Blog

3D dodir ne radi na iPhoneu ili iPadu

3D Touch doveo je do bržeg djelovanja za najčešće korištene aplikacije i zadatke. Kao najčešće korištena tehnologija za korisnike, suočili su se s određenim problemima u radu s njom. Objave povezane s problemima s 3D dodirom često se vide na Appleovim forumima.

Da bismo vam pomogli u rješavanju problema s 3D dodirom, u nastavku smo naveli neke od mogućih ispravki koje bi vam mogle pomoći. Ovo su osnovna rješenja za rješavanje problema koja su već pomogla korisnicima u rješavanju tih problema.

Kako popraviti problem s 3D dodirom koji ne radi na iPhoneu ili iPadu

Provjerite je li 3D Touch uključen

Prije nego što bijesno krenete na Apple oko isporuke neispravnog iPhonea, provjerite je li uključen 3D Touch. Da biste to učinili, idite na

Korak 1. Dodirnite Postavke → Dodirnite Pristupačnost.

Korak 2. Dodirnite Dodir, pomaknite se prema dolje 3D dodiri dodirnite ga.

Korak # 3. Uključite 3D Touch.

Pritisnite dovoljno jako

Svi se bojimo razbiti iPhone zaslon dok ga snažno pritisnemo. Ali ne brinite; dovoljno je teško da ga prsti slome. Većina korisnika čini istu pogrešku laganim pritiskom na zaslon. Pokušajte svoj iPhone 6s postaviti na stol i pritisnuti aplikaciju pritiskom. Vidjet ćete skočni prozor 3D Touch. Ako se to ne dogodi, u nastavku možete provjeriti druge moguće popravke.

Možete prilagoditi osjetljivost 3D dodira kako biste se utješili. Ako imate osjetljivost na svjetlost, 3D Touch dodirnut će se lakše nego ako bude čvrst. Da biste ga promijenili, idite na Postavke → Pristupačnost → 3D dodir. Dodirnite i povucite klizač na Svjetlo ili Srednje prema vašoj razini udobnosti.

Pritisnite i držite, ne povlačite

Pazite da prst ne sklizne na zaslonu, što će rezultirati funkcijom dodira i zadržavanja, a ne 3D Touchom. Pritisnite aplikaciju dovoljno snažno mirnim prstima i provjerite radi li 3D dodir.

Resetirajte sve postavke

Od mnogih korisnika na Appleovim forumima, neki od njih predložili su resetiranje svih postavki. Time su uspjeli riješiti probleme s 3D Touchom. Resetiranjem postavki neće se izbrisati niti jedan vaš podatak. Samo će vratiti sve postavke na tvorničko stanje.

Ići Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj sve postavke i unesite šifru za potvrdu.

Početi od nule

Mrzim kad ovo pišem. Stvarno je neugodno resetirati sve i početi od nule na iPhoneu. Ovo je krajnja opcija za rješavanje ovog problema. Krenite prema Postavke → Općenito → Resetiraj → Izbriši sav sadržaj i postavke i unesite šifru za potvrdu. Prije vraćanja iz sigurnosne kopije provjerite radi li 3D Touch. Ako radi, možete ga vratiti iz sigurnosne kopije.

Nakon što ste sve ovo napravili i završili bez rezultata, zadnja je opcija rezervirati sastanak s Appleom i provjeriti je li vaš hardver neispravan.

Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.