Blog

iPhone kontakti nestali? Evo popravka! (iOS 14 ažuriran)

Iako iOS ostaje zagonetka besprijekornog iskustva, postoje trenuci kada se čini da je potpuno poludio. Jedan od najčešćih problema s kojim su se mnogi od nas susreli je "IPhone kontakti nestaju" - iz vedra neba! Dakle, ako tražite način da popravite nestale telefonske kontakte, slijedite naša rješenja u nastavku.

Kako popraviti nestale iPhone kontakte

Prije nego što nastavite s trikovima i svim mogućim načinima oporavka izgubljenih iPhone kontakata, bilo bi prikladno doći do korijena problema.

Pa, zašto kontakti uopće nestaju s iPhonea?

Pa, može postojati više razloga zašto nestaju kontakti na iOS uređaju. Do toga je moglo doći zbog ažuriranja programskog softvera, nesretnog vraćanja ili usporene sinkronizacije zbog loše internetske veze. Pomno proučivši svaki mogući scenarij, ponudili smo moguća rješenja koja mogu vratiti nedostajuće iPhone kontakte. Uz to, slijedimo kako bismo smanjili nered!

 1. Odjavite se iz iClouda i prijavite se ponovo
 2. Promijenite postavke grupe za kontakte
 3. ISKLJUČITE / UKLJUČITE iCloud za Kontakte
 4. Provjerite je li moj iPhone odabran kao zadani račun
 5. Vratite svoj iPhone pomoću programa Finder / iTunes Backup
 6. Isprobajte pouzdani softver za oporavak podataka treće strane za veću fleksibilnost

Rješenje 1. Odjavite se iz iClouda i prijavite se ponovo

Prvi trik koji biste trebali pokušati prisiliti da se kontakti koji se nedostaju pojavljuju ponovno na vašem iOS uređaju je odjava i ponovna prijava na vaš Apple ID. Češće rješava ovaj problem, pa se nadam da će posao obaviti umjesto vas.

 1. Pokrenite Postavke aplikaciju i dodirnite svoj profil slika točno na vrhu.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Odjavi se. Bočna napomena: Ako je na vašem uređaju omogućen Find My iPhone, pojavit će se skočni prozor koji traži da unesete svoj Apple ID kako biste onemogućili Find My iPhone. Učini to.
 3. Pod, ispod “NASTAVI KOPIJU” odjeljak, uključite prekidače za Kontakti, Privjesak, Safari, i druge opcije kako biste osigurali da ostanu na vašem uređaju.

  Ljepljiva napomena:

  • Sve vaše optimizirane fotografije i videozapisi uklonit će se s ovog iOS uređaja
  • Međutim, izvorne slike i videozapisi ostat će dostupni na drugim uređajima koji koriste iCloud Photos
  • Svi dokumenti i podaci koje ste pohranili u iCloud Drive također će biti izbrisani
  • Imajte na umu da će svi vaši zdravstveni podaci ostati na ovom uređaju
 4. Sada dodirnite Odjavi se.
 5. Zatim se prijavite u Apple ID opet.

Nakon nekog vremena zapustite se u aplikaciju Kontakti da biste vidjeli jeste li uspjeli.

Rješenje 2. Promijenite postavke grupe za kontakte

Još jedan hak koji biste trebali pokušati riješiti ovaj problem je promjena postavki grupe kontakata.

 1. Pokrenite Aplikacija za telefonKartica Kontakti.
 2. Sada dodirnite Grupe u gornjem lijevom kutu.
 3. Poništite odabir "Svi iCloud" i dodirnite Gotovo u gornjem desnom kutu.

Sada biste trebali vidjeti sve kontakte koje ste spremili na svoj iPhone. Pogledajte nedostajuće i dodajte ih u svoj adresar. Nakon što završite, prijeđite na postavke grupe i ponovno odaberite opciju "Svi iCloud".

Rješenje 3. ISKLJUČITE / UKLJUČITE iCloud za kontakte

Ponekad sve što trebate učiniti da biste riješili ovaj problem je isključivanje / uključivanje prekidača za sinkronizaciju kontakata. I pogodite što, pokušat ćemo vidjeti kako to ide.

 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iPhoneu → ProfiliCloud.
 2. Sada dodirnite prekidač za Kontakti.
 3. Zatim će se s dna zaslona pojaviti skočni prozor s porukom: "Što biste željeli učiniti s prethodno sinkroniziranim iCloud kontaktima na vašem iPhoneu?" Izaberi, Zadrži na Mojem iPhoneu.

  Ljepljiva napomena: Možete i birati "Izbriši s iPhonea" da biste izbrisali sve prethodno sinkronizirane kontakte i vjerujte iCloud-u da će vratiti sve kontakte bez ikakvih problema. Ali ja bih vam preporučio da odaberete "Zadrži na mom iPhoneu" samo da se igram na sigurno. Budući da iCloud nudi opciju spajanja iCloud kontakata s onima koji postoje na uređaju, čini se da je "Keep on My iPhone" bolja opcija

 4. Zatim ponovo pokrenite uređaj. (pritisnite i držite bočni gumb, a zatim prijeđite prstom za isključivanje. Zatim pritisnite i držite bočni gumb ponovo da biste uključili uređaj.)
 5. Krenite prema Postavkevaš avatariCloud a zatim dodirnite prekidač za Kontakti.
 6. Sada odaberite Sjediniti u skočnom prozoru za spajanje kontakata sa postojećim na uređaju.

Pričekajte neko vrijeme da se iCloud kontakti mogu savršeno spojiti s lokalnim. Nakon toga otvorite Aplikacija Kontakti na vašem uređaju. Provjerite jesu li se napokon pojavili vaši nestali iPhone kontakti.

Rješenje 4. Provjerite je li na mom iPhoneu odabrano kao zadano

iOS nudi mogućnost odabira željenog računa za kontakte. Dakle, provjerite jeste li odabrali “Na mom iPhoneu” kao zadani račun u postavkama kontakata.

 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iPhoneu → Pomaknite se prema dolje i dodirnite Kontakti.
 2. Sada dodirnite Zadani račun a zatim se pobrinite "Na mom iPhoneu" je odabran.

Rješenje 5. Vratite iPhone pomoću sigurnosne kopije pretraživača / iTunesa

Ako niti jedan od gornjih trikova nije riješio problem, vrijeme je za prihvaćanje nuklearnog rješenja. S tim se mislim vratiti na ploču za crtanje i vratiti iPhone iz prethodne sigurnosne kopije. Kako je to uvijek bio pouzdan alat za rješavanje problema s oporavkom izgubljenih podataka, polažem nade u njega kako bih obavio posao.

 1. Spojite iPhone na svoj Mac ili PC pomoću munjevitog kabela i pokrenite Finder (u macOS Catalina) / iTunes.
 2. Sada odaberite svoj iPhone.
 3. Kliknite na Obnoviti povrat i odaberite željenu sigurnosnu kopiju.

Nakon što se vaš uređaj uspješno vrati iz prethodne sigurnosne kopije, idite u aplikaciju Kontakti da biste vidjeli jesu li se nestali konačno vratili na svoje uobičajeno mjesto.

Rješenje 6. Isprobajte pouzdani softver za oporavak podataka treće strane

Još nema rješenja? Ako se nestali iPhone kontakti još nisu vratili na popis kontakata, pokušajte s alatom za oporavak podataka treće strane. Iako je tržište preplavljeno s tone softverskih paketa za oporavak podataka, ne rade svi oni učinkovito.

IPhoneovi alati za oporavak podataka koje sam isprobao i koji su mi se učinili vrlo korisnima su: PhoneRescue, iMyFone D-Back i Dr. Fone. Ono što ove alate čini tako učinkovitima je sposobnost selektivnog oporavka podataka. Stoga možete provjeriti sve svoje kontakte i vratiti one koji nedostaju na vašem uređaju.

Ali imajte na umu, ovi su alati plaćeni, pa ćete za oporavak podataka trebati izdvojiti nešto novca jer su njihove freemium ili probne verzije prilično ograničene.

Završavati…

Dakle, tako se možete nositi s problemom "Kontakti su nestali s iPhonea" i vratiti sve nestale. Kako sam nekoliko puta bio u ovom vlaku, osjećam agoniju. Zahvaljujući ovim korisnim rješenjima moguće je dohvatiti kontakte.

Možda biste željeli sustići i ove objave:

 • Uklonite kontakte iz tablice za dijeljenje na iPhoneu i iPadu
 • Preuzmite i instalirajte iOS Update na iPhone s mobilnim podacima
 • Slijedite i prestanite pratiti teme u aplikaciji Twitter za iPhone
 • Kako popraviti zvuk tijekom poziva na iPhoneu

Usput, dobili ste natrag sve svoje iPhone kontakte koji su se skrivali? Podijelite svoje povratne informacije i javite nam koji su vam trikovi uspjeli.