Blog

6 značajki koje želim vidjeti u svojim budućim iPhoneima

Mašta je izvor sve umjetnosti i znanosti. Ljudska mašta vodila nas je tako daleko, od špilja do dvoraca i kamenja do pametnih telefona. Dok živimo u sadašnjosti, mislimo na budućnost. Naš um slika lijepe snove i tada ih ispunjavamo svim alatima - ručnim ili pametnim - koji su nam na raspolaganju.

Kad je pametni telefon u pitanju, mašta nas vodi ka stvaranju svijeta koji je za nas najudobniji. Naša se potreba za pametnim telefonom uglavnom temelji na problemima s kojima se suočavamo u našem životu, a taj pametni telefon gledamo kao konačno rješenje. No, ništa nije loše, očekivati ​​čuda od proizvođača pametnih telefona.

Apple je predstavio mnoge revolucionarne značajke u svoj vodeći proizvod - iPhone. Prije deset godina, tko je znao da će naše lice postati lozinka za otključavanje telefona. Teško da smo imali pojma da se naši otisci mogu koristiti bilo gdje drugdje, izvan forenzičnih laboratorija.

Tehnologija je razbila mnoge stereotipe. Maštovitim mozgom i svojim intelektualnim sposobnostima pretvorili smo nemoguće u moguće. Posljednjih mnogo godina Apple je proveo mnoga istraživanja kako bi poboljšao svoju liniju proizvoda i usluge. Tvrtka je registrirala mnoge patente za proizvode koji su sada u vrlo novonastaloj fazi. Na temelju svega ovoga možemo zamisliti ili pretpostaviti da će Appleovi budući iPhone imati određene značajke.

Ali nije sve ovdje spomenuto zasnovano na patentima ili istraživanjima i istraživanjima koja se odvijaju u Appleovom laboratoriju. Volimo se igrati maštom. Profesionalci i stručnjaci rade domaće zadatke, a amateri čekaju inspiraciju. Učinili smo oboje. Napravili smo nekoliko zadaća i čekali smo i inspiraciju. Ali imajte na umu, domaća se zadaća ponavlja i stoga mogu postojati neke ideje koje su već registrirane negdje u ovom virtualnom ili stvarnom svijetu. Iako inspiracija donosi svježe ideje; ideje će vam možda biti čudne, ali mogu se realizirati u bliskoj budućnosti.

Značajke od kojih očekujem da će ih Apple uključiti u svoje buduće iPhone uređaje

Ovdje je potrebna izjava. Možda nećemo slijediti naš urednički naslov od riječi do riječi; pa ako pronađete neka naša očekivanja vezana uz iPhone dodatke (koje je izradio Apple), nemojte se iznenaditi ili šokirati.

Dva naša očekivanja možda zvuče kao da su utemeljena u znanstvenoj fantastici, ali zar onda znanstvena fantastika nije predvidjela putovanje na Mjesec i to prije nego što je gospodin Armstrong 1969. stavio nogu na taj okrugli objekt? Sva očekivanja možda ne proizlaze iz našeg znanja o konkretnoj mobilnoj tehnologiji. Trebali bismo nešto prepustiti našoj mašti. Napokon, revolucionarne tehnologije temelje polažu na plodnu zemlju mašte. Počnimo sa zdravstvenim značajkama.

Nadzor krvnog tlaka u narukvici

Kredit za sliku: TechnologyReview.com

Kad je Apple podnio patent za nosivi mjerač krvnog tlaka, stručnjaci su počeli razmišljati da bi Apple mogao uvrstiti ovaj uređaj u svoj nadolazeći pametni sat. Ako Apple može spakirati ovu manžetnu u svoj budući Apple Watch, tvrtka također može dizajnirati narukvicu koja može izmjeriti krvni tlak korisnika.

Ova traka može biti opremljena Bluetooth tehnologijom, tako da nositelj može pohraniti očitanja izravno na svoj povezani iPhone.

Apple je već uskočio u proizvodnju mnogih dodataka za svoje uređaje. Budući da tvrtka naglašava važnost zdravlja, narukvica sa značajkom praćenja krvnog tlaka mogla bi biti značajan proboj za Apple. Štoviše, povećava se broj ljudi koji pate od krvnog tlaka; stoga bi Appleov ulazak u ovaj sektor imao smisla.

Nadzor šećera u krvi

One Drop Chrome već prodaje svoj komplet za nadzor glukoze u krvi u Apple trgovini. To me natjeralo da zamislim zašto Apple ne može instalirati tehnologiju koja može mjeriti glukozu u krvi u svojim budućim iPhoneima. To može biti izmišljena mašta jer tvrtka ne podnosi patent koji nagovještava blogere da razmišljaju u ovoj liniji. No, kao što je ranije spomenuto, mnogi značajni izumi i otkrića imali su korijene u znanstvenim izmišljotinama.

Apple može početi raditi u ovoj liniji i možda će imati funkciju praćenja šećera u krvi vjerojatno nakon pet ili deset godina. U tu se svrhu Apple ne može riješiti munjevitog priključka jer se šuška da tvrtka planira proizvodnju iPhona bez munjevitih priključaka.

Kompatibilnost iPhonea s Apple Pencilom

Kad je Apple 2007. predstavio svoj prvi iPhone, Steve Jobs retorički je pitao, "Tko želi olovku?" s impliciranim odgovorom "Nitko." Danas postoji potreba za olovkom. S velikim pametnim telefonima koji uspijevaju u nalazu u našem načinu života, korisnici su počeli cijeniti olovku. Riječ je o pametnim telefonima Samsungove serije Note. Budući da Apple planira predstaviti velike iPhone uređaje, tvrtka može te phablete održati kompatibilnima s Appleovim olovkom.

Ovaj će iPen natjerati korisnike da učinkovitije istražuju budući uređaj. Kada korisnik želi koristiti iPen, trebao bi moći onemogućiti 3D Touch na iPhoneu, kao i kod iPena, korisnik možda neće odlučiti osjetljivost 3D Toucha.

Izuzetno prenosiv i sklopivi dizajn

Kredit za sliku: MacObserver.com

Iako mi je bilo drago snimiti ultra-veliki iPhone s ogromnim zaslonom za igre duljeg vijeka i sjajno gledanje medija, moj mali džep uvijek je smatrao nezgodnim nositi uređaj. Ni dlan se ne osjeća uvijek kao kod kuće dok drži pametni telefon.

A da se i ne spominju povremena prepucavanja i neželjena proklizavanja koja me stalno progone o mogućoj šteti. Još gore, skokovita cijena iPhone dijelova za popravak teško nudi predah. Pa, koji je izlaz iz ovog problema?

Istini za volju, glasine o sklopivom iPhoneu idu već duže vrijeme. Štoviše, nekoliko drugih dobavljača pametnih telefona, kao što su Samsung, LG i Huawei, navodno je uskočilo u proizvodnju sklopivih uređaja u sljedećih nekoliko godina.

Ali pričekajte, sklopivi dizajn koji je dominirao mojom maštom malo se razlikuje od onoga što glasine govore o budućim pametnim telefonima! Pa, želim da moj iPhone ima dizajn tankog papira koji se bez napora može dvostruko ili trostruko presaviti tako da mogu ugurati uređaj u čak majušni džep.

S nevjerojatno laganim profilom mogu iPhone držati ugodnije i ne bih se brinuo zbog slučajnih padova. Elastičan dizajn koji apsorbira udarce pružio bi poboljšano prianjanje i spriječio lomljenje.

Znam da mnogi od vas možda razmišljaju o tome kakav tip materijala može dati oblik ovom futurističkom iPhoneu. Neću zaranjati u to i ostaviti to za maštu proizvođača pametnih telefona.

Bežično punjenje dugog dometa

Kredit za sliku: wccftech.com

Opet, ideja o bežičnom punjenju velikog dometa već dugo puše vruće i hladno. Zapravo se reklo da se Apple sprema za iPhone X, ali ga je zbog tehničkih problema morao napustiti.

Lagala bih kad bih rekla da ne uživam u udobnosti bežičnog punjenja. Glavni razlog zašto se osjećam nešto bliže tehnologiji bežičnog punjenja jest taj što mrzim biti okružen žicama i ne volim vidjeti da mi je radna površina pretrpana kabelima i adapterima. Međutim, smatram da je Qi sustav bežičnog punjenja prilično zelen. U najmanju ruku, ne nudi učinkovito rješenje punjenja.

Dakle, što može pokazati put prema postojećoj tehnologiji bežičnog punjenja? To je poanta!

Želim da bežična podloga za punjenje ili postolje imaju Bluetooth i bežično se povežu s iPhoneom. A nakon što se upare, punjenje bi trebalo početi.

Čim vaš iPhone uđe u domet Bluetooth-a (oko 10 metara), dobit ćete upozorenje u kojem se traži da počnete puniti uređaj. Samo pritisnite "U REDU" gumb i gledajte kako se čarolija događa! Nema više ispuštanja iPhonea na prostirku za punjenje i čekanja da se soči!

Čovječe, znam da se čini da je u ovoj fazi pomalo pretjerano. Ali vrijedi sanjati o boljem, zar ne? Do tada ne možete upravljati bežičnim punjačima dostupnim na tržištu.

Voice ID

Kredit za sliku: wccftech.com

Appleov zlatni standard "Face ID" je sjajan i pronašao sam ga do kraja. Međutim, bio bih više nego sretan da imam i "Voice ID".

Pitate se kako Voice Unlock može funkcionirati ili kako može biti dostojan dodatak?

Zahvaljujući Siri, vaš iPhone već prepoznaje vaš glas. I zato, ne bi bio veliki izazov za iOS uređaj da se može otključati identificiranjem glasa vlasnika.

Govoreći o tome bi li to vrijedilo ili ne, mislim da bi mnogi digli palac. Zamislite ovu situaciju: drijemate u svom krevetu. Odjednom vas supružnik traži da otključate iPhone kako bi vaše malo dijete moglo igrati svoju omiljenu igru. Ne bi li bilo prikladnije samo izgovoriti tajni kôd za otključavanje iPhonea, umjesto da bacite pogled na zaslon? Više bih volio da imam ovu funkcionalnost.

Imate li zamjenske znakove? Podijelite ih s nama!

Gore spomenute značajke samo su vrh ledenog brijega jer može biti još mnogo vrućih dodataka. U mislima vam se pokreće bilo koja izvrsna značajka koju biste voljeli pokrenuti na svom iPhoneu. Slobodno ga spustite dolje u komentarima:

Ako ste uživali čitajući ovaj članak, možda biste htjeli zaviriti i u ove priče:

  • iPhoni su jeftiniji od Android telefona: evo zašto
  • 7 stvari koje Apple može učiniti sa svojim ogromnim novcem
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found