Blog

Najbolje aplikacije za iPhone i iPad za učenje programiranja 2021

Kao i kod svake vještine, kodiranje zahtijeva znatno vrijeme za učenje. Morate uložiti vrijeme i trud da biste naučili kodirati. Također postoji percepcija da vam treba stolno računalo ili laptop za kodiranje ili da biste naučili kako to učiniti. To je djelomično točno: za hardcore razvojni rad idealno je okruženje za Windows ili Mac. Međutim, aplikacije za programiranje mogu vam pomoći u učenju i programiranju programa. Dakle, ovdje je popis najboljih aplikacija za programiranje za iPad i iPhone.

1. Sololearn

Sololearn je značajniji i napredniji alat za učenje kodnih programa. Uspoređujući Sololearnov tečaj Osnove HTML-a s Mimoovim HTML uvodom, Sololearn očekuje da prethodno znate određenu količinu, barem u pogledu IT osnova.

Ključna značajka Sololearna je "Code Playground". To vam omogućuje kompajliranje i pokretanje stvarnog koda i prikaz rezultata. Na primjer, u prvoj lekciji o HTML-u mogli biste se poigrati uzorkom koda za oznaku odlomka, sastaviti je i vidjeti kako će odlomak na kraju izgledati.

Sololearn također ima premium izdanje. Znatno je jeftiniji od Mime, sa samo 2 dolara mjesečno. Riješava se oglasa i daje vam potpun pristup svim lekcijama.

Cijena: Besplatno (pretplata započinje - 6,99 USD do 59,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. Skakavac

Skakavac je sjajan uvod u kodiranje za djecu. Predstavljen je u gamificiranom formatu. Grasshopper vas samo uči JavaScriptu, ali to čini na jedinstveno jednostavan način.

Ima teorijsku i praktičnu nastavu. Dijelovi teorije pojačani su jednostavnim pitanjima s višestrukim izborom. Praktične radnje uključuju pisanje koda kroz pristup popunjavanja praznih mjesta zasnovan na dodiru.

Jedino što smo imali s Grasshopperom je to što iPad nije optimiziran. Na mom iPad Pro 2017, aplikacija je pokrenuta u načinu kompatibilnosti, s velikim obrubima uokolo.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Mimo

Mimo je sjajna iOS aplikacija za učenje koda, bez obzira jeste li početnik ili imate značajno iskustvo u programiranju. Usvaja gamificirani pristup u stilu Duolinga za učenje koda. Možete postaviti cilj u smislu dnevnog vremena učenja i dobivate bodove. Zatim aplikacija izrađuje personalizirani kurikulum na temelju vaših potreba. Kao i Duolingo, za svaki korak lekcije dobivate traku napretka koja se povećava dok je završavate.

Moj kurikulum obuhvaćao je, između ostalog, oblikovanje teksta s oznakama, stvaranje veza i slika te izradu popisa. Dostupna je premium verzija za oko 50 USD godišnje koja nudi neograničen pristup svim tečajevima.

Cijena: Besplatno (pretplata započinje - 8,99 USD do 79,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. Programsko središte

Programiranje središte je puno sličnije MOOC tečajnim platformama u svom pristupu. Možete odabrati na koje ćete se tečajeve upisati. To su cijela lepeza, od osnova IT-a i drugih srodnih područja poput AI-a, do stvarnog kodiranja u HTML-u, JavaScript-u i drugima.

Svaki tečaj ima jasno definiran skup ishoda i koristi od učenja. Također navode ciljanu publiku i plaću koju možete očekivati ​​ako je ovo dio vašeg repertoara vještina.

Same lekcije su u formatu sličnom PowerPointu i možete dodirnuti za pomicanje svake linije. Aplikacija traži MCQ kako biste osigurali da zapamtite ključne točke učenja. Ako se vratite na sučelje lekcije, dobit ćete i pristup kompajleru koji će testirati trikove kodiranja koje ste do sada naučili.

Cijena: Besplatno (pretplata započinje - 1,49 USD do 45,99 USD)

preuzimanje datoteka

5. Enki

Enki usvaja drugačiji pristup aplikacijama koje smo ovdje do sada vidjeli. Koristi razmaknuto ponavljanje kako bi vam pomogao naučiti specifične koncepte u vezi s kodiranjem, bez stvarnih postupaka na uređaju.

Razmaknuto ponavljanje je alat za učenje koji koristi rotirajuću listu flash kartica za izgradnju vašeg konceptualnog znanja. Enki vam prvo daje karticu s važnim informacijama, a zatim vam pokazuje pitanje relevantne za flashcard.

Ima smisla koristiti Enki zajedno s ostalim aplikacijama na ovom popisu, za razliku od njega samog. Na taj način možete poboljšati konceptualno znanje, a istovremeno stjecati praktično iskustvo.

Cijena: Besplatno (EnkiPro - 48,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. Tynker: Kodiranje za djecu

Ako tražite aplikaciju za kodiranje koja je u potpunosti prilagođena djeci, Tynker (preko 60 milijuna preuzimanja) treba imati na umu. Aplikacija je ocijenjena vrlo visoko, a također je primila zapažene nagrade poput "Parents 'Choice Gold Award" i koju je Apple predstavio u obrazovanju.

Vjerojatno najbolji dio ove popularne dječje aplikacije za kodiranje za iOS je tečaj zaljubljenika u koji bi djeca rado pohađala. Oni mogu naučiti kodirati rješavajući zagonetke i igrajući lagane igre. Štoviše, oni također mogu stvarati igre i aplikacije pomoću blok kodiranja.

Tynke sadrži preko 200 tutorijala s jednostavnim uputama. Jedna od mojih najdražih značajki ove aplikacije je Minecraft kodiranje koje djeci pomaže u dizajniranju kože, mafije, predmeta i još mnogo toga.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Zaključak!

To je sve za ovu značajku. Ako volite kodiranje, možda ćete htjeti dizajnirati i web stranice sa svog iPhonea ili iPada. Javite nam koja vam se aplikacija za programiranje čini najkorisnijom u komentarima u nastavku.

Možda će vam se svidjeti i ovi postovi u aplikacijama za učenje:

  • Najbolje iPhone aplikacije koje možete koristiti za učenje stranog jezika
  • Aplikacije za učenje japanskog za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije za iPhone i iPad za učenje sanskrta