Blog

Kako prebaciti Apple ID na iPhone, iPad, Mac ili Windows PC

Iz bilo kojeg razloga, čini se da je došlo vrijeme za vaš stari Apple ID. I odlučili ste prebaciti Apple ID na iPhone ili iPad kako biste svojoj dugoj povezanosti s Appleovim ekosustavom dali svjež stav.

Ali prije nego što se pripremite za promjenu, morate znati posljedice. S obzirom da ne mogu svi podaci prijeći na novi Apple ID, bili ste potpuno spremni za rješavanje nedostataka. Svojim praktičnim iskustvom „To je bilo učinjeno“ mogu vam pomoći da prijeđete granicu bez ugrožavanja svojih osnovnih podataka.

Što se događa kada promijenite Apple ID?

 • Prebacivanje Apple ID-a razlikuje se od mijenjanja. Dok prva uključuje postupak preskakanja na novi Apple ID bez brisanja postojećeg, druga zahtijeva od vas da uklonite trenutni Apple ID, a zatim prihvatite novi
 • Ako ste spremni promijeniti svoj Apple ID, a da ne morate ugroziti bilo koji od svojih podataka, prijeđite na ovaj cjeloviti vodič.
 • Povratak na prebacivanje nije idealan potez - osim ako nemate puno za izgubiti. Apple vam omogućava da na iPhoneu sačuvate kopiju važnih podataka poput kontakata, privjeska, podsjetnika, dionica, vijesti i Safarija
 • Osim toga, instalirane aplikacije, fotografije i videozapisi i dalje će biti prisutni na vašem iOS uređaju. A kad se prijavite pomoću svog novog Apple ID-a, možete odabrati spajanje podataka na iPhoneu s iCloud računom povezanim s novim ID-om
 • Što je s kupljenim aplikacijama, pretplatom na Apple Music i paketom pohrane iCloud? Pa, morat ćete pronaći način da živite bez njih. Iako će se vaše plaćene aplikacije i dalje nalaziti na vašem iOS uređaju, nećete ih moći ažurirati. Međutim, ako vam ne smeta da ih izgubite, ovaj vodič je za vas

Nadam se da su oblaci napokon ustupili mjesto vedrom nebu. Pa, trebamo li nastaviti s postupkom? Uronimo pravo!

Prvo i najvažnije, morate se odjaviti sa svih usluga s kojima upotrebljavate svoj trenutni Apple ID. Na primjer, morate se odjaviti s FaceTime-a, Find My iPhone-a, iCloud-a, App Storea, Trgovine knjiga, iTunes, Poruke, Apple.com, Apple Store aplikacije, Apple internetske trgovine itd. I pobrinite se da to napravite na svim vaši uređaji kao što su iPad, Mac, Apple TV itd.

Kako prebaciti Apple ID na iPhone, iPad, Mac ili Windows PC

Brze poveznice:

 • Prebacite Apple ID na iPhone i iPad
 • Prijavite se pomoću drugog Apple ID-a na iPhoneu i iPadu
 • Prebacite Apple ID na Mac
 • Uključite Apple ID na Windows računalo

Kako se odjaviti i prebaciti Apple ID na iPhone i iPad

Korak 1. Pokreni Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Sada dodirnite Apple ID natpis.

Korak 2. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite Odjavi se → Unesite svoj Apple ID lozinka u skočnom prozoru i pogođen Isključiti.

Korak # 3. Na sljedećem zaslonu imate mogućnost zadržati kopiju nekih važnih podataka kao što su Kontakti, Privjesak za ključeve i još mnogo toga. Uključite prekidač pored svake stavke koju želite spremiti.

Obavezno pročitajte prije nego što krenete naprijed:

 • Vaše iCloud fotografije zajedno s dokumentima i podacima pohranjenima na iCloud Driveu uklonit će se s ovog iOS uređaja
 • Podaci o zdravlju i dalje će biti dostupni na ovom uređaju
 • iOS će također izbrisati podatke o kartici Apple Pay s ovog uređaja

Sada dodirnite Odjavi se na gornji desni kut. Na zaslonu će se pojaviti skočni prozor koji kaže: "Jeste li sigurni? Uklanjanje iCloud podataka s ovog iPhonea može potrajati minutu. " Pogoditi Odjavi se.

Sad kad ste ostavili stari Apple ID, krenite s novim.

Kako se prijaviti različitim Apple ID-om na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Dodirnite Natpis Apple ID.

Korak 2. Sada unesite svoj novi Apple ID i dodirnite Sljedeći gore desno → Unesite svoj zaporka i pogodio Sljedeći u gornjem desnom kutu.

Korak # 3. Pričekajte da se vaš uređaj prijavi u iCloud. Trebali biste vidjeti skočni prozor kako čita, "Vaš operater može vam naplatiti SMS poruke korištene za aktiviranje iClouda." Dodirnite U REDU.

Bilješka: Ako još niste stvorili novi ID. Pogoditi Nemate Apple ID ili ga zaboravite? A zatim dodirnite Izradite Apple ID u skočnom prozoru. Zatim slijedite upute na zaslonu.

Korak # 4. Unesite lozinku za iPhone / iPad → Dalje možete odabrati spajanje podataka na iPhoneu s iCloud računom povezanim s novim ID-om. Nepotrebno je reći da je neobavezno.

To je poprilično to! Čestitamo, napokon ste prešli na novi račun.

Kako koristiti još jedan Apple ID na Macu ili Windows računalu

Prebacivanje Apple ID-a na Mac ili Windows PC jednako je jednostavno.

Na vašem Macu

Korak 1. Kliknite na Appleov logotip i Otvori Postavke sustava.

Korak 2. Kliknite na iCloud.

Korak # 3. Kliknite na Odjavi se.

Korak # 4. Odaberite podatke koje kopiju želite zadržati na Macu.

Korak # 5. Unesite svoj Apple ID lozinka i pogodio Nastaviti.

Sada ponovno pokrenite System Preferences → iCloud → Kliknite Sign In. Unesite svoj drugi Apple ID i lozinke.

Na vašem sustavu Windows

Pokrenite iCloud aplikacija → pogodak Odjavi se.

Sada unesite svoj novi Apple ID i lozinke → kliknite Prijavi se.

Završavati…

Sve dok znate u što ulazite, čini se da je sve jednostavno. Zato je uvijek bolje znati obje strane priče. Koliko mogu reći, Apple vam omogućuje brzu promjenu (u velikoj mjeri).

Možda biste se voljeli pozvati i na:

 • Kako oporaviti izbrisane datoteke iz iClouda na iPhoneu, iPadu, Macu ili Windowsu
 • Kako popraviti iPhone je onemogućen Povežite se s iTunes pogreškom
 • Kako oporaviti izbrisane poruke chata WhatsApp na iPhoneu
 • Najbolje zahvalnice za iPhone i iPad

Imate li povratnih informacija ili pitanja? Obavijestite nas o tome.