Blog

Najbolje enciklopedijske aplikacije za iPhone i iPad 2021. godine

Prije interneta i web stranica, enciklopedije su uglavnom značile odlazak u knjižnicu, prikupljanje pozamašnog sveska i listanje kolosalne količine informacija. Danas to više nije slučaj. Uz dostupnost ovih najboljih enciklopedijskih aplikacija za iPhone i iPad, sve što želite istražiti nalazi se na dohvat ruke. Dakle, ako tražite pouzdan izvor za svoja istraživanja ili poboljšavate svoje znanje, ove enciklopedijske aplikacije za iOS mogu biti korisne. Ovisno o onome za čime se bavite, možete odabrati prikladnu opciju kako biste svoju potragu obavili u pravom smjeru. Hajde da vidimo!

Najbolje enciklopedijske aplikacije za iPhone i iPad

1. Wikipedija

Kao što svi znaju, Wikipedia je daleko najpopularnija enciklopedijska aplikacija. Sadrži više od 39 milijuna članaka na 300 različitih jezika, a napravljen je da bude glavni izvor za vašu potragu.

Feed za istraživanje omogućuje vam pristup milijunu visoko istraženih članaka i originalnih fotografija. Kako se feed redovito ažurira, uvijek imate nešto novo za pročitati. Još bolje, preporučuje i članke za vas na temelju vašeg interesa.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. WikiArt

Uz WikiArt imate lak pristup ogromnim spremištima vrhunske umjetnosti dostupnim na mreži. Sadrži više od 110 000 umjetničkih djela koja pokrivaju razdoblje od 13 do 21 stoljeća iz 73 zemlje. Preko 2000 umjetnika doprinijelo je obogaćivanju njegove kvalitete i čineći je jednim od najpouzdanijih izvora. Sastoji se od umjetničkih djela iz javnog vlasništva, kao i od djela zaštićenih zakonom o autorskim pravima.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Solarna šetnja 2 - svemirski brod 3D

Ako želite znatiželju istražiti Sunčev sustav, preporučio bih vam da pogledate Solar Walk 2. Aplikacija sadrži detaljan model Sunčevog sustava s privlačnim prikazima važnih komponenata, uključujući planete, satelite, planetarnu atmosferu, mjesec, i sunce.

S potpuno interaktivnom svemirskom enciklopedijom uživat ćete u učenju bitnih aspekata Sunčevog sustava. Značajke poput astronomskog kalendara, zajedno s nekoliko nebeskih događaja, kao i prekrasni 3D modeli svemirskih letjelica čine istraživanje sunčevog sustava zabavnim.

I ne samo to, aplikacija ima i puno 360 ° slika svemirskih objekata kako bi vam pomogla da bolje razumijete. Još jedna značajka koja mi je privukla pažnju su najnovije vijesti iz svijeta svemira i astronomije koje vas redovito ažuriraju.

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

4. Enciklopedija Farlexa

Ako poželite dobiti cjelovitu platformu na kojoj možete naučiti znanost, umjetnost, posao, tehnologiju, svjetsku povijest i još mnogo toga, “Enciklopedija Farlexa” preporučila bih vam da isprobate. Ono što joj daje prednost u odnosu na mnoge druge kolege je neprestano rastuća knjižnica s preko 33 000 članaka iz glavnih izvora, uključujući McGraw-Hill, Harper-Collins, Columbia University Press, Cambridge University Press i još mnogo toga.

Dakle, bez obzira na ono što vas pokreće, možete istražiti knjižnicu kako biste pročitali članke iz enciklopedije koji vas privlače. Da bi učenje bilo još lakše, aplikacija ima ogromnu biblioteku od preko 24000 slika, uključujući dijagrame i ilustracije. Osim toga, sadrži i više od 70 000 zvučnih izgovora za američke i britanske govornike.

Sadrži više pametnih filtara, poput "Počinje s", "Sadrži" i "Završava s", omogućuje vam brzo pronalaženje određenih članaka. Osim toga, postoji i glasovno pretraživanje koje vam omogućuje da s lakoćom potražite određenu riječ ili članak.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

5. Minipedija

Wikipedia je ta koja nam padne na pamet kad pomislimo na dobru enciklopediju. A Minipedia - izvanmrežni Wiki definitivno je onaj koji skače u visine kada su u pitanju izvanmrežne verzije Wikipedije.

Minipedia vam omogućuje besplatan pristup 10 000 članaka. Dobivate i mogućnost instaliranja više jezika. Izvrsno sučelje uz neke dobre mogućnosti prilagodbe olakšavaju pretraživanje i čitanje.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

6. Geografija svijeta

Za poticanje znanja iz geografije možete računati na "Geografiju svijeta". Ono što ovu aplikaciju enciklopediju razlikuje je inkorporacija više od 250 zemalja i teritorija grupiranih na 6 kontinenata. Kako se svaka država sastoji od ISO kodova, glavnog grada, službenog imena, zastave i političkog statusa, možete dobiti priličnu količinu znanja o određenoj zemlji.

To nije sve, dolazi i s mini mapom kako biste mogli provjeriti njegovo mjesto na kontinentu. Osim toga, aplikacija nudi bolji uvid u BDP, nezaposlenost i urbanizaciju, kako biste osigurali dubinsko znanje o nekoj zemlji. Jedna od mojih omiljenih značajki ove aplikacije je sposobnost sortiranja i usporedbe svih zemalja na temelju nekoliko ključnih parametara poput BDP-a, površine i stanovništva.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. Wikipanion

Wikipanion je dizajniran da vam omogući jednostavnije pretraživanje, navigaciju i korištenje Wikipedije. Sadrži nekoliko metoda pretraživanja, uključujući Google pretragu, pretraživanje Wikipedije i pametni pregled unosa.

Imate mogućnost označiti ne samo bilo koju temu već i određeni odjeljak da biste joj pristupili malo lakše. Kako se povijest grupira prema datumu zadnjeg posjeta, moći ćete trenutno pristupiti prethodno pročitanom sadržaju. Pregledavanje kategorija temeljeno na tablicama donosi veću praktičnost u igru.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. Enciklopedija Britannica

Pripremljena je „Britanska enciklopedija“ kao velika prednost za učenike. Sadrži više od 80 000 članaka poznatih autora. Njegovi suradnici sastoje se od više od 100 nobelovaca, zajedno s vodičima poput Billa Clintona, Tonyja Hawka, Desmonda Tutua i mnogih drugih.

Različiti grafikoni i dijagrami pružaju detaljne informacije o bilo kojoj temi. Korištenjem LinkMap-a lako možete istražiti svaki članak. Sadrži i kvizove koji neće samo testirati vaše znanje iz književnosti, pop-kulture, znanosti, već će ga i poboljšati.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. Pametni vodič za enciklopediju životinja

Želite li istražiti svijet životinja i saznati autentične podatke o njima? Enciklopedija životinja može biti sjajna opcija za vas. Pruža sve važne činjenice kao što su klasifikacija, težina, očuvanje, stanište, ponašanje itd.

Imajući više od 2000 unosa u 18 različitih kategorija poput ptica, sisavaca, riba, insekata, pruža vam cjelovit vodič o životu životinja. Puno je kvizova i zagonetki kako bi vaš interes ostao živ. A ako u aplikaciji otkrijete nešto što nedostaje, možete doprinijeti ispravljanju.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Odjava

Ovo su moje omiljene enciklopedijske aplikacije za iOS samo zbog kvalitete koju nude. Bilo da pišete opsežno istraživanje ili želite poboljšati svoje znanje, oni vam mogu biti od velike pomoći u prosvjetljenju.

Možda ćete htjeti pročitati i:

  • Najbolje aplikacije za učenje jezika za iPhone
  • Najbolje aplikacije za pisanje za iPhone i iPad

Postoji li neka aplikacija koju želite vidjeti na ovom popisu? Obavijestite nas u komentarima ispod.