbolje iz njih da ne samo pametno putujete već i uštedite puno vremena!

Ne propustite sljedeće postove:

  • Kako očistiti povijest pretraživanja Google Mapsa
  • Stvorite popis mjesta na Google kartama
  • Kako podijeliti lokaciju uživo u iMessageu putem Apple Mapsa

Koja je vaša najdraža gradska aplikacija za javni prijevoz i zašto? Voljeli bismo znati njegovo ime.