Blog

Kako upariti Apple Watch s iPhoneom

Apple Watch dizajniran je za nesmetan rad s iPhoneom. Stoga ćete svoj Apple Watch morati upariti s iPhoneom kako biste izveli brojne značajne značajke poput EKG-a, monitora otkucaja srca, otkrivanja pada, brojanja kalorija i podsjetnika za disanje da nabrojimo samo neke. Postoji više načina za uparivanje vašeg sata s iPhoneom. Provjerimo!

 • Kako automatski upariti Apple Watch s iPhoneom
 • Kako ručno upariti Apple Watch s iPhoneom
 • Prenesite Apple Watch sa starog iPhonea na novi
 • Uparite više od jednog Apple Watcha sa svojim iPhoneom
 • Prebacivanje između više satova
 • Kako razdvojiti Apple Watch od iPhonea

Kako automatski upariti Apple Watch s iPhoneom

Prije nego što započnete, molim vas pobrinite se za to:

 • Imašažurirano watchOS i iOS
 • Oba uređaja moraju biti potpuno napunjen ili priključen na izvor napajanja.
 • Imašomogućen Bluetooth na vašem iPhoneu
 1. Pritisnite i držite bočni gumbna vašem Apple Watchu dok ne vidite Appleov logotip na ekranu
 2. Držite iPhone blizu Apple Watcha i na iPhoneu će se pojaviti zaslon za uparivanje. DodirniteNastaviti. Možete i jednostavno otvoriti aplikaciju Watch na svom iPhoneu i odabrati Upari novi sat.
 3. Dodirnite Počnite s uparivanjem, a kada se to zatraži, stavite sat ispod iPhonea tako da zaslon sata bude vidljiv utražilo na zaslonu telefona. Nakon što se uređaji upare, vidjet ćete aporuka potvrde. Bilješka: Ako ste na iPhoneu već uparili drugi sat, možda ćete vidjeti zaslon koji vas traži da vratite sat iz sigurnosne kopije ili ga postavite kao novi sat. Odaberite bilo koju primjenjivu opciju
 4. Sada odaberite na kojem zglobu želite nositi Apple Watch (lijevo ili desno), Pristani prema uvjetima i odredbama. Ako se ne želite prijaviti pomoću Apple ID-a, preskočite korak.
 5. Stvoriti lozinka ako želite, sada odlučite želite li svoj Apple Watch ažurirati automatski ili ručno. Imajte na umu da ako namjeravate koristiti Apple Pay, morate postaviti lozinku za sigurnost.
 6. Zatim dodirnite nastaviti. Možete se odlučiti za instalirati sve aplikacijeprilikom uparivanja ili pričekajte da odaberete određene aplikacije koje želite. Naravno, uvijek možete kasnije izbrisati pojedinačne aplikacije. Sada pričekajte nekoliko minuta dok se postavljanje ne završi i vaš Apple Watch ne sinkronizira s iPhoneom. Vidjet ćete ekran dobrodošlicekad je postupak završen

Bilješka: Ako vaš Apple Watch ima mobilnu uslugu, možete ga aktivirati sada ili kasnije iz aplikacije Apple Watch na svom iPhoneu. Međutim, za to vaš iPhone i Apple Watch moraju koristiti isti mobilni operater. Također, mobilna usluga nije svugdje dostupna.

Sada će vaš Apple Watch biti uspješno povezan s vašim iPhoneom. Ovaj postupak možete odabrati i ručno, kao što je objašnjeno u nastavku.

Kako ručno upariti Apple Watch s iPhoneom

 1. Otvori Aplikacija za gledanje na vašem iPhoneu. (Alternativno, Apple Watch možete držati blizu iPhonea i pokrenut će se aplikacija Watch.)
 2. Dodirnite Počnite uparivanje → Uparite Apple Watch ručno.

 3. Na satu dodirnite malii 'ikona da biste vidjeli naziv uređaja
 4. Na iPhoneu odaberite naziv svog Apple Watch s popisa. Sada, a šestoznamenkasti kod pojavit će se na zaslonu vašeg sata. Upišite kodirati na iPhoneu kada se to zatraži.

 5. U ovom trenutku možete odabrati želite li svoj Apple Watch postaviti od nule ili ga želite vratiti iz sigurnosne kopije. Odaberite odgovarajuću opciju i slijedite upute na iPhoneu da biste dovršili postavljanje

Ako ikada budete trebali zamijeniti iPhone, pročitajte dalje kako biste znali kako na njega možete prenijeti svoj Apple Watch.

Prenesite Apple Watch sa starog iPhonea na novi

Ako je vaš Apple Watch uparen sa starim iPhoneom i sada ga želite povezati s novim, slijedite ove korake:

 1. Osigurajte da je vaš Apple Watch ažuriran omogućavanjem sinkronizacije iCloud Health.
 2. Stvorite sigurnosnu kopiju starog iPhonea neposredno prije nego što ga želite prenijeti na novi iPhone
 3. Postavite svoj novi iPhone. Na Aplikacije i podaci zaslon, odaberite vraćanje iz sigurnosne kopije iCloud, a zatim odaberite najnoviju sigurnosnu kopiju
 4. Izaberi Nastaviti kada vas se pita: "Želite li koristiti [naziv Apple Watcha] s ovim iPhoneom?"
 5. Nakon završetka postavljanja iPhonea, Apple Watch zatražit će od vas da se uparite s novim iPhoneom. Dodirnite u redu na vašem Apple Watchu i unesite njegovu šifru i slijedite uputa na zaslonu da biste dovršili postavljanje

Alternativno,ako ne želite vratiti svoje podatkei radije započnite ponovno, jednostavno možete rasparati svoj sat sa starim iPhoneom i upariti ga s novim koristeći gore navedene upute.

Uparite više od jednog Apple Watcha sa svojim iPhoneom

Moguće je upariti više Apple Satova s ​​iPhoneom, ali istovremeno na vašem telefonu može biti aktivan samo jedan sat. WatchOS ne podržava nošenje dva sata odjednom niti istodobno dijeljenje satova između različitih korisnika.

Uz ovo, koraci za uparivanje drugog Apple Watcha s vašim iPhoneom prilično su slični prethodno opisanom postupku uparivanja.

 1. Otvori Aplikacija za gledanje na iPhoneu i dodirnite Moj sat tab
 2. Dodirnite svoj Apple Watch na vrhu zaslona
 3. Sada dodirnite Upari novi sat.
 4. Samo slijedite prikaz na zaslonuupute za uparivanje Apple Watch-a i iPhone-a. Možete odabrati postavljanje satakao novi ilikoristite sigurnosnu kopijuvašeg drugog sata

Svaki sat koji uparite s iPhoneom ima svoje postavke. To vam omogućuje da ih prilagodite različitim aplikacijama i licima. Nadalje, također možete dodati detalje o plaćanju za Apple Pay na jedan sat, a ne dodavati ih na drugi.

Prebacivanje između više Apple satova

Odjednom možete imati samo jedan Apple Watch aktivno povezan s vašim iPhoneom. Kad su uparena dva sata, imat ćete mogućnost omogućitiAutomatsko prebacivanje. To će učiniti vaš iPhone automatski prebaciti satove kad god to učinite.

Kada je omogućeno automatsko prebacivanje, možete jednostavno ukloniti trenutni sat, staviti drugi ipodignite zglob da ga aktiviram.

Kredit za sliku: 9to5mac.com

Međutim, ako više volite odabrati kada ćete se prebaciti, umjesto da dopustite automatsko prebacivanje, jednostavno isključite automatsko prebacivanjeiz aplikacije Watch na vašem iPhoneu.

Kako razdvojiti Apple Watch od iPhonea

Prekidanje uparivanja Apple Watcha s iPhonea nikada nije bilo tako jednostavno. Slijedite naš praktični vodič za uklanjanje uparivanja s Apple Watchom sa iPhoneom ili bez njega.

Odjava

Nadamo se da je ovaj sveobuhvatan vodič za uparivanje i postavljanje vašeg Apple Watch-a bio koristan. Možda biste željeli provjeriti i što učiniti ako se Apple Watch ne upari s telefonom. Postoje li još neke informacije koje tražite? Javite nam u komentarima ispod.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found