Blog

Kako podijeliti svoju lokaciju obiteljskim dijeljenjem

Obiteljsko dijeljenje otvara nekoliko novih mogućnosti poput dijeljenja kupnji, pretplata i postavljanja dječjeg Apple Watcha. Omogućuje vam i bez napora dijeljenje lokacije s ostalim članovima obitelji. To vam pomaže da osigurate da su djeca na pravom mjestu, locirate uređaje članova obitelji i još mnogo toga. Dopustite nam da uđemo ravno i pokažemo vam kako podijeliti svoju lokaciju s drugima putem Family Sharinga.

 • Kako podijeliti svoju trenutnu lokaciju obiteljskim dijeljenjem
 • Što se događa nakon što podijelite lokaciju s članom obitelji?
 • Kako prestati dijeliti svoju lokaciju obiteljskim dijeljenjem

Prije nego što počneš: Obavezno postavite Family Sharing.

Kako podijeliti svoju trenutnu lokaciju obiteljskim dijeljenjem

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Privatnost.
 2. Dodirnite Usluge lociranja.
 3. Dodirnite Podijeli moju lokaciju.
 4. Prvo provjerite je li uključeno Podijeli moju lokaciju je zelena. Zatim, pod OBITELJ, dodirnite ime člana.
 5. Napokon, dodirnite Podijeli moju lokaciju.

Nakon toga, član obitelji dobit će obavijest koja glasi 'John je počeo dijeliti lokaciju s vama. Želite li podijeliti svoje?‘Ako dugo pritisnu obavijest, pojavit će se skočni prozor s korisnim opcijama. Oni mogu odlučiti podijeliti lokaciju i s vama ili dodirnuti Ne dijeli. Ako dodirnu obavijest, ona se otvara u aplikaciji Pronađi me s istim skočnim prozorima i opcijama.

Što se događa nakon što podijelite lokaciju s članom obitelji?

Nakon što podijelite svoju lokaciju, član obitelji može vidjeti lokaciju vašeg uređaja u aplikaciji Find My na uređaju sa sustavom iOS 13 ili novijim ili Apple Watchom s watchOS 6 ili novijim. Ako koriste iOS 12 ili bilo koju prethodnu verziju do iOS 8, morat će upotrijebiti aplikaciju Find My Friends.

Savjet: Za članove koji ne dijele svoju lokaciju, dodirivanje uređaja u aplikaciji Pronađi moju neće učitati kartu. Vidjet ćete i tekst "Ne dijelim lokaciju."

Podijeliti lokaciju s članom obitelji samo na sat ili dan?

Pomoću aplikacije Pronađi moje možete dijeliti lokaciju na kraća vremena. Naš članak o tome kako upotrebljavati aplikaciju Pronađi moju reći će vam o ovome i više.

Odaberite drugi uređaj s kojeg ćete dijeliti svoju lokaciju?

Apple jasno kaže da je ‘prema zadanim postavkama uređaj kojim ste se prijavili na Family Sharing dijeli vašu lokaciju.’ U našem se primjeru lokacija dijeli putem iPhonea. No po želji se moj iPad ili moj drugi iPhone (koji koriste isti Apple ID) može koristiti za dijeljenje lokacije. Evo kako.

 1. Otvori Postavke na drugom iPadu ili iPhoneu.
 2. Dodirnite PrivatnostUsluge lociranjaPodijeli moju lokaciju.
 3. Dodirnite Koristite ovaj iPad kao Moju lokaciju. Nakon toga, pored Moje lokacije vidjet ćete "Ovaj uređaj".

Kako prestati dijeliti svoju lokaciju obiteljskim dijeljenjem

Dijeljenje lokacije je korisno. Kada obiteljski organizator omogući dijeljenje lokacije u Family Sharingu, njegova se lokacija automatski dijeli sa svim članovima obitelji. Međutim, ako želite privatnost, Apple olakšava onemogućavanje dijeljenja lokacije s članovima obitelji. Evo kako.

 1. Otvori Postavke app. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Privatnost.
 2. Dodirnite Usluge lociranjaPodijeli moju lokaciju.
 3. Dodirnite željeno ime člana obitelji i odaberite Prestani dijeliti moju lokaciju.

Bilješka: Ako isključite prekidač za Podijeli moju lokaciju (prikazano iznad OBITELJ u koraku 2), a zatim skriva vaše mjesto od svih članova vaše obitelji kao i od odobrenih prijatelja.

Odjava

Na ovaj način možete omogućiti i onemogućiti dijeljenje lokacije putem Family Sharinga. Nevjerojatna je značajka znati gdje su ljudi koji su najvažniji (i njihovi skupi uređaji).

Lokaciju možete dijeliti i putem aplikacije Messages sa svima preko iMessagea. Za to otvorite razgovor osobe i dodirnite ime ili sliku profila. Zatim dodirnite info i odlučite Podijeli moju trenutnu lokaciju ili Podijeli moju lokaciju.

Konačno, slažem se da je iPhone i iPad lako nositi i gotovo uvijek sa sobom. Stoga je logičnije podijeliti svoju lokaciju pomoću njih. Ali to ne znači da svoju lokaciju ne možete dijeliti putem svog Maca. Za ovo, otvori Postavke sustava i kliknite na Dijeljenje obitelji. Zatim na lijevoj bočnoj traci kliknite na Dijeljenje lokacije i omogućiti ili onemogućiti za željene članove.

PROČITAJTE DALJE:

 • Lokacijske usluge Uvijek UKLJUČENE na iPhoneu? Evo popravka
 • Kako podijeliti svoju lokaciju koristeći Apple Watch
 • Kako podijeliti lokaciju uživo u WhatsAppu na iPhoneu