Blog

Kako riješiti problem s dodatkom koji nije certificiran na iPhoneu

Ponekad, kada svoj iPhone priključite na kabel punjača Lightning, na ekranu će se pojaviti skočni prozor s porukom: "Ovaj kabel ili dodatna oprema nisu certificirani i možda neće raditi pouzdano s ovim iPhoneom.”Prije nego što optužite lošu kvalitetu dodatne opreme ili pogledate svoj kabel s certifikatom MFi ili ga bacite u napadu bijesa, trebali biste isprobati nekoliko trikova kako biste odmah otklonili pogrešku.

Kako ispraviti problem s dodatkom koji nije certificiran na iPhoneu i iPadu

 • Zašto iPhone punjač kaže da dodatak nije certificiran?
 • Isključite uređaj i napunite ga
 • Spojite / odvojite kabel za punjenje
 • Ostalo zaobilazno rješenje

Zašto iPhone punjač kaže da dodatak nije certificiran?

Kabel nije certificiran / loše kvalitete: Na raspolaganju su tone Lightning kabela po relativno niskoj cijeni. Iako nisu certificirani za MFi (stvoreno za iDevice i Apple Watch), dobro funkcioniraju i prodaju se poput kolača. Najbolje kod njih je to što ne morate platiti pozamašan iznos da biste ih kupili. Loša stvar je što su se istrošile prije i također mogu uzrokovati probleme s punjenjem i uređajem.

Oštećeni kabel: Što kažete na kabele s Appleovim certifikatom? Naišao sam na ovaj problem čak i s kabelima s certifikatom MFi. Ako je vaš kabel za punjenje potopljen u vodu ili oštećen nakon ponovljene upotrebe ili je nagrižen, neće raditi. U tom slučaju osušite priključke kabela ili ih uopće zamijenite.

Nešto sprečava punjač ili priključak kabela: Ako u otvoru za grom ima džepnih dlačica ili mrvica, to će ometati punjenje. Stoga pobrinite se da često čistite luku. Za to možete koristiti papirnati papir. U budućnosti biste trebali osigurati da prljavština ne dolazi na način punjenja.

Ažurirajte svoj iPhone: Ažuriranje na najnoviji iOS može riješiti problem "Dodatna oprema nije podržana / certificirana".

Isključite uređaj i napunite ga

 1. Priključite kabel na zidni punjač. Pazite da ga još uvijek ne povežete sa svojim iPhoneom
 2. Isključivanje svoj iPhone. Zatim, priključite punjač.
 3. Ne uključite uređaj za oko 15-20 minuta.
 4. Sada, uključite svoj uređaj. Ako dobijete upozorenje, odbacite ga

Uređaj bi se trebao puniti bez ikakvih problema.

Spojite / odvojite kabel za punjenje

 1. pritisni gumb za početni zaslon i tipke za spavanje / buđenje odjednom otprilike deset sekunde za ponovno pokretanje uređaja
 2. Čak i prije nego što se vaš iPhone mogao pokrenuti, priključite ga u kabel za punjenje.
 3. Ako je pojavljuje se upozorenje, odvojite kabel
 4. Ponovno se povežite kabel. Punjenje treba nastaviti bez ikakvih problema

Ponekad će se telefon početi puniti dok je isključen, čak i ako koristite neovlašteni kabel. To je zato što ograničenja softvera iOS koja sprječavaju prepoznavanje kabela više nisu na snazi ​​za isključeni iPhone.

Ako ništa ne uspije, pustite iPhone da bude spojen na kabel za punjenje i isključite ga. Ponovno ga uključite nakon 15-20 minuta i provjerite je li postotak baterije povećan ili ne.

Ostalo zaobilazno rješenje

Ako prijenosnim računalom punite dva uređaja, možda ćete vidjeti natpis "Ne puni se" jer izlazna struja nije dovoljna.

Jednom sam priključio iPad Pro i iPhone X na svoj Macbook Pro 2012. iPhone se nastavio puniti, ali iPad Pro je pored ikone baterije pokazao 'Ne puni se'. Kabeli su bili u redu. Tada sam shvatio da radim neke teške zadatke na svom prijenosnom računalu, a jedan od mogućih razloga mogao bi biti taj što USB priključak daje vrlo malo energije što je rezultiralo problemima s punjenjem iPada. Isključio sam iPhone s Macbooka, zatvorio nekoliko aplikacija i iPad se počeo puniti.

Slično tome, ako svoj iPhone, iPad ili iPod punite putem USB priključka računala ili prijenosnog računala i dobivate pogrešku, pokušajte svoj uređaj priključiti na drugi USB priključak. Ponekad bi ovo moglo pomoći.

Slažem se da su jeftini kabeli često krivac. Stoga je bolje odabrati certificirane kako biste izbjegli punjenje bez problema.

Možda biste htjeli zaviriti u:

 • Kako oporaviti lozinku zaslona na iPhoneu i iPadu
 • Kako onemogućiti pregled veze u Safariju u iOS-u 13
 • Suočavanje s Wi-Fi problemima na iPhoneu: Evo nekoliko brzih rješenja
 • Kako popraviti rušenje aplikacija Apple Podcasts u iOS-u 13