Blog

Najbolje povijesne aplikacije za iPhone i iPad u 2020

Ako želite razumjeti danas, morali ste pretraživati ​​jučer. Pearl Buck objašnjava ulogu koju povijest igra u našem životu. Poznavanje povijesti zapravo oblikuje naš život dok učimo na greškama naših predaka. Postoji nevidljiva i neizbježna veza između naše sadašnjosti i prošlosti. Kako idemo naprijed, moramo se neko vrijeme osvrtati i razmišljati o događajima i postignućima koja smo postigli.

Međutim, mnogima je, posebno mladoj generaciji, ova tema dosadna i zatvaraju oči pred poviješću i povijesnim događajima. Pokušavamo skrenuti vašu pozornost na povijest uz pomoć povijesnih aplikacija za vaš iPhone i iPad. Zapamtite to bez ikakvog poznavanja povijesti; bio si samo list koji nije znao da je dio drveta.

Preuzmite bilo koju aplikaciju za povijest s popisa i na zanimljiv način upoznajte svoju prošlost.

Najbolje iPhone i iPad aplikacije za povijest 2020

# 1. Povijest TV

Povijest popularnog TV kanala također je dostupna u obliku aplikacije, a riječ je o 2.4.0 verziji aplikacije. Povijest nudi vaše omiljene isječke i epizode koje gledate na TV kanalu. Također možete pregledati novi sadržaj dodan u aplikaciju; štoviše, aplikacija vam omogućuje održavanje vašeg personaliziranog popisa za nadzor.

Ako ste fascinirani Vikinzima, Močvarima, Drevnim vanzemaljcima i Zvijezdama zalagaonicama, Povijest je nužna na vašem iOS uređaju. Ekskluzivni isječci pružaju vam informacije koje se ne prikazuju na TV kanalu History.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 2. Danas u povijesti

Upoznajte svaki veći događaj koji se dogodio u ljudskoj povijesti. Zanimljive informacije o svjetskoj povijesti dobit ćete u obliku obavijesti na svom iOS uređaju svako jutro.

Ili pročitajte sve događaje u danu ili napravite odabir za određene događaje poput smrti, praznika, rođenja itd. Također, pročitajte citate istaknutih ličnosti iz prošlosti; provjeriti povijesne događaje u sasvim drugoj perspektivi. Idite na druženje dijeljenjem zanimljivih činjenica na društvenim mrežama i pozovite neke komentare svojih prijatelja.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 3. Povijesni trezor

History Vault sa sobom donosi mnoštvo sadržaja za učenje o povijesti. Ima emisije i dokumentarne filmove koji počinju od svjetskog rata do antičke civilizacije. Aplikacija ima sve što vam treba za zadovoljenje žeđi za povijesnim znanjem.

Aplikacija ne sadrži samo stare TV emisije, već također dodaje nove emisije svaki tjedan. Svakako, dugo će vas držati ovisnima o tome. Dostupna je besplatno 7 dana, a zatim možete odabrati pretplatu.

Kompatibilnost: iPhone, iPad i Apple Watch

Cijena: 7-dnevno besplatno probno razdoblje

preuzimanje datoteka

# 4. Časopis za povijest BBC-a

BBC je jedan od autentičnih izvora bilo kojih informacija, a povijest je jedna tema za koju se možete osloniti na aplikaciju BBC History Magazine. Preuzmite ovu aplikaciju na svoje iOS uređaje i istražite nekoliko međunarodnih i britanskih tema, koje uključuju poznate ličnosti i događaje iz prošlosti.

Vratite se do drevnih civilizacija, fascinantnih članaka, recenzija, nevjerojatnih slika i još mnogo toga. Ako ste već upoznati s papirnatom verzijom časopisa, zasigurno će vam se svidjeti verzija aplikacije.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 5. Enciklopedija svjetskog znanja

Ovo je nešto zanimljivo za studente jezika i povijesti. Enciklopedija svjetskog znanja pruža vam više od 330 000 članaka, 24 000 slika i preko 770 000 zvučnih izgovora iz pouzdanih izvora poput Cambridge University Press, McGraw-Hill, Harper-Collins itd. Ako ste strastveni čitatelj povijesti, ova je aplikacija za vas jer vam daje detaljne članke o različitim temama.

Osim povijesti, aplikacija vam nudi zanimljive informacije o umjetnosti, znanosti, poslu, glazbi, kulturi, životinjama, tehnologiji i drugima.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 6. Kviz svjetske povijesti

Ovo je lagana kviz igra koja sadrži 150 općih svjetskih pitanja. Od američke povijesti, 2. svjetskog rata, razdoblja drevnog Egipta, piramida do Hirošime, Nagasakija, Černobila i hladnog rata, aplikacija se sastoji od širokog raspona činjenica. Ako ikad zapnete, dok igrate igru, možete iskoristiti pomoć savjeta kako biste ispucali pitanja. Također vam nudi certifikat ako možete pogoditi jackpot bez ikakvih nedostataka!

Štoviše, ova kviz aplikacija podržava 15 različitih jezika poput arapskog, bugarskog, kineskog, hrvatskog, engleskog, francuskog, njemačkog, talijanskog, poljskog, portugalskog, ruskog, srpskog, španjolskog, turskog i tajlandskog.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 7. Svijet Bena Franklina

Slušajte ranu američku povijest na svom iPhoneu. Svijet Bena Franklina daje vam lekcije iz povijesti u obliku podcasta; sada možete dati zvjezdanu ocjenu svojim omiljenim epizodama, streamati ih s bilo kojeg mjesta, preuzeti ih i igrati offline.

Aplikacija vam pruža detaljne bilješke i resurse, intervjue i zajednicu. Aplikacija je vaš najbolji suputnik ako ste student ili učitelj povijesti. Također je korisno za ljubitelje povijesti, koji se vole vraćati u prošlost kako bi pronašli rješenja za trenutne probleme.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 8. Građanski rat danas

Građanski rat danas aplikacija je koju je dizajnirala i razvila Povijest. Aplikacija vam daje iskustvo kako se odvijao građanski rat. Ova aplikacija uključuje upečatljive značajke poput dnevnih ažuriranja građanskog rata "U naslovima"; fotografija dana i ostali albumi; Citat dana; članci i videozapisi o posebnim temama; autentične karte razdoblja s glavnih ratišta; svakodnevni kviz sjever-jug; pozadine koje vas vraćaju u vrijeme i mjesto građanskog rata. Aplikacija također omogućuje integraciju Twittera putem kojeg možete poslati telegram kroz Morseovu azbuku.

Kompatibilnost: Samo iPad

Cijena: $2.99

preuzimanje datoteka

# 9. Historia World

Iako bi ovo trebalo biti posljednje na popisu, stavljam ga na prvo mjesto jer na početku možete provjeriti svoje znanje iz povijesti. Historia World je kviz s kojim se možete suočiti znajući koliko znate o povijesti.

U aplikaciji morate odabrati kategoriju, a zatim početi tražiti datum povijesnih događaja. Ako je vaš odgovor blizu datuma događaja, postići ćete više bodove u aplikaciji. Možete osvojiti knjigu koja će se čuvati u vašoj knjižnici ako sakupite dovoljno bodova.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 10. Rječnik svjetske povijesti

Ako ste zainteresirani za velike bitke i povezane informacije, ova je aplikacija za vas. Rječnik svjetske povijesti nudi vam više od 7500 povijesnih pojmova i informacija o političkim reformama, ratovima, dinastijama koje su vladale zemljama i mnogim drugim.

Zanimljivost aplikacije je da pomoću Glyph Translator možete prevesti vlastiti tekst. Istražite njegovu značajku This Day That Time koja vam pokazuje koji se događaj dogodio u određenom datumu u prošlosti.

Kompatibilnost: iPhone i iPad

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

To je sve za sada!

Ti biraš?

Dakle, budući da ste povijest, koju ste aplikaciju preuzeli na svoj iDevice?

Uhvatite korak i s ovim postovima:

  • Najbolje aplikacije za rječnike za iPhone i iPad
  • Najbolje enciklopedijske aplikacije za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije za učenje jezika iPhone i iPad
  • Najbolje prijevodne aplikacije za iPhone i iPad